Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boshe jak ja jej

Do mam, ktore daly dzieciom na imie

Polecane posty

Gość boshe jak ja jej

Nikola, Dzesika, Wanesa Oliwier, Barajan, Kewin, Czym kierowalyscie sie wybierajac imie? Czy u was w rodzinie byl problem alkoholowy? Czy klepiecie biede i z utesknieniem czekacie na rodzinne? Bo takie sa stereotypy.

Gość mama niedoszłego olivera
Moje dziecko ma "normalne" imię, ale zastanawialiśmy się nad nadaniem imienia Oliver (nie Olivier). Jakaś taka głupia zachcianka moja z okresu ciąży, nazwać syna po bohaterze książki (Oliver Twist). Na szczęście obsesja Oliverowa mi przeszła jeszcze przed narodzinami małego. Jesteśmy normalną rodziną, oboje po studiach, nikt u nas nie pije, nie pali, nie korzystamy z żadnej formy opieki społecznej:)

Gość poczekaj trochę
Dobrze napisałaś stereotypy a one rzadko są zgodne ze stanem faktycznym.

Gość mama niedoszłego olivera
Co się tyczy imienia Nikola to teraz małych Nikolek jest sporo. W grupie przedszkolnej mojego synka są dwie, mamy sąsiadkę Nikolkę, dwie córki moich licealnych koleżanek to Nikolki. Do portfela im nie zaglądam, ale nie wyglądają na patologię:)

Ja mam coreczke "Nicole" dokladnie tak pisane i mieszkamy raczej juz na stale w UK tutaj to fajne,znane imie i bardzo do niej pasuje i tym sie kierowalismy ;)

Gość Jestem mamą Nikoli 2 letniej
imię wybrałam bo mi się podobało :) Córka ma 2 lata, nie mamy problemów z alkoholem. Finansowo sobie radzimy czyli nie korzystamy z opieki, rodzinnego czy innych datków. Moja kuzynka ma Oliwera- status społeczno- materialny ok, obaj pracują nie mają problemów z używkami

Gość pomaranczowa gruszka
a ja mysle, ze ktos kto pisze "boshe" jak autorka w nicku musi byc jeszcze bardziej patologiczny i odmozdzony niz te mamusie od Nikoli i Dzissik:D

Gość ja tylko pytammmmmm
ja do samego porodu nie wiedziałam jak dać córce na imię, wcześniej mąż coś przebąkiwał o imieniu Nikola. na początku nie byłam do końca przekonana, ale po porodzie już zdecydowaliśmy się właśnie na tę imię. Zaznaczę że nie wczytywałam się jakie imiona były obecnie popularne, i nie wiem skąd mąż wziął te imię, więc to nie było kierowanie się tym jakie imię jest najpopularniejsze nie mamy i nikt nie miał u nas problemu alkoholowego! dostajemy rodzinne (60zł pf), ale nie czekamy na nie z utęsknieniem, bo to są grosze za które mało co można kupić, a na zasiłek namówiła nas pani w urzędzie, dlaczego mielibyśmy odmówić? tak więc stereotypy są wyssane z palca i ludzie którzy je wymyślają są chyba trochę nie teges