Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidia880352

Dłuży mi się III trymestr ciąży. Komuś jeszcze?

Polecane posty

Gość lidia880352

Witajcie dziewczyny, Postanowiłam założyć ten wątek bo tak się składa, że jestem w 25tc więc zaraz wkraczam w III trymestr a czas dłuży mi się niemiłosiernie. Zastanawiam się czy ktoś jeszcze uważa, że ciąża trwa za długo i ogólnie jest przereklamowana?;) Zapraszam do wymiany poglądów jeżeli ktoś ma ochotę popisać:)

Gość KALIWIA2
straszne, urzekla nas twoja historia:O

Gość junn
a jakim cudem ci się dłuży 3 trymestr skoro dopiero go zaczynasz? :D to co powiesz w 38tc? :P

Gość lidia880352
Kaliwia2 kojarzę Cię z innych tematów i zastanawiam się dlaczego jesteś taka nieszczęśliwa? Skoro napisałaś tzn że Tobie też nuda doskwiera tylko ciekawe z jakiego powodu? ;)

Gość xxx:)
nie przejmuj się... jakaś idiotka nudzi się i wkurza wszystkich na każdym możliwym forum. chyba nie zna celu takich stron bo dla niej to zbyt dużo ruszyć makówka

U mnie zaraz 34 tydzien i teraz to sie dopiero dluzy,w 1-2 trymestrze czulam sie super,a teraz ciezko jest i zgaga na maxa,najbardziej oczekuje by opadl brzuszek,moze jeszcze z 2-3 tygodnie,wtedy bedzie lepiej sie oddychalo i nie bedzie ucisku na zoladek :)

Gość lidia880352
junn dobre pytanie :D Tak naprawdę dłuży mi się od samego początku więc końcówka to dopiero będzie masakra. Założyłam ten temat bo może jeszcze jakieś kobiety będą miały podobny "problem" i się wymienimy spostrzeżeniami a mi czas szybciej zleci;)

Gość lidia880352
majoweczka09, ja od początku nie mam prawie żadnych dolegliwości ciążowych. Ale już Ci zazdroszczę, że jesteś 9tygodni do przodu:) Nie wiem dlaczego ale wszystkie moje koleżanki przedstawiały mi ciąże jako stan błogosławiony i wspaniały. Krótko mówiąc żyć nie umierać a tu kicha, że tak napisze:) XXX dzięki ale się nie przejmuje, może Kaliwia2 z nudów dorzuca szczyptę złośliwości;) Każdy z nas inaczej radzi sobie z monotonią dnia codziennego.

powiem z doświadczenia że mi dłużył sie masakrycznie....:( będąc w 8 miesiącu miałam wrażenie że to 11... a wcale nie znosiłam jakoś źle tej ciąży:) ale to nic... wiesz jak sie dłuzy ostatni tydzień:P?

Gość lidia880352
majoweczka09 to żeby się cieszyć też słyszałam ale jakoś trudno mi się przestawić:) Na 18 też się czeka i też się wlecze ale nikogo nie przekonasz dopóki sam tych 18tu lat nie skończy. Przypuszczam, że z ciążą też tak jest:)

Czas kochana to ucieka po porodzie ,najpierw nosi sie malego brzdaca na piersi a za chwile maly brzdac juz z Toba logicznie rozmawia...:)

Gość lidia880352
2+3:))) to mnie teraz pocieszyłaś :D W sumie jak tak słucham znajomych to naprawdę nie mam na co narzekać. Tylko ten sierpień wydaje się taki odległy..... Chyba zacznę wieczorami się uczyć dziergać na drutach :D Obawiam się tylko, że zabraknie mi cierpliwości. Ooooo i jeszcze muszę pamiętać żeby tą włóczkę i druty kupić ;)

Gość lidia880352
majoweczka09 to akurat mnie cieszy bo gadułą niezła jestem i będę miała z kim pogadać :D Gratuluje córeczek, też wg. usg mogę zacząć kupować sukienki itd ale mam zamiar zaczekać z tym aż urodzę:)

kurcze... ja mam 2 wiosennych dzieci:) a teraz termin na 1 listopada i przeraża mnie lato w tym 6 i 7 mc.... a ty 9 mc i sierpień.... trzymaj się dziewczyno:)

Gość lidia880352
2+3:))) wow trzecie w drodze, naprawdę podziwiam i gratuluje :) Śmiałam się kiedyś do siostry, że zawsze chciałam mieć 2 dzieci ale chyba to nie dla mnie bo sama ciąża trwa za długo więc ciężko mi będzie przeżywać to raz jeszcze. A tak całkiem poważnie to chyba wiosną rodzi się najlepiej dzieci bo najcięższe (podobno) miesiące wypadają w zimie. Liczyłam, że lato będzie deszczowe ale ten weekend majowy pokazuje, że chyba nie mam co o tym marzyć :)

Gość Nadulkil
To po cholere zachodziłaś w ciaże jak dziecko tobie się urdzi to też ci się znudzi?

dziewczynki mi wspolczujcie bo ja wlasnie 39 zaczelam;) ale w sumie to u mnie zgaga chyba jest najwiekszym problemem ;) wlasnie wsuwam rzodkiewki bo pomagaja na zgage

Gość miszkowata
Mi się w ogóle III trymestr nie dłużył i nie rozumiałam nacisków "kiedy urodzisz" :O Czułam się źle przez całą ciążę, ale nie miałam wrażenia, że nigdy nie urodzę :P

Gość lidia880352
Nadulkil przecież napisałam, że dłuży mi się ciążą a nie, że jej efekt czyli moja długo wyczekiwana córeczka mi przeszkadza. Myśe nawet, że to jest powodem tego, że czas jakby się zatrzymał. Koleżanki, które rodziły opowiadały,że ciąża to fantastyczny czas a moim skromnym zdaniem jest przereklamowana ;)

Gość lidia880352
miszkowata też tak chcę :D Może tak mi się odmieni-fajnie by było :)

Gość lidia880352
malenstwo77 Jak ja Ci zazdroszczę :) Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie i mam nadzieję, że ten tydzień będzie słoneczny ale nie gorący.

Gość miszkowata
No mi synio zrobił niespodziankę i akurat trafił w wyznaczony termin porodu, który zresztą super wspominam :)

Gość lidia880352
miszkowata to Ci się udało :D Ja podświadomie liczę, że urodzę w 37 tyg bo podobno to jest optymalny czas i dzieci są traktowane jak urodzone w terminie. Słyszałam, że lato temu sprzyja więc licze, że mi zostało 13min i 15max tygodni :D

Gość miszkowata
Mi wszyscy gadali, że na pewno urodzę po terminie, a tu zonk :D Ogólnie była panika, że zima i nie dojedziemy do szpitala, a nikt nie wiedział z rodziny, że właśnie rodzę :P

Gość lidia880352
A mi jeszcze nikt nie mówi i nie przewiduje czy wcześniej czy później ale urodzić końcem lipca to moje marzenie obecnie :)

Gość babalulululu
ja jestem w 28 tc i też mi się dłuży na maxa do tego muszę leżeć czekam na koniec 34 tc, żeby móc już zacząć chodzić :-)

Gość miszkowata
Lepiej w dwupaku, bo dziecko nie płacze i o jeść nie prosi ;)

Gość lidia880352
babalulululu bardzooooooooo Ci współczuje. Musiałam leżeć 3tyg na początku i wiem jak to jest. W sumie jak słucham historii że któraś musiała np. leżeć całą ciąże na patologi to głupio mi się robi że tak marudze. W sumie to by była "kara" za moje gadanie bo jestem aktywna zarówno zawodowo jak i fizycznie i wtedy by mi się czas dopiero dłużył. Trzymaj się dzielnie i jak będziesz miała jakiś pomysł jak zabić czas to daj znać :)

Gość lidia880352
Jak się staraliśmy o dziecko to mówiłam, że fajnie by było mieć bliźniaki. Jeden poród itd. ale jakoś nie myślałam wtedy że to podwójny ciężar w czasie ciąży i podwójne obowiązki. Teraz jak widzę kobietę w ciąży to porównuję brzuchy i sobie myślę" Ciekawe ile jej jeszcze zostało do rozwiązania" Zupełnie mi się myślenie zmieniło:)