Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Budowniczkaaaaa

Jaki orientacyjny koszt budowy tego domu ? Zdjęcie projektu ...

Polecane posty

Gość Budowniczkaaaaa

Wiadomo że materiały budowlane są różne, różnej jakości cenowej , powiedzmy ze wybieramy średnią półkę uwzględniając jakiekolwiek rabaty w hurtowni Metraż domu 120-130 m2 , 2 małe piwnice na kotłownie i pralnie Jak widać dom bez udziwnien, prosty dach z dachówki Pytanie dla obytych w temacie - Czy bardziej opłaca się wziąść firmę budowlaną która zrobi szybko od a do z ( jaki jest mniej wiecej koszt ?), czy znajomych robotników ( niestety roboty odbywały by sie po ich pracy co przedłuży budowę a do tego są koszty typu piwka itp ) Przy budowie chcielibysmy troszkę pomagać w prostych czynnościach bo obydwoje z mężem nie znamy się zbytnio na rzeczy. Chodzi o stan surowy z dachem Wiem ze nie uzyskam konkretnej odpowiedzi bo ceny sa rozne roznych miastach ale mniej wiecej ile bede potrzebowała pieniedzy :) Pozdrawiam a tutaj omawiany projekt : http://static.studioatrium.pl/project/754/1024x683-4.jpg

Gość naciągaczkaaaaaaaaa
jak masz mniej jak 300koła naweet nie startuj ;)

Gość czarny dymm
co chcecie zrobić z tym kredytem ? "wziąść" go ? :D

Gość Budowniczkaaaaa
a kto tutaj mowi o kredycie ??????????? Mamy własne pieniadze .. 150 tys na start , moge budować latami byle by tylko byc na swoim

Gość kaczka dziwiaczkaaa
100tys to za same fundamenty zapłacisz ;)

Gość prawiczus pospolityy
około 250 tys zł ..

Gość prawiczus pospolityy
material- 150 tys robotnicy- 100 tys zł .

Gość czarny dymm
eh.... podpowiem ci że poprawna pisownia tego czasownika to wziąĆ 🖐️ i taki pomocniczy obrazek, żeby ci się wbiło w pamięć http://kwejk.pl/obrazek/582793/m%C3%B3wi,si%C4%99,%22wzi%C4%85%C4%87%22,a,nie,%22wzi%C4%85%C5%9B%C4%87%22.html

Gość budowa domu jest droga
Bardzo droga 150 tys starczy ci na stan surowy zamkniety i jesli masz tylko to 150tys to wez lepiej tych znajomych to moze tynki ogarna w tej cenie na wiecej nie licz chociaz watpie ze do tynkow wam kasy starczy ale powodzenia

Gość dasdasdasdasdasdadadadasd
150 tys max - całość stan surowy zamkniety i robocizna robocizna 25 tys budowa max (jersli znajomi)+ dekarze

Gość Budowniczkaaaaa
ja tutaj mowie o stanie surowym z dachem bez okien i tynków na start 150 tys , reszte sie bedzie zbierac w miedzy czasie , jak pisałam wiem ze budowy nie zakoncze w rok , zakładam sobie 5 lat na to , jestem młoda jeszcze , mam 24 lata wiec duzo czasu na wprowadzenie się , ewentualnie sprzedam mieszkanie pozniej na wykonczenie co da 150 tys i mysle ze starczy zeby na poczatek wstawic okna i zrobic 3 pomieszczenia by zamieszkac

Gość Budowniczkaaaaa
aaa i nie jestem z warszawy nie wiem skad wy bierzecie te sumy ze 100 tys same fundamenty , chyba lekka przesada

Gość marianna pe *
a musisz robić piwnice? to 1/3 kosztów zrezygnuj i taki bez piwnic masz za 350-400 tys. skromny!

Gość Budowniczkaaaaa
piwnica musi byc na kotłownie , nie wyobrazam sobie kotłowni na pietrze , w domu tesciow strasznie załuja ze nie maja wiekszej piwnicy bo nie ma gdzie gratow dawac

Gość asssssgs
A jaki jest koszt wybudowania piwnic pod domem , tak ok 10 m na 10 m ? Czy ktoś wie , lub mógłby mi to wyliczyć?

Gość Krzysio 2
Witma koszt tego domu to około 150tys+30tys stan surowy a nie jak wszyscy mówią że koszt piwnic to 50 tys nikt nie odlicza fudamentów a koszt fudamentów max 20 tys tylko nie przez firme

Gość kartinka
Piękny domek :) Zazdroszczę ci, bo ja żyję w wielkim mieście w mieszkaniu za 600 tys, naqwet nie chce myslec ile tu kosztuje działka :/

Gość iza majksa
Pierwsze pytanie dotyczy tego, czy posiadasz działkę. Jeśli tak, to sporo pieniędzy zostaje w kieszeni. Kolejna sprawa - dom parterowy czy piętrowy? Piętro z drewnianymi schodami Prudlik, wszystko ładnie wykończone, kosztowało nas ponad 500 tysięcy, ale mamy naprawdę dokładnie to, o czym marzyliśmy.

Gość ZiOOm
jeden, DOBRY fachowiec(murarz, ktory sie zna na robocie) i kilku zuli moga wybudowac Ci ten domek za MAX 120 tys. w 2 lata... Ale za materialem trzeba sie czasem dlugo rozgladac aby tani i dobry trafic... GLUPI PRZYKLAD: Prosisz o wycene okien i smigasz do innych handlowcow pokazujac "tam mi zaproponowali taniej" i tak mozna zyskac do 40% rabatu:)

Gość gość
Często do budowy domu potrzeba firmy, która dysponuje np. dźwigiem albo podnośnikiem. Ja korzystałem z pomocy ekipy www.dzwigi-rybacki.com.pl. Mają dobre zaplecze, które wykorzystałem przy budowie dachu.

Gość gość
idz z tym projektem po prostu do rzeczoznawcow, w tym temacie mogę polecic Ci www.ekspertyzy.waw.pl

Gość gość
idz z tym projektem po prostu do rzeczoznawcow, w tym temacie mogę polecic Ci www.ekspertyzy.waw.pl

Gość gość
zglosc sie do rzeczoznawcow, osobiscie moge polecic Ci www.ekspertyzy.waw.pl naprawde rzetelna firma

Gość gość
Polecam ci strone Oferteo, jak juz masz projekt to firmy z twojej okolicy same sie do ciebie zglosza z propozycja wyceny budowy domu. A tak dla przykladu: znajomy za stan surowy otwarty(z dachem bez okien) za 170 metrowy dom materialy +robocizna zaplacil 85tys, inna znajoma za podobny domek do twojego tyle ze bez piwnic za stan pod klucz zaplacila 160tys tylko tyle ze tez robili u niej znajomi i rodzina. Na twoim miejscu zrezygnowalabym z tych piwnic bo one da bardzo drogie w wykonaniu, lepiej wybrac projekt o wiekszym metrarzu, z kotlownia i jakims pomieszczeniem gosp. na parterze.