Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja823

chrzest - dwie wiązanki??

Polecane posty

Czy powinnam kupić wiązankę do chrztu jako matka skoro wiem że chrzestna też kupi??

Gość a co to jest wiazanka
do chrztu? U nas się szatkę i swiecę kupuje zadnych wiazanek. Serio po co jakieś wiazanki? o co ci chodzi?

Wiązanka do chrztu? Szczerze się z tym nie spotkałam by rodzice specjalnie na chrzest kupowali kwiaty. Jeśli chodzi o goście to owszem,mini bukiety były.

Sama byłam chrzestną 5 lat temu i kupiłam od siebie małą wiązaneczkę, matka też kupiła od siebie. I były dwie! Dlatego teraz pytam czy jest sens by były dwie. Skoro wiem że chrzestna zamówiła to czy od siebie też zamawiać??

Gość Duży obwod
Po co wiązanka? Kiedyś jak sie dzieci chrzciło w beciku te wiązanki były specjalnie na becik. Teraz raczej nikt juz do chrztu nie używa becików, więc i po co wiązanka.

Gość ale po co te wiazanki?
Co się z nimi robi? Przecież dziecko nie trzyma wiazanki wiec co? na stół się stawia? To lepiej ladne buckieciki do wazonów takie niedrogie np z konwalii są wdzięczne i ładnie pachną i będzie teraz sezon na nie. Nie rozumiem ideii tej wiązanki. U nas goście nie dawali wcale kwiatów bo po co i komu? Maluchowi kwiaty? Lepiej za tą kasę kupić paczkę chusteczek jednorazowych albo bobofrut.

Chodzi mi właśnie o taki malusieńki bukiecik!!!

A u nas są kwiatki na chrzcie i tradycja taka że chrzestna kupuje kwiatki i szatkę a chrzestny świecę...razem z moim dzieckiem było 18 chrztów i każda matka chrzestna trzymała małą wiązaneczkę...widać taki zwyczaj (woj. pomorskie)

Gość sssssssssssyyyyykkkkkkkkkkkkkk
a na jaką cholerę chrzcisz dziecko??????? Daj mu wybrać wiarę dla siebie!!!!! a nie narzucasz mu swoją???