Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jedrek181818

Poszukuję piosenki z lat 90

Polecane posty

Witam! Poszukuję od kilku dobrych lat piosenki z lat 90-tych która była puszczana często na starej vivie jedyne co pamiętam z tej piosenki to teledysk z hordą idących szkieletów przez jakąś halę, czy może katedrę. Prosiłem wujka o pomoc w znalezieniu tej piosenki. On wie dobrze o jaką piosenkę mi chodzi ale też jej nie może znaleźć piosenka ta przypomina mi rytmem trochę piosenkę Ameno ale znowu wujkowi mojemu przypomina ona piosenki Gigi D'Agostino. Oczywiście możemy się mylić ale takie obrazy nam się przypominają co do tej piosenki no nic najważniejszy jest ten teledysk z hordą szkieletów idących przed siebie. Liczę na pomoc :)

Nie wiem czy pomoge ale kojarzy mi sie z die toten hosen 10 klein czy jakos tak

Daft Punk - Around the World Friendly Fires - Skeleton Boy

No niestety to nie ta piosenka choć ta którą poszukuję też jest na pewno zagraniczna ale nawet nie wiem w jakim języku :( Mimo wszystko serdecznie dziękuję za próbę pomocy !!! :) Pozdrawiam!

Gość Slowik_na_wolnosci
halo,halo... a ja poszukuje piosenki z lat 80' .wiem tylko tyle,ze jest to ballada,wokalistka jest krotko obcieta,brzydka:]

Ta ostatnia co podalam z opisu sie zgadza sa szkielety jest katedra coz przykro mi ze nie pomoglam :( rowniez pozdrawiam :)

No niestety dziękuję wszystkim za pomoc ale niestety to żadna z tych piosenek :( Mam nadzieję że komuś się jeszcze uda mi pomóc

Faktycznie klimat podobny troche z teledysku do piosenki chemical brother hey boy hey girl bo jest taki troche mroczny klimat, jest katedra jakaś są i szkielety podobne choć nie jestem pewien ale w tamtym teledysku one chyba były uzbrojone w miecze i tarcze tak jakby szły na wojne jakąś ale pewien dokładnie nie jestem coś tak kojarze troszeczkę choć może i źle. Jeszcze mogę napisać, że raczej to nie była taka techniawka ostra tylko coś trochę spokojniejszego ale mniej więcej w rytmach Gigi d'Agostino

Gość asdfghkj
Slowik_na_wolnosci - może "Nothing compares 2 U"? Chociaż Sinead O'Connor kiedyś była ładna ;)

Dalej to jednak nie jest to :( Naprawdę zależy mi bardzo na tej piosence i nie znam wiele szczegółów :( Ale nie tracę nadziei i liczę, że ktoś celnie trafi w moje poszukiwania! :)

Gość skkkkkkkaa
Hmmm... może The Killers - Bones?

Napisz cos wiecej, jak mozesz postaraj sie dokladniej okreslic przedzial czasowy, wokal j est meski czy damski?

Hmm... w teledysku szkielety idące przez jakąś katedrę możliwe że uzbrojone w tarcze i miecze lecz nie jestem tego pewien jest ich cała horda i idą prosto przed siebie. Wokal raczej męski, zagraniczny ale nie wiem czy niemiecki czy angielski czy może jeszcze jakiś inny. Co dalej.. może hmm...jest to taki ponury klimat...teledysk jest raczej taki zrobiony na czarno-biało lub może po prostu posiada takie barwy które przeważają szarością. Mnie kojarzy się ta piosenka z piosenką Ery - Ameno ale znowu wujek, który próbuje mi pomóc mówi, że mu kojarzy się ta piosenka z piosenkami Gigi d'Agostino, mnie też trochę przypomina Eifel - Im blue. No ale te wszystkie rytmy są tak jakby podobne lecz jednak inne i nie wiem kto ma rację nawet tutaj. Nie wiem czy mógłbym coś więcej napisać bo nic więcej chyba nie wiem .

Gość niezdetzydowanaa
the Chemical Brothers - Hey Boy Hey Girl

Mam aktualnie 21 lat a ta piosenka którą poszukuje ma na pewno już ponad 11 lat. Wydaje mi się, że musiałem mieć jakoś z 5-8 lat jak ta piosenka często leciała na vivie. Czyli jakieś 13-16 lat temu nawet :) Heh mam nadzieję że pomogłem i że ktoś mi pomoże bo raczej nic więcej nie pamiętam. Pozdrawiam wszystkich przychodzących tutaj z pomocą dla mnie w poszukiwaniu piosenki! :)

no właśnie to nie jest Chemical Brothers - Hey Boy Hey Girl choć szkielety podobne tak jak w tamtym teledysku ;) może w tym moim którego szukam trochę bardziej szarawe ;)

cos mi sie kojarzy, ale mgliscie. Bede miala to na uwadze, jak wroci moj chlop to jeszcze jego spytam. Zagladaj tu od czasu do czasu, jak wymysle, napisze.

Hehe świetnie dziękuję za starania! :) Będę zaglądać na pewno co jakąś godzinkę aż do późnej nocy! W razie czego mogę też podać nr. gg ;)

Gość niezdetzydowanaa
może to coś zespołu Tiamat?

Szukam i nie natrafiam na nic, co by odpowiadalo. Na dodatek uparcie nasuwa mi sie Daft Punk - Around the world, ale to na 100% nie to, bo nie pasuje do opisu..

No właśnie to nie jest to :( Jejku ja ta piosenkę muszę wkońcu znaleźć :( Całymi dniami ostatnio ją szukam i nic z tego a ta piosenka taka znajoma tak często była puszczana na tej vivie swojego casu.

Gość niezdetzydowanaa
jaki to jest gatunek muzyki?

Gość niezdetzydowanaa
może potrafisz podać konkretny rok? na jakiej to było vivie? polskiej?

Konkretnego nie pamiętam myslę że musiało to być na przełomie lat 1996 a 1999. To była zwykła viva

Gość niezdetzydowanaa
to była bardzo popularna piosenka? można poszukać na listach przebojów z tamtych lat...

wujaszek pomaga mi i nie jest pewny ale mówi że prawdopodobnie byli to dwaj wykonawca bo był znaczek "&" ale nie jest w 100% też pewien tak podejrzewa