Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magdalenasienazywam

niezle sie porobilo, co zrobic z czyms takim??

Polecane posty

Jakis czas temu mialam robiona morfologie pod katem watroby i tarczycy. Wyszlo ok. Nie to mnie jednak zastanawia, lecz to, czy mimo konkretnych celow badania krwi, mozna wykryc bialaczke? Mimo, iz pod tym katem krew nie jest badana? Kolezanka powiedziala mi, ze mimo wszytsko, wykryto by bialaczke, bo krew wtedy powaznie odbiega od norm. To prawda?

Gość ja mysle ze na poczatek
pierwsze pytanie ktore musisz sobie zadac to co to jest bialaczka? jak juz o tym poczytasz, to sie dowiesz, ze bialaczka to nieprawidlowy wzrost liczby bialych komorek krwi (leukocytow), a stad juz tylko rzut kamieniem to podejrzen o bialaczke - wystarczy sprawdzic na wynikach krwi czy mialas liczone leukocyty i porownac wynik do normy

doskonale zdaje sobie sprawe z tego czym jest bialaczka. Pytanie bylo czy da sie ja wykryc robiac badanie krwi pod innym katem niz sprawdzenie czy taka choroba wystepuje. Wynikow nie dostalam do reki wiec nie potrafie powiedziec czy mialam liczone je czy nie. Mieszkam w USA i tu chyba lekarze nie daja wynikow do reki, z tego co zauwazylam.