Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagrubadlachudych

CZY TAK BEDZIE OK?

Polecane posty

Gość zagrubadlachudych

Zdaję sobie sprawę, że podczas diety należy mniej jeść, zdrowiej i do tego włączyć dużo ruchu, tak wszystko wiem, natomiast nie rajcuje mnie wydawanie 500 zł tygodniowo na jakieś diety, które przynoszą marne efekty, bardziej wierze sobie niż Dukanom, sranom itp. Wiem co mogę jeść i ile żeby sobie nie zaszkodzić, bo znam perfekcyjnie moje ciało i jego możliwości. Jak widzicie zbliża się wielkimi krokami lato. Ubranie spodenek w tym stanie byłoby dla mnie wielkim wyzwaniem, nie mam wielkiej nadwagi, właściwie nie mam jej w ogóle, mam 168 a ważę 60kg, mimo wszystko mam problemy tylko z pewnymi partiami mojego ciała, a mianowicie pupa i nogi, tam zawsze wszystko mi się odkłada, chciałabym schudnąć z tych miejsc i pozbyć się cellulitu. Z tego co widzę jest tutaj dużo osób orientujących się w dietach więc chciałam zasięgnąć porady: Jedząc: paprykę, pomidory, rzodkiewki, ogórki, jabłka, jogurty naturalne, arbuzy, grejpfruty, kiszoną kapustę, ciemne pieczywo w małych ilościach, sałatę, pijąc: zieloną herbatę, czerwoną herbatę, wodę, biegając codziennie 4 km, mam szansę schudnąć 5 kg w miesiąc i pozbyć się cellulitu? Przypominam, że po skończeniu diety będę w stanie jeść cały czas to co jadłam podczas prowadzenia jej ponieważ uwielbiam te warzywa i owoce. Znajdzie się ktoś na tym forum kto zamiast pochwalić się swoją sztuczną inteligencją podpowie i normalnie złoży zdanie? :P

Gość elmonka
A gdzie jest białko? Gdzie są zdrowe tłuszcze? http://super-sylwetka.pl/jak-schudnac-menu/62-informacje-ogolne/524-rola-hormonow-w-odchudzaniu "Nasz pierwszy winowajca, odpowiedzialny głównie za otłuszczenie ud i pośladków to żeński hormon płciowy - estrogen. Oprócz otłuszczania tych "strategicznych" partii przyczynia się on także do otłuszczenia tricepsu, a u mężczyzn do odkładania tkanki tłuszczowej na piersiach. Oczywistym jest że najczęstszymi "ofiarami" estrogenu są panie i że to właśnie one mają największe tendencje do otyłości w rejonie ud i pośladków. Odkładając na bok temat antykoncepcji hormonalnej, możemy stwierdzić, że osoby obserwujące u siebie taki typ otyłości powinny szczególną uwagę zwrócić na te czynniki dietetyczne, które przyczyniają się do wzrostu poziomu tego hormonu. Jak na ironię, zalecana powszechnie w odchudzaniu soja i jej przetwory podwyższają poziom estrogenu i nie powinny być przez takie osoby stosowane. Dieta osób z otyłością ud i pośladków powinna być bardzo bogata w białko i warzywa. Naturalnym "wrogiem" estrogenu, hormonem niwelujacym najłatwiej negatywne skutki jego działania jest testosteron - męski hormon płciowy. Osoby o otyłości w rejonie ud i pośladków znaczącą część swoich ćwiczeń powinny realizować w formie podnoszącej poziom testosteronu, czyli w postaci treningu siłowego. Czyż nie ironią jest to, że osoby takie (pomimo iż są to głównie panie) powinny ćwiczyć krótko i ciężko - stosując mało serii, mało powtórzeń i relatywnie duże ciężary. Nie wzrost ciężarów powinien być jednak celem takich osób - dużo skuteczniej poziom testosteronu zwiększa trening ukierunkowany na wykonanie wiekszej ilości pracy w jednostce czasu. Doskonałym przykładem takiego treningu jest między innymi EDT Charlesa Staleya<