Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krucafuks

Warzywa konserwowane solą

Polecane posty

Gość krucafuks

Dziewczynki, potrzebuję sprawdzonego przepisu na mieszankę warzyw tartych z solą- żeby szybko ukręcić na nich zupę albo sos. Jaka sól do tego(zwykła, czy kryształy)? Ile to poleży w słoiczku, zanim spleśnieje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takie warzywa, zeby sie
nie psuly, musza miec naprawde duzo soli - wiec nadadza sie tylko w malych ilosciach do zupy jako zapachowo-smakowa sól. Lepiej juz ususzyc. a jesli sie uprzesz - trzyj marchewke itp na malej tarce, przesyp sola, dobrze ugniec w sloiku i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×