Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie wiem ?

pytanie o mowe roczniakow i wyzej

Polecane posty

Gość pytam bo nie wiem ?

corcia ma 1 rok ,3 miesiace mowi: mama,tata,baba,dziadzia,am,ema-nie ma, toto-co to,pan-an, pani- any, buła-bułka, tota-ciocia,wuja-wuwa, ne-nie lala, dzidzia, mama ma, taty, ale bardzo rzadko uzywa tych slow musi miec ochote, taka niemowa troche, najwiecej mowi po kapieli jak ja ubieram , ale zeby tak sama z siebie powiedziala to tylko mama, tata,am, nie ma i mama ma wyszystko pokazuje jak prosze zeby powiedziala np/: lala to pokarze ale, rzadko nazwie

Gość gargamelia
Moja corka ma rok i dwa miesiace i mowi mniej slow i w ogole nie uwazam,zeby sie bylo czym przejmowac.

Mój mały potrafi tylko baba,mama i adzia(wydaje mi się że chodzi o tatę,bo jak biegnie do swojego ojca to kryczy na niego adzia) ma 13 miesięcy.Ale to chyba za wcześnie na wymaganie większej ilości słów.No i coś mamrocze pod nosem do siebie ale to brzmi nie jak jakieś słowa a [rzypadkowy zlepek dźwięków.

moja ma tyle co Twoja i powiedziała ze trzy razy mama, kilka razy tata, czasem jej się wyrwie coś, co przypomina: gdzie, albo daj, albo a co to jest (takie bełkoczące)... moja krew - milczenie jest złotem;)

Mój ma prawie 14 mcy i mówi mama, tata, baba (babcia), sporadycznie wyrwało mu się "dziadzia" i "ciocia", naśladuje psa, i właściwie tyle, kilka razy powtórzył po nas jakieś słowo, ale tak nieświadomie. A, i ostatnio był pod takim wrażeniem nowego zwierzaka, że powiedział "kot", a do tej pory nawet "k" nigdy nie mówił :) Tak że moim zdaniem Twoja córcia jest nieźle wygadana... nawet się nie spodziewam po moim jakiegoś rozwiniętego mówienia, za to na migi się dogadujemy :)

Aha, i mówi maman- czyli banan, ale tak je lubi że się nauczył z konieczności :)

Gość ojojku
moja potrafi powiedziec mama, tata, baba, dzidzi.. i to chyba na tyle... ale ogolnie wszystko inne jest koko albo kaka.. ma roczek. Nawija non stop jak maly motorek... tatatatata przez 5 minut bez przerwy :) a.. i jeszcze jak czyms rzuca to robi potem niewinna minkę i mówi "bam" a jak chce zrobic cos co jej nie wolno to macha palcem i móiw "ne ne ne"... a potem i tak to robi. Ogólnie jak cos chce to zawsze znajdzie sposób zeby to zakomunikować.