Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość invisible1

Szumy uszne matura pomocy!

Polecane posty

Gość invisible1

Mam szumy uszne od jakis 3 tyg. Z tego co czytam na różnych forach nie jest sie tego zbyt łatwo pozbyc... Nie mam za duzo czasu bo za cztery dni matura.. ( zalezy mi głownie zeby złagodzic szum do 14 maja) Bylam juz u laryngologa słuch mam dobry w 100 % ... I mam taki lek Betaserc . potrzebuje dobrej porady zeby wyciszyc choc troszke szum... bo nauka przy muzyce hmmm... nie jest zbyt efektywna. Moze ktoś mial podobny problem i wie co zrobic... Jesli chodzi o przyczyne to tez jeszcze nie wiadomo ale przed szumami bralam "sesje" i lecytyne ... Zaraz odstawilam (Sesji wzielam 33 tabletki dokladnie:D) jakies pol roku temu mialam tez problem z nerkami (kamienie szczawianowe) pozniej robilam badanie wapnia i fosforu i mialam fosfor w gornych granicach a wapnia ponad norme. Obecnie czekam na badanie krwi dotyczace parathormonu... To chyba wszystkie najwazniejsze rzeczy...

Szumy w uszach to bardzo uciążliwa dolegliwość. Choć nie powodują bólu, mocno utrudniają codzienne życie. U mnie pojawiły się na skutek stresu po nagłej śmierci męża. Lekarze próbowali pomóc mi lekami, jednak ze względu na mój wiek i stan zdrowia każdy z nich po pewnym czasie wywoływał niepożądane skutki uboczne. W końcu zdecydowałam się na zioła lecznicze.
Sąsiadka, która przeszła dwa udary, poleciła mi aptekę zielarską Konopna Farmacja w Poznaniu, przy ul. F. Ratajczaka, gdzie wcześniej doradzono jej zioła wspierające profilaktykę udarową. Regularnie pije napary z tymianku, dzikiej róży i czarnej porzeczki – mimo że lekarze ostrzegali przed kolejnym udarem w ciągu roku, minęły już cztery lata i profilaktyka działa.
Na moje szumy uszne, w Konopnej Farmacji zaproponowano olej CBD 5% decarboxylated (ważne, aby była to forma dekarboksylowana) oraz napar z czerwonej koniczyny. Napar przygotowuję, zalewając łyżkę stołową suszu szklanką wrzątku; po godzinie piję 1/4 szklanki 3-4 razy dziennie. Czerwona koniczyna pomaga w oczyszczaniu naczyń krwionośnych, natomiast olej CBD wspiera obniżanie poziomu kortyzolu, co pomaga wpływać na redukcję stresu i ciśnienia krwi.
Dodatkowo rano i wieczorem wkładałam do ucha wacik nasączony Amforem konopnym (to pełna nazwa produktu). Po około miesiącu stosowania tych trzech preparatów moje szumy wyciszyły się. Poleciłam je także koleżance z Warszawy, która zamówiła produkty na stronie Konopnej Farmacji ( konopiafarmacja.pl ) i również poczuła poprawę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować