Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zmotywowana;)

lody wodne, sorbety a odchudzanie

Polecane posty

Gość aqwfwqg
nie

Ale podobno mają one dużo mniej kalorii od tych mlecznych, a do ogrzania organizmu po ich zjedzeniu potrzebne są kalorie... Więc już sama się pogubiłam ;/

Gość fghh
chyba gałka sorbetu nie zaszkodzi?

Gość lhnfdas
tak sorbety niskotłuszczowe nawet odchudzaja ( na fruktozie) bo na slodzikach nie wiem czy takowe u nas sa w sklepach . i napewno nie zaszkodza a wspomoga odchudzanie :)smacznego

ufff... jak dobrze ;) Czyli moja droga po wyśnioną wagę nie będzie taka straszna, jak mi się wydawało ;)

Gość alkaskakanka
sorbety w ogóle mają niewiele kalorii, czytałam na przykład, że taki sorbet z truskawek od Grycana, na 100 ml ma tylko 80 kcal, a niebo w gębie że hej!

Gość co u wasss???
lepsze niz jogurty owocowe i odchudzaja

Poniekąd tak, poniważ organizm musi wytworzyć energię by się po nich ocieplić więc na pewno opd lodów się nie utyje. Oczywiście takich bez czekolady, bakalii itd :D

ja robie takie sama z owocow swiezych , miksuje dodaje bia lko ubite ( 2 - 3 ) daje slodzik l;ub fruktoze i sa na pewno dieteyvczne i mroze w salaterkach , dzis robila ze swiezych truskawek

Gość agula agula
przecież totalnie nie opłaca sięrobić samemu sorbetów, ostatnio kupiłam pyszny sorbet z truskawek, pudełko 500ml, zdaje się że od firmy grycan za 8 zł :) niebo w gębie :)

Gość Zoinka25
ja jak mam ochotę na coś pycha i słodkiego to zawsze stawiam na sorbety, fakt, że najbardziej lubie te of grycana, ale to zadna reklama - kwestia gustu:) jak je jem to wiem, ze nie szaleję z kaloriami a w dodatku to zawsze owoce wiec i witaminki jakies sie znajda

Gość izablella
też lubię te Grycanowe, w niektórych smakach sorbetów widać w lodach te maleńkie pesteczki od owoców!

Gość hahahahaha111
a sztuczne skladniki w lodach? lepsze sa jak sama zrobisz ja nie robiw wogole bo nie pzre[padam za slodkosciami , a kupuje raz na rok :0

Gość Zolinka666
akurat te grycanowe nie zawierają ani laktozy ani glutenu - wystarczy sprawdzic na opakowaniu :)

Gość zeby mi, sie chcialo
a ile maja kalori te lody

Zadne lody nie odchudzaja. Jak sie ktos chce odchudzic, to nie powinien jesc lodow tylko salate i pic wode! Moze sorbet nie ma w skladzie mleka ani jajek, ale ma cukier. Cukier i dieta nie ida w parze. Ale pewnie, jak sie MUSI zjesc loda, i jest do wyboru normalny i sorbet, to niby lepiej wybrac sorbet bo ma mniej kalorii. Ale - osoby "na diecie" - powinnismy zjesc jedna galeczke, nie piec :-) Z wlasnego doswiadczenia, jednego lata, jak sie odchudzalam, jadlam tylko sorbety (malinowy i mango, mniam mniam) i przytylam 3 kilo! Dlatego sorbetu nie polecam

To moze dobry pomysl zeby zmiksowac truskawki z bialkami, ale bez zadnego cukru ani slodzikow (nie uzywam). Albo po prostu zjem sobie pare truskawek :-)

Gość gasiennica
Grycanki to akurat z lodami grycan nie mają za dużo wspólnego.. oprócz nazwiska, oczywiście

Gość Lodzianka
a kto tu reklamuje lody na odchudzanie? Przecież to nie o to chodzi - po prostu jeżeli dbasz o linie a masz ochote zjesc cos slodkiego to lepiej zeby to był sorbet który ma mało kalorii niż tabliczka czekolady

Gość trujący i toksyczny bluszcz
Jest akurat odwrotnie. Czekolada - gorzka - ma jakieś wartości odżywcze a te wasze sorbety tylko cukier, E... i polepszacze 🖐️

Gość Lodzianka
e nie prawda - wystarczy spojrzeć na opakowanie grycanów - nie mają polepszaczy , fakt ze cukier jest ale najwiecej jest owoców , a te są przecież zdrowe

Gość Trelki morelki
plotki o wysokokaloryczności sa mocno pzresadzone - jedznie lodów wychładza organizm, wiec ten misi spaac kalorie zeby wypodukowac cieło . Tym samym nie przytyjesz jak od czasu do czasu pozwolisz sobie na loda...

Gość gerwazywewe
Szkoda tylko, że ta teoria już dawno została obalona, wyśmiana i zapomniana. To nie zimno produktów pomaga schudnąć a dreszcze. Dlatego kombinują nad suplami, które będą wywoływały dreszcze 🖐️

Gość Trele Morele2
Jakoś do mnie nie dotarły tego typu info, żeby te teorię obalono. Ja tam uważam, że to prawda i nie jestem w tym osamotniona. Zresztą lody je się od czasu do czasu, a nie na wszystkie posilki. Jak ktoś jest gruby to na pewno nie przez lody

Gość poiuytre
prawda, raczej nie znam osoby która jest gruba tylko przez jedzenie lodów :O nie wiem jak z tą teorią że lody odchudzają, ale widziałam nawet jakąś'dietę lodową' ;) ja szamięsorbety bez wyrzutów sumienia, z tego względu że nie mają dużo kalorii a to same witaminy (bo owocki) ! a najbardziej kocham sorbet z grejpfruta grycana aaaaaa!!