Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazdzieciaatkieem

ile sie powinno przytyc do 25 tygodnia ciazy?

Polecane posty

Gość mamazdzieciaatkieem

Czy jest szansa, ze jesl do tej pory przytylam 8 kg, to w calej ciazy nieprzytyje wiecej niz 14? czy juznie ma na to szans?

Gość mrówka Z Z Z
ja jestem w 21tyg. Do 15tyg męczyły mnie wymioty więc schudłam 4kg. Teraz już je nadrobiłam i dodatkowo przybył jeszcze jeden. W 1ciązy do 20tyg przytyłam 1kg a w czasie całej ciąży 7. Wcale nie musisz pod koniec ciąży ważyć więcej niż te 14kg o których pisałaś

Gość mamazdzieciaatkieem
podnosze:)

Gość mmmmmmiiiiiiimmmmmmi
zależy ile będziesz jadła

Gość laila....
powiem Ci szczerze, ze chyba bym na to nie liczyła na Twoim miejscu. Oczywiście różnie to bywa itp. Ja w 25 tc miałam na plusie 4 kg. A w dniu porodu (rodziłam 10 dni po terminie) na plusie mialam 18 kg. Więc sama widzisz. Moja przyjaciółka pamiętam, że w 24tc miała na plusie 9 kg. Na finiszu (urodziła 11 dni przed terminem) na plusie 22 kg.

Gość laila....
aaa i nie sugeruj się tym, że skoro minęła Ci już większa połowa ciąży i masz +8kg to teraz najwyzej drugie tyle. Teraz dopiero zacznie się tycie. Praktycznie wszystkie znane mi kobiety zaczęły przybierać na wadze w okolicach 20 tc.

Gość miszkowata
Ja startowałam z 48 kg przed ciążą, w 23 tc ważyłam 53 kg, ogólnie przytyłam 16 kg.

Gość mmmmmmiiiiiiimmmmmmi
nie ma czegoś takiego jak "większa połowa" .... tycie się zaczyna bo dziecko najwięcej przybiera na wadze ale to nie znaczy z ty masz nabierać dodatkowych kilogramów tłuszczu. Obżerając się możesz i 20kg jeszcze przytyć. Wystarczy jeść jak dawniej plus dodatkowe 300kcal a więcej niż 8 nie utyjesz

Gość mamazdzieciaatkieem
a skad to przypuszczenie, ze sie obzeram. Na razie powiekszyl mi sie tylko brzuch i piersi, nogi i rece bez zmian. wiem bo mierze sobie obwod uda od poczatku ciazy i wciaz mam tyle samo w obwodzie.

Gość Eliza2727
ale przecież dziecko w 25 tc waży już około kilograma czyli do końca ciąży nabierze jeszcze max 3 kg to dlaczego w III trymestrze kobiety tyją nawet 10 kg?