Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pseudonim: Pole obowiązkowe

Niemowlę z gołą pupą...

Polecane posty

Gość Pseudonim: Pole obowiązkowe

Głównie kieruję pytanie do tych, którzy mają swoje podwórko - ogródek czy też działke. Zostawiacie swoje maluchy z gołą pupą ? Córka ma 9 m-cy i dzisiaj zostawiłam ją w kojcu na ogródku w samej sukieneczce na ramiączkach bez pieluchy, bo stwierdziłam że po co ma się w niej parzyć. Za ten czas 2 razy gdzieś tam sikła, ale to momentalnie wyschło. Co myślicie o takim sposobie "wietrzenia" pupy ?

No na swoją puszczałam na pole bez pampersa, ale w majtkach! Głównie jak ją oduczałam pampersów. Tak całkiem z goła pupą to nie higieniczne:( A w kojcu to już masakra, co z tego że wyschło skoro po paru takich wpadkach będzie śmierdziało:(

nie mam juz niemowląt ale bywalo ze dzieci calkowicie nagolaska sobie latalypo podwórku.Dzisja moja corka w baseniku tylko miala na sobie koszulke aby pleckow nie sparzyc i nic pozatym :) Jesli ma sie swoje podwórko to jak njabarzdiej tak, za to jestem przeciwnikiem aby na publicznych plazach dzieci neglizować

równiez uwazam ze kojec po kilku razach siuskami tak nasiąknie ze odór amoniaku bedzie wyczuwalny na dłuugo dłuugo i niestety bedzie sie go cięzko pozbyć

Gość zainteresowana bardzo
Po dziecku odór amoniaku? To moje dzieci sikaja chyba fiołkami:D

Gość aaaaaaarwena
o ja szczoch w kojec ale nic to wyparuje :D

Gość dsfqsdqsd
prosze ubierajcie chociazby majteczki, ze wzg na higiene i na pedofili!

Gość za zakup
Wpisz w google kojec berber i zobaczysz o jaki chodzi. Taki z materacem i dnem... Bez pieluchy tak,ale w majtkach i tylko na swoim terenie.

Gość a mozeeee
w majtkach bez pieluchy tak ale z goła pupa nie .

A jeśli chodzi o taki kojec to zwracam honor:) Ja raczej myślałam o takim łóżeczku turystycznym :p jeżeli jest tam prześcieradło to może bym i puściła bez majtek...ale skoro dziecko ma 9 m-cy to jak nasika w majtki to może prędzej sie oduczy sikania w pieluche?:)

Gość ale jak
majtki zmoczy to jednak zanim zauwazysz beda jej te majtki do skóry dotykac... ja gdybym miała własne podwórko to bym puszczała bez majtek.. nie wydają mi sie takie mokre majtki bardziej higieniczne.

Jeżeli się chce oduczyć sikania w pampersy to właśnie chodzi o to aby dziecko pochodziło w tych mokrych majtkach!:) Po 2 na takie dziecko ma sie oko mniej wiecej cały czas wiec szybko sie zauważy kiedy się zesika a po 3 jeśli miało by chodzić po całym podwórku bez majtek to stanowczo nie! Bo napewno więcej zarazków jest w trawie i w ziemi niż w mokrych majtkach. Ale jeśli w kojcu takim jak autorki i dodatkowo prześcieradło to obeszło by sie bez majtek:)

Choć tak sie zastanawiam że nawet i w tym kojcu nie jest zbyt bezpiecznie dla dziecka bez majtek, bo to jakas mrówka, to mucha, osa itp....no chyba jednak lepiej zakładać majki zawsze.

Gość Kochanelklklkl
Wietrzenie pupy, dobre hihi :)

Gość pooollll
Ja pierdole grzenia ty jesteś jednak nieźle yebnięta..... W majtkach bo osa.... Bo jak będzie w majtkach to jej osa nie ukąsi... Dziecko czy ty masz czasami trochę wyobraźni? Sama załóż sobie mokre zasikane gaie w taki upał. Autorko w takim kojcu jak najbardziej bez gatek. Moja dwójka często w takim kojcu siedziała bez majtek tylko w samych koszulkach. JAk kojec był w cieniu to na golasa.