Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość genowefa bronickowska

czy to potówki???

Polecane posty

Moja córa 5 mcy jest cała w krostkach takich czerwonych z łepkami jakby, niekiedy są zlane jakby w grupce. Myślę ze to może przez pampersy dada, dotychczas miała tylko pampers. Jak myślicie??? Ma góre pleców, pupę, skronie i szyję. Nie przegrzewam jej, chociaż raz niepotrzebnie założyłam jej grubszy pajac na noc, a przecież jest gorąco na dworze? Myślicie że to przez mój błąd w ubieraniu czy pampersy???

Przez pampersy miała by wysypke na pupie anie na całym ciele. Może to być potówka ale może też być uczulona na coś - ja bym poszła do pediatry żeby skontrolował, ale tylko dlatego że nie mam doświadczenia z wysypkami.

ale pomyślałam że te pampersy nie przepuszczają powietrza więc cały organizm jest przegrzany????

Gość mamama27
ręce opadają jak sie czyta takie głupoty!!!

Autorko pomyśl a jak Tobie jakieś buty nie przepuszczają powietrza i masz spocone stopy to głowe wtedy też? Napewno nie od pampersów!:)

no dobra to myślicie że to przez jednorazowe za grube ubranie????

Moim zdaniem gdyby było to uczulenie od pieluchy to by była wysypka na pupie,narządach płciowych,w pachwinie a nie na plecach czy szyj :) Może: To uczulenie na kosmetyki lub proszek/płyn do prania Karmisz piersią? Może zjadłaś coś co ma silne alergeny. A jak podajesz posiłki stałe to może dałaś jakaś nowość? Mogą to być też potówki. Może 3 - dniówka (chodź przy niej też jest temperatura chyba) Widzisz kombinacji wiele.Więc najlepiej iść do lekarza.

Gość mamama27
dziecko spało zapewne całą noc w tym pajacu wiec jeden raz starczył żeby sie spociło i wyszły potówki - może tej jest nieco grubiutkie i stąd potówki przy szyi? i pomyśl że dziecko takie cały czas leży, pewnie na kocyku jeszcze co go grzeje od spodu - smaruj czymś to przejdzie i lżej ubieraj

przeczekam kilka dni i zobacze A jak przygotowac kapiel w mączce ziemniaczanej?