Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhhhhhhhhhhh

Uzależnienie od napojów energetycznych

Polecane posty

Gość ehhhhhhhhhhhh

Też macie? Ja już walczę od trzech lat i po tygodniowej przerwie mam "ciag" trzy miesięczny.

Gość isaaana
he he ja bez przerwy piję

Gość ehhhhhhhhhhhh
Ja robię przerwę z piciem i totalnie tragedia. jeden wielki ból głowy, niepokój, ciągle spanie i zmęczenie.

Gość to się zdarza INO ROS
Kofeina też uzależnia. Naukowcy oceniają, że 80-90 proc. Amerykanów każdego dnia spożywa produkty zawierające kofeinę. Mniej więcej połowa z nich może się spodziewać "syndromu odstawienia", jeśli nie dostarczy organizmowi dawki kofeiny do jakiej się przyzwyczaił. Do jego objawów należą bóle głowy i zdecydowanie gorsze samopoczucie, wliczając w to uczucie rozbicia. Ryzyko negatywnych objawów odstawienia kofeiny wzrasta wraz z wypijanych codziennie filiżanek kawy. Spotkać się z tym problemem mogą kobiety w ciąży, które muszą ograniczyć jej spożycie do nie więcej niż 200 mg dziennie, pacjenci przed operacją, którzy zostali poinformowani, że nie mogą przed operacją nic jeść i pić. Z negatywnymi skutkami uzależnienia organizmu muszą się też liczyć osoby nerwowe, którym często lekarze odradzają picie kawy. Objawy odstawienia mogą zacząć się od 12 do 20 godzin od wypicia ostatniej filiżanki kawy, osiągnąć szczyt dwa dni później i trwać nawet tydzień - twierdzi neurolog Michael Kuhar z Emory University w Atlancie.

Gość gość
A próbowaliście Blacka? Nie uzależnia, serce nie wali, mega pobudza. Nie to co inne dostępne energetyki.

Gość marcin13
I po co reklamujesz ten syf? To jest chyba najgorszy najbardziej walący w łeb energetyk. Ja do niedawna myslałem, że taki super energetyk, nie powodujący żadnych skutków ubocznych to tiger. Jedno i drugie to masakra. Uzależniają na podobnej zasadzie jak amfetamina. Właśnie to odstawiam i mam gdzieś bóle głowy i inne problemy. Chcę funkcjonować normalnie a nie jak jakiś porabany korpo-zombie.