Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mały apel!

Nie opalajcie się dziewczyny!

Polecane posty

Gość Mały apel!

Apeluje!Nie opalajcie się!Jeśli chcecie używajcie balsamów,kremów ale unikajcie słońca w godzinach 11-15 a przede wszystkim solarium!Owszem opalone ciało może wyglądać seksi,ale skóra się szybciej starzeje,jednak to pikuś.Chodzi o wasze zdrowie i przede wszystkim życie,używajcie kremów z wysokim filtrem,nie wylegujcie kilkanaście minut w kabinie i kilka godzin na słońcu,szkoda zdrowia.

Gość Wow brawoo
dzięki za pouczającą wypowiedz, teraz juz wiemy i nie bedziemy sie opalac :D:D Żenada. Co ci do tego co kto robi?

Gość Mały apel!
Wierzcie mi,wiem co mówię.

Gość ja sie sie opalam
mam uczulenie na słońce

Gość Mały apel!
Wow brawoo na ile wyceniasz swoje życie?Na kilka złotych za które spędzisz pare minut na solarium?

Gość kotka74-81
zadziwjajace....... a kontrolujesz co jesz , no nie wiem co jest gorsze

Gość Mały apel!
Opalałam się bardzo często,wylegiwałam godzinami na plaży,spędzałam wiele czasu w solarium,poszłam do dermatologa,potem do onkologa chirurga,był zabieg,prawdopodobieństwo czerniaka,czekam na wyniki badań histopatologicznych,myślisz że piszę to aby zrobić komuś na złość?

Gość Mały apel!
Dlatego zastanówcie się czy warto poświęcić swoje zdrowie,mnóstwo niepewności,strachu na rzecz opalonego ciała które nota bene jest passe.

Gość to po co się opalałaś ?
Polak mądry po szkodzie,to wiadome że długie opalanie powoduje raka skóry dopiero teraz na to wpadłaś ?

Gość kotka74-81
raka mamy wszyscy , czasem go sami uaktywniamy przez tryb zycia .Ciesze sie ze Tobie sie udalo ale takimi wpsami nie uchronisz ... laski to oleja i dalej na solar poleca

Gość bladzioszka_24
Ja mojej skóry na solarce nie opalę ...na słoncu nawet codziennie przebywanie nie daje efektów może ktoś chce się zamienić chętnie bym przyjeła brązową opaleniznę:)

Gość kotka74-81
kurcze , tez mialam taka kumpelke caly dzien na sloncu my spalone a ona tylko czerwone kolana ... taki pigment

Gość Mały apel!
Oczywiście,że polak mądry po szkodzie,i zawsze też wydawało mi się,że to się mnie nie tyczy,gówno prawda,tyczy się każdego z nas,wiem że to co napisałam nic nie da,ale gdyby choć jedna osoba zrezygnowała to już coś,nie mniej jednak życzę wszystkim dużo zdrowia:)

Gość alleluja
Dziewczyny,ja ,drapę się jak cholera na słońcu jak byłam nad morzem to była masakra chodzilam pod parasolką wszędzie się drapę jak hoooj ale kiedy pojechałam w Tatry i chodziłam po gorach nic mnie nie swędziało......owszem miałam zaczerwieniona skórę i plamy ale swędzenia żadnego ..... o co chodzi ? Przecież słońce w górach jest takie samo ...... wróciłam do domu i znów drapanie ...... :o

raka mamy wszyscy , czasem go sami uaktywniamy przez tryb zycia . większej bzdury nie słyszałem nie uktywniamy ale ciężko na niego pracujemy jedzac chemie słodycze i ine smiecie ostatnio coca cola i pepsi wycowała z sprzedazy napoje bo zawierały rakotwórczy karmel wycofała tylko w Ameryce w europie tego nie zrobiła pijcie na zdrowie cole i pepsi aspartam też jest rakotwórczy podczas grila wytwarzają sie rakotwórcze substancje kiełbasy grillowe zamiast mięsa producenci dodają wodę ze zmielonymi odpadami poubojowymi i skrawane kości. Okraszają chemicznymi E-dodatkami lody glikol dietylowy (płyn przeciw zamarzaniu i rozpuszczalnik do farb)stosowany w lodach zamiast jaj jajo substancja emulgująca -aldehyd C-17 - (używany do produkcji barwników anilinowych, mas plastycznych i gumy) nadający lodom smak wiśniowy ( C-18 - czekoladowy) -piperonal - środek służący do zabijania wszy - odpowiedzialny za smak waniliowy -aldehyd masłowy - składnik klejów kauczukowych - "smak orzechowy" -octan amylu - rozpuszczalnik farb olejnych - "smak bananowy" -octan benzylu - rozpuszczalnik soli azotanowych - "smak truskawkowy" Carte Dor Bakalia Obok zdrowych bakalii i kakao w składzie Carte Dor zaplątały się mało zdrowe dodatki. W lodach tych znajdziemy niemal wszystko, dodatkowo w liczbie mnogiej: stabilizatory, aromaty, emulgatory i barwniki. Mączka chleb ziemniaczanego (E410) mimo, że uważana za dodatek dozwolony do używania w produktach BIO, to podejrzewa się, że może wzmacniać powstawanie alergii, jak i sama powodować reakcje alergiczne. W większych ilościach powoduje wzdęcia i ból brzucha. Podobne, aczkolwiek silniejsze działanie ma guma guar (E412). W badaniach najgorzej pod kątem zdrowotnym wypada kolejny stabilizator, jakim jest karagen (E407). Jego dopuszczalna dawka to 75 mg/kg masy ciała. Karagen może powodować problemy z przyjmowaniem substancji odżywczych zawartych w pokarmie, a nawet prowadzić do owrzodzeń. Badania nad zwierzętami wykazały, że karagen wpływa niekorzystnie na układ immunologiczny. Annato (E160b) u wrażliwych osób może powodować alergie skórne; jego maksymalne dozwolone spożycie wynosi 2,5 mg/kg masy ciała. Producenci i sprzedawcy sprzedają nam żółte paskudztwo, w którym są tylko śladowe ilości mleka, a zamiast nich tłuszcze roślinne, olej, skrobia, a nawet łój. sól