Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pracę, dziecko, męża

czy wypada w takiej sukience iść na komunię

Polecane posty

Gość CrK
Idziesz na komunię czy na występy?

na komunię oczywiście no chyba pytanie jest jasne

pomocy

Gość raczej nie ponieważ
za krótka jak na komunię i do kościoła nie powinno się chodzić w mini , długość w kolano najkrótsza

Gość laska chce sprzedać sukienkę
nie , jak już to na imprezę

Gość zwroty
Za krótka, też ją rozważałam.

Gość spodnica
W kościele obowiazuje kultura -zdecydowanie za krótka

Gość a penisem umiesz
za krótka

Gość nie pasuje na komunie
ta sukienka

Gość a penisem umiesz
za krótka--to nie plaża zebyś w takiej mini latała

zawsze mozesz stac na dworze:) tyle ludzi bedzie i w taka pogode wiekszosc wlasnie to zrobi;) ja mialam takiej dlugosci jak Twoja tylko czarna bombka i taka bardziej elegancka. nikogo dlugosc nie razila a tylko dlatego ze bylo ponad 30stopni i 3/4kobiet mialo takie jak nie krotsze;)

Gość beatasmarkata
ja w zeszłym roku byłam na komunii u kuzynki i dużo osób miało krótki sukienki .. moim zdaniem jeżeli będziesz miała marynarkę to będzie dobrze . ale to jest Twoja decyzja .

ta sukienka nie pasuje na komunie, a już napewno nie dla matki dziecka

to mi pomogliście, nie wyglądam dobrze w sukienkach do kolan, określę to jak kaczuszka, chociaż w ten dzień chciałabym iść w sukience.

To jest sukienka plażowa a nie na taką uroczystość. Za krótka, odkryte ramiona. Nie na tą imprezę.

Gość złota buda ślimaka
to może trochę inny fason i kolor? bo ta sukienka jest plażowa , za krótka i niestosowna , przynajmniej na komunii dziecka wyglądaj jak należy

jedni mówią tak drudzy inaczej, już się pogubiłam, ramion nawet bym nie śmiała odkryć (marynarka na to) długość jest niestety odpowiednia dla mnie, nienawidzę sukienek i spódnic do kolona bo jest mi źle w takiej długości, kolor myślę że jest ciekawy, nie chcę iść na kremowo ubrana (tak zazwyczaj widzę mamy ubrane na komunię) kurczę sama już nie wiem

a na plaże to nie sukienka bo ma za ciężki materiał, znaczy się za gruby.

Gość k9
Nie wiem czy te paski silikonowe w sukience będą dobrze ją trzymały. Spocisz się trochę, pochodzisz w niej i może zacząć spadać. Będziesz czuła się niekomfortowo podciągając ją co chwilę. Jeśli masz dobrą figurę i nie chcesz ukryć bioder zaproponowałabym Ci sukienkę z baskinką. Nawet jeśli będzie krótsza to i tak sam fason, krój sprawi, że będziesz wyglądała elegancko i stylowo ;) (na pewno będziesz wyróżniała się na plus spośród mam w kostiumach;)) http://czerwonedywany.pl/2011/08/29/joanna-jablczynska-w-sukience-z-baskinka-z-french-connection/ http://stylshop.pl/1822,Sukienka-M101---Szafirowa---FIGL Do tego fajne szpilki w kolorze cielistym - wydłużą nogi ;-)

raczej się nie spocę, bo tak gorąco nie będzie u nas, a jeśli będzie ciepło to będzie wiało zimnym morskim wiatrem, ta pierwsza sukienka rewelacyjna ale nie wiem czy będę się dobrze czuła w takiej, lubię proste rzeczy, zresztą gdzie taką znaleźć

Gość matylda 2
ja też myślę o tej sukience na komunie - jestem mamą dziecka które przystępuje do komuni ;) widziałam tą sukienke w sklepie i wcale nie jest ona taka krótka :) wydaje mi sie,że wystarczy ładny np. biłay żakiecik i całkiem eleganko się wygląda :)

ostatni wpis mi się podoba dzięki, zadaje głupie pytania bo jestem strasznie napalona na tą kieckę bo super się w niej czuję, a to jest rzadkość w przypadku sukienek

Gość jak chcesz wyglądać wiejsko
i zrobić wstyd dziecku to w niej idź , sukienka jest na imprezę a nie do kościoła ;) nad innym fasonem nie pomyślałaś?

Gość Paulinka Kowalik
Sukienka ZDECYDOWANIE nie pasuje do kościoła! To typowa letnia codzienna sukienka - na plażę, na zakupy - nie na komunię! Jesteś matką - daj sobie spokój z taką niestosowną kiecką

Gość Paulinka Kowalik
Niektóre kobiety nie mają wyczucia okazji - szacunku do uroczystości i miejsc.... No jeśli chcesz zrobić show i zwracać uwagę w kościele to nakładaj ale nie jest to sukienka stosowna do okazji

Gość cc na życzenie
nie słuchaj- jak będziesz miała żakiet to mozesz iść. a co do baskijki- pełno ich na allegro. może kup? na pewno byłaby lepsza od tej z HM (co nie znaczy ze jak się uprzesz nie możesz w niej iść)

Gość anuniaaabrunaaa
e tam jakbyś ubrała do tego jakiś żakiecik to myślę, że będzie spoko :) zależy też ile masz wzrostu :)

Gość jak chcesz wyglądać wiejsko
ona w tym idzie nie wy , ja bym dziecku obory na komunii nie robiła ale to jej sprawa :P

Gość jest jedna ale istotna różnica
pasuje jak masz max 16 lat