Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ruby89

Nie wziełam tabletki antykoncepcyjnej

Polecane posty

Witam Wiem że zaraz posypią się na mnie obraźliwe i złośliwe komentarze ale jednak opisze swój problem bo nie wiem co teraz zrobić. Biorę tabletki YAZ od pół roku ostanio zgubniłam 18 tabletke z opakowania nie chcialam robic przerwy tak jak jest to zalecane w ulotce gdyz za jeden dzien mialam isc do ginekologa i nie chcialam dostac miesiaczki. Tabletke nr 19 i kolejne wzielam tak jak zawsze o stalej porze. Jednak po dwoch dniach od niewziecia tabletki nr 18 dostalam słabe plamienia. Po 4 dniach od nie wziecia tabletki kochalam sie z moim chlopakiem. Dzis po 6 dniach od niewzietej tabletki dostalam okresu a dopiero od jutra mam planowo przyjmowac tabletki placebo (jest ich 4). Nie wiem co zrobic w takiej sytuacji. czy okres moze wykluczyc ciaze? czy powinnam dalej brac tabletki za koleja czy zrobic miesiac przerwy?

Gość marthuymko
ciąza odpada krwawienie jest ponieważ nie wziełaś jednej pigułki, koniecznie trzeba pójść do lekarza, on powie co robić w takiej sytuacji , krwawienie/plamienie nie wyklucza wizyty u lekarza, to jest lekarz... ewentualnie nie bada Cię na fotelu, jeżeli dla Ciebie to zbyt duży dyskomfort a nie ma aż takiej potrzeby pozdrawiam

Gość ja bym zrobila tak
a dlaczego nie wzielas 19tej od razu jak ci sie przypomnialo? tylko czekalas do "stalej pory"? te plamienie to pewnie przez ta pominieta tabletke. Nie robilambym 7dniowej przerwy tylko zaczela nowe opakowanie zeby niec pewnosc i byc zabezpieczona.

nie wziełam 19 zamiast 18 bo to są tabletki na konkretny dzień tzn różnią się składem w poszczególnych dniach mam 24 tabletki czynne i 4 placebo dzis mam niby zaczac placebo ale nie wiem czy je brac czy zaczac nowe opakowanie narazie mam tylko plamienie

"bo to są tabletki na konkretny dzień tzn różnią się składem w poszczególnych dniach " Nie. 24 tabletki różowe mają taki sam skład, nie możesz tylko pomieszać różowych z białymi. I jak najbardziej powinnaś była wziąć zaległą 18. tabletkę, nawet równocześnie z 19. co z resztą jest napisane w ulotce.

nie mogłam wziąść tabletki 18 bo ja zgubiłam

To trzeba było wziąć 19. zamiast 18., potem 20. zamiast 19. itd. i nie robić przerwy między opakowaniami albo od razu zrobić przerwę. TAK JAK JEST TO NAPISANE W ULOTCE.