Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balelllllenka

Bardzo proszę o pomoc-zapalenie ucha, nie daje już rady, nie jestem tu ubezp.

Polecane posty

Gość balelllllenka

Bardzo proszę o pomoc osoby, które znają sposoby na zmniejszenie bólu ucha. Obecnie jest on nieznośny, łzy mi lecą... Ucho zatkane i cały czas piszczy. Przewiało mnie podczas 14h podróży autobusem z niemiec do polski i teraz mam efekt. Tam jestem tez ubezpieczona, ubezpieczenie obowiazuje tylko w razie wypadku a zresztą w polsce mieszkam w małej miejscowości i trudno o jakiegoś laryngologo czy kogoś a poza tym jestem tutaj całkowicie sama. Zazylam antybiotyki, leki przeciwbolowe i nie wiem co jeszcze moge zrobić by ucho się chociaż odetkało lub piszczenie przeszło. Proszę o każdą pomoc

Gość Jjtma
wate nasacz spirytusem i wloz do srodka ma sie rozgrzac

Gość dfawf
napchaj tam waty nasączonej spirtusem a najlepiej idz do lekarza prywatnie bo ogłuchniesz jak moja kolezanka która nie leczyła zapalenia ucha a teraz nosi aparat :o

Gość gyhujkmnh
jaki amol do zaropiałego ucha? chcesz żeby jej już całkiem je wypaliło :/

a ja właśnie używałam kamfory i zawsze było ok

to zapalenie ucha moi drodzy!a nie ból tak?więc paracetamol, jak nie przejdzie konieczna wizyta u lekarza...koniecznie.Ratowniczka med.

Gość balelllllenka
podszywom dziękuję. Wzięłam doxycyclinę i tak jak w ulotce od razu dwie na uderzenie. Jutro apteki są otwartę? Kupię proponowane leki a spirytus mam przeterminowany ale jeśli chodzi o rozgrzanie to nie ma chyba znaczenia, zaraz tak zrobie

Gość Błagam Cię !
a masz cale opakowanie tej doxy? musisz brac minu=imum 5 dni!!

Gość Błagam Cię !
jest taki kwiatek-geranium sie zwie, on swietnie dziala tez przy bolu ucha...

Gość balelllllenka
Ratowniczka med-z leków przeciwbólowych zażyłam trzy ibupromy dzisiaj i teraz dwa apapy-pozostał ibuprofen-pabi 200mg ale juz mi slabo od tego wszystkiego więc narazie nie biorę. Jjtma i dfawf bardzo dziękuję, o tym nie słyszałam

Gość hgg
jak mozna samemu decydowac o przyjeciu antybiotyku?!

Gość balelllllenka
niestety nie mam nic z tych rzeczy, nasacze wate spirytusem jak tutaj dwi osoby radzily

Gość 976rykjhy
współczuję bo wiem jaki to ból :o parę lat temu miałam zapalenie ucha i płakałam z bólu ale dostałam jakieś krople antybiotyk i przeszło po kilku dniach, ja bym na twoim miejscu poszła do pierwszego lepszego lekarza zapłaciła i miała z głowy,nie trzeba być laryngologiem żeby wypisac coś na zapalenie ucha.

może Pani sprawdzić czy to stan zapalny w prosty sposób, nalać kropelkę wody utlenionej do ucha jeżeli się spieni to znaczy ze to zapalenie.na dziś przeciwbólowych starczy..włożyć watę ale nie przemywac ucha wodą!

Gość balelllllenka
Na zapalenie ucha przepisuje się tylko antybiotyki, to akurat wiem. Wątpie by lekarz mi przepisał aspirynę a w ulotce też było napisane, że jest wskazane przy leczeniu zapaleniu

Gość hgg
tak, antybiotyk, ale nie doksycyklinę!

paracetamol czyli lek przeciwbólowy, przeciwzapalny uśmierzy ból, jeśli do rana nie będzie poprawy pójdzie Pani do apteki i kupi krople, jesli krople nie pomogą to na pogotowie udzielą pani pomocy.

Gość hgg
znajdz lekarza, zanim zrobisz sobie krzywde, powaznie

Gość Błagam Cię !
doksycyklina to nic innego jak antybiotyk tłuczku wyzej! spadaj jak masz tak chrzanic:O

wydaje mi się, że to może być efektem czopu, który zalega w uchu, tak często bywa, nie ma co się bać, w aptece znajdzie Pani wiele kropel na ucho, nawet w areozolu także wygodniej, to kosztuje grosze a ulga niesamowita:)

Gość czerwona truskawka__
jak byłam mała miałam zapalenie ucha i pamiętam że mama mi wkładała tam wacik nasączony spirytusem i w kończu chyba przeszło ale pamiętam że bolało jak jasna cholera, mój dziadek niestety ogłuchł po takim zapaleniu więc jak jutro nie będzie żadnej poprawy to jedz na pogotowie powiedz że potwornie boli i się toba zajmą.

Gość balelllllenka
a doxycyclina jest czym? na zapalenie migdałów czy zapalenie węzłów zawsze przepisywano mi doksycyckinę. 978tykjhy oraz ratowniczka med-dziękuję za dobre porady

Gość bgfd
ciekła parafina nie dorgo w aptece można dostać na wacik i do ucha wygrzewające , powinno pomóc

Gość hgg
jest antybiotykiem, ale wydaje się wam że na kazde zapalenie jest taki sam antybiotyk?! litości, takie samoleczenie to największa głupota!!!