Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona827

Możliwość zajścia w ciążę.

Polecane posty

"Witam. 16 lutego br. urodziłam dziecko. 5 kwietna miałam pierwszą miesiączkę, która trwała 7 dni tak jak przed ciążą ale była bardziej obfita i z jednym dniem przerwy. W 6 dzień cyklu kochaliśmy się (pękła prezerwatywa) i jestem przerażona, że znów jestem w ciąży, ponieważ nie czuję żadnych objawów zbliżającego się okresu. Dodam, że nie karmię piersią , a moje cykle z przed ciąży wynosiły 28-32 dni. Proszę o poradę, bo zwariuję z tej niepewności."

wszystko trzeba brac pod uwage jednak radziłabym nie panikowac poniewaz owulacja wystepuje 14 dni przed miesiaczka czyli w cyklu 28 dniowym 14 dnia,jesli ta wpadka wystapila 6 dnia to jest to malo prawdopodobne ze pani zaszla w ciaze...a po porodzie mysle ze cykl musi sie ustabilizowac..miesiaczki mogabyc bardziej obfite lub mniej, moze teraz bedzie mniej obfita i dlatego dobrze sie pani czuje

Dziękuję za odpowiedź:)troszkę mnie pocieszyła ta odpowiedź. Jednak ta niepewność jest straszna, a boję się nawet zrobić test ciążowy.

Gość FalllOutGirllll
misia827 Ja 6 miesięcy temu również urodziłam i przed zajściem w ciążę strasznie dokuczały mi objawy PMS, po porodzie jednak przed każdą miesiączką nie odczuwam żadnych dolegliwości, nie ma tego napięcia w piersiach ani bólów brzucha itd... Także to, że nie masz "objawów" nadchodzącej miesiączki to jeszcze o niczym nie świadczy. Dodam, że moje cykle teraz są również nieregularne 32-40dni.

FalllOutGirllll Jeszcze bardziej podniosłaś mnie na duchu:) :):):)poczekamy zobaczymy:) dam znać jak tylko przyjdzie TEN upragniony okres:)

Gość FalllOutGirllll
misia827 Ja też jeszcze wczoraj czekałam na @, tak się denerwowałam, że nawet negatywne wyniki testu mnie nie uspokoiły...a w końcu po 40 dniach przyszła @ ;) Nie martw się na zapas. Najlepiej zrób test, przestaniesz się stresować i okres przyjdzie:)

a wiesz,ze zaraz po porodzie najlatwiej jest zajsc w ciaze? u zwierzat ktore trudno zachodza czasem sie tak robi. ale nie martwilabym sie bardzo, rzadko kiedy zachodzi sie z jednego strzalu.

dobre - wiem, że tak najłatwiej i najszybciej dlatego też tak panikuję:P

FalllOutGirllll Obiecuję, że dziś go kupuję i jutro z samego rana robię.Dziękuję:)

Gość FalllOutGirllll
Misia Ja nie robiłam nawet z porannego moczu, tylko z popołudniowego:)

Gość estelle_
Po porodzie cykle możesz mieć rozregulowane. Skoro używacie prezerwatyw może określaj sobie dni płodne np przy pomocy mikroskopu owulacyjnego. Kiedy pojawią się te dni, bardziej uważajcie, albo w ogóle nie współżyjcie

FalllOutGirllll Zrobiłam. I wyszło brak ciąży dziękuję, że mnie namówiłaś do kupienia testu, bo raczej sama bym się nie odważyła ze samego strachu. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak ręce mi się trzęsły. Ulżyło mi:) no i nadal będziemy czekać na ten wstrętny okres, a jak nie przyjdzie będziemy powtarzać test:)

FalllOutGirllll Zrobiłam. I wyszło brak ciąży dziękuję, że mnie namówiłaś do kupienia testu, bo raczej sama bym się nie odważyła ze samego strachu. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak ręce mi się trzęsły. Ulżyło mi:) no i nadal będziemy czekać na ten wstrętny okres, a jak nie przyjdzie będziemy powtarzać test:)

Gość FalllOutGirllll
misia827 :) widzisz, niepotrzebnie się stresowałaś:) teraz tylko czekać:)

Gość FalllOutGirllll
Ja wgl jestem zdania, że jak ma coś wyjść to wyjdzie od razu:)

Gość eciapecia222
Dziewczyny mam ten sam prblem tzn ja juz 9 miesiecy po pordzie ale mam niereguralne miesiaczki.. 3 kwietnia byl stosunek 19niby mialam dostac okres ale nie dostalam.. i juz tyle czasu minelo robie testy panikuje wychodza negatywne.. co o tym myslicie?

Gość FalllOutGirllll
eciapecia222 Karmisz nadal piersią?

eciapecia222 Myślę, że koleżanka Ci pomoże:) To jest jak dla mnie nie normalna sytuacja , która przyprawia nas KOBIETY o ból głowy:) Mamy jednak przerąbane:)

eciapecia222 Myślę, że koleżanka Ci pomoże:) To jest jak dla mnie nie normalna sytuacja , która przyprawia nas KOBIETY o ból głowy:) Mamy jednak przerąbane:)

Gość FalllOutGirllll
eciapecia222 Ja urodziłam 7 listopada, pierwszą miesiączkę po porodzie dostałam 30 grudnia a drugą dopiero 22 lutego. Przez miesiąc tylko karmiłam piersią, dlatego pytam, bo takie odchylenia nie są niczym nadzwyczajnym. misia827 Racja, ale inaczej to wygląda jak się po prostu ktoś zabezpiecza, a my z mężem "stosujemy" stosunek przerywany, a to żadna antykoncepcja. Przynajmniej ja tak uważam.

Gość eciapecia222
Nie nie karmilam tylko 2 miesiace.. a pozniej zaraz po pologu dostalam okres i mialam mniej wiecej 34 35 36 dni w tych okolicach a teraz nic..

Gość FalllOutGirllll
eciapecia222 To może pora odwiedzić lekarza, żeby sprawdzić czy wszystko ok:) tak dla świętego spokoju. Być może trzeba będzie miesiączkę wywołać farmakologicznie. Nie jestem lekarzem, ale sama ma problemy hormonalne i wiem, że wyrównywanie norm wymaga miesięcy leczenia...

Gość eciapecia222
ale myslicie ze ciaze moge wykluczyc..? tak wiem musze sie wybrac ale tutaj zagranica ciezko sie leczy takie sprawy..

Gość eciapecia222
a jeszcze jedno badacie sobie szyjke macicy? ja probuje ale nie wiem czy dobrze.. czuje teraz takiego guza na koncu duzego on byl zawzsze ale taki maly czy to moze cos oznaczac?

FalllOutGirllll Myśmy też tak się kochali i wyszła Mała Maja. Masz rację, że to żadna metoda antykoncepcji. My jesteśmy teraz o krok mądrzejsi. Ja nigdy nie badałam sama sobie szyjki macicy.

Gość FalllOutGirllll
Misia... A teraz jaką metodę stosujecie? Tylko prezerwatywa? Ja szczerze powiedziawszy teraz po urodzeniu dziecka, przy tak rzadkiej częstotliwości jak "raz na miesiąc lub dwa" nie stosuję żadnych zabezpieczeń.

Tylko tylko. Zastanawiam się czy nie udać się do lekarza po receptę na tabletki, bo nie chcę teraz ani nigdy więcej mieć dzieci. My też nie za często się kochamy ale lepiej być zawsze przygotowanym:)

Gość FalllOutGirllll
Skoro nigdy w przyszłości nie chcesz mieć dzieci, to może zamiast tabletek, np wkładka? Wydaje mi się, to bardziej ekonomiczne rozwiązanie w stosunku do tabletek, ale to zależy tez od ceny. Miesiączki też miałabyś z głowy.

Gość eciapecia222
MOZECIE MI ODPISAC?

Gość FalllOutGirllll
eciapecia222 Ja nie badam, więc Ci nie pomogę;/