Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naomi5

Niezdana matura

Polecane posty

Gość Naomi5

Czy ktoś z Was nie zdał matury?

Gość hftrhtr
Ja nie przystapiłam w ogóle do matury i dobrze żyję bez niej ;) Miałam niezłe utarczki z nauczycielami bo jednej wytknęłam znajomości.

Gość Hehehehehhee
Matura jest tak naprawde banalna jesli ktos sie porzadnie uczy ;)

Gość Naomi5
znalazłaś jakaś w miarę ciekawą pracę bez matury?

Gość Naomi5
ja boje się matematyki i angielskiego ,polski i biologia spoko

Gość hftrhtr
Nawet nie szukałam bo założyłam własny biznes :) I powiem szczerze nieźle mi to idzie. Zbyt jest, kasa też, czego więcej chcieć?

Gość Hehehehehhee
Fakt, bez matury tez mozna zyc i sobie radzic. Ciekawa praca to pojecie wzgledne ;) Matura jest potrzebna na studia. Nie ma co liczyc na dobre zarobki np. po kulturoznawswie lub pedagogice. To juz lepiej zrobic jakis kurs.

Gość Hehehehehhee
*kulturoznawstwie

Gość Naomi5
a gdyby mi się nie udało zdać, oczywiście będę próbowała za rok, ale co myślicie tak międzyczasie o studium?

Gość katreem79
No własnie jakaś szkoła policealna nie byłaby tutaj jakims złym rozwiązaniem. Zwłaszcza tak naprawde ze przeciez nie marnujesz czasu tyko sie uczysz.

Gość gość
No tak, zwłaszcza jesli wybierze sie dobry kierunek.Moja siostra po administracji w Cosinusie znalazła prace. Mysle ze to wszystko indywidualna sprawa i nie zawsze jest tak włansie ze co komus sie uda albo nie tak samo bedzie u Ciebie.

Gość gość
Faktycznie szkoła policealna jest dobrym rozwiazaniem i szczerze mówiąc kazdy z nas zawsze ma jakieś wyjscie i moze własnie tam wybrac taki kierunek który nas najbardziej interesuje.

Gość gość
Tutaj na pewno trzeba zacząc od innej strony a mianowicie od dobrej szkoły po Liceum. I na tym na pewno powinniśmy sie skupić. Ale to tez nie znaczy ze jesli wybierzemy szkołe poliecealną to trudniej nam będzie potem o prace.

Gość gość
Ja tam nie znam, ale mam wielu znajomych którzy chodza do innej policealnej i bardzo sobie chwala. Poziom nauczania wcale nie odbiega od tradycyjnych szkół wyższych.

Gość gość
Problem będzie jak ci kiedyś w pracy powiedzą, że chcieliby żebyś zrobiła jakieś studia zaoczne i będą ci chcieli zapłacić za nie żebyś potem więcej zarabiała (znam takiego studenta). Żeby się dostać na takie studia, to nie jest ważne na ile zdasz maturę, ale trzeba ją mieć, więc się zastanów czy warto ją zdać, skoro nic cię to nie kosztuje.

Gość gość
Tak sie zastanawiam czy nie zrobić sobie jakiegoś dodatkowego kierunku, bo po mojej polonistyce to jakoś kiepsko ze znalezieniem pracy.

Gość gość
Warto wiedziec i sprawdzac to też keidy zapisujemy sie do tej szkoły ze niektóre kierunki dostępne sa tylko dla osób które kontynuują naukę w danym zawodzie technik, przechodząc z innej szkoły policealnej kształcącej w tym zawodzie - zapisy przyjmowane są tylko na semestry wyższe niż pierwszy.

Gość gość
Jak to jest tak z tymi kierunkami ? Czy rzeczywiscie jest tak ze za nie sie w ogole nic nie płaci ?

Gość gość
A mozna wiedzieć jaką szkołę policealną wybrał Twój brat ? jestem bardzo ciekawa .

Idźcie wszyscy na renty! Przeciążcie system! Zasiłki und zapomogi and dofinansowania pobierajcie! Pracują frajerzy i parobasy systemowe! Księża to leniwi alkoholicy oraz narkomani i pedofile! Policjanci to złodzieje!

Gość gość
Sama sie zastanawiam właśnie co wybrać zwłaszcza ze i od kolezanki słyszałam dużo pozytywnych opinii o tej szkole. A to na pewno już jest plus jak ktoś ze znajomych poleca.

Gość gość
No u mnie też z maturą lipa...ale zapisałam do szkoły Cosinus, koleżanka tam już chodziła. Spoko jest, szkoła zupełnie bezpłatna, nie ma żadnych ukrytych kosztów jak gdzieniegdzie, fajna kadra . Ona Administrację s kończyła , mnie z kolei zainteresował kierunek Asystentka Stomatologiczna. Sporo ogłoszeń widze że poszukuja asystentek więc i zwiększę swoje szanse na fajną i dobrą pracę https://www.cosinus.pl/