Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mariokrk

kolizja w UK

Polecane posty

Witam. Dzisiaj mieliśmy kolizję w UK w czasie jazdy na lotnisko. Wjechał w nas tir (w stronę pasażera zarysował cały bok). Przyjechała pomoc drogowa i obsługa autostrady, pytali czy wszystko ok i wtedy było wszystko ok. Po przylocie rozbolały nas szyje. Znajomy który nas odwoził ma gościa dane ale jest problem bo on nie jest z UK tylko z Litwy albo Łotwy i tam ma ubezpieczenie i trzeba czekać na odpowiedź jego ubezpieczalni. Co mamy robić jakie dokumenty zbierać ?? Dodam że jutro wybieramy się do lekarza.

Gość titumitu
PRzede wszystkim czy jak obsługa lotniska przyjechała to widziała goscia? Macie namiary na tych z obsługi? moga byc swiadkami. Jakies zdjecia, nr rejestracyjny tira, nazwe kierowcy, nazwa firmy dla ktorej tir jechal... najlepiej wszytsko co sie da.

Gość gg..ddd..fff..rrr
szyje was rozbolaly :D no oczywiscie niech bola najdluzej u lekarza tez tak mowcie a kase dostaniecie napewno i to dobre tysiaki!!

Gość najbrzydsze sa golfy
taaa od razu rozbolały szyje takie bajki to możecie wciskać gp i ubezpieczalni ale powodzenia:D

Gość gdyby tir byl z uk
to bol szyi mialby sens. Poniewaz ubezpieczyciel jest na Litwie czy Lotwie moga was juz przestac bolec szyje.... Nie zaplaca :D

mamy wszystkie dane kolesia i jego ubezpieczenia. Nie mamy danych obsługi autostrady. Kumpel jest dalej w UK więc napiszcie gdzie i co musi zrobić żeby starać się o odszkodowanie. Musi być polskie L4 czy wystarczy dokumentacja lekarska??

gdyby tir byl z uk@ czy to nie jest tak że obowiązuje prawo państwa w którym powstała szkoda?? Stać mnie na opłacenie prawnika w UK tylko czy to ma sens?

Gość chyba ktos tu niezle klamie
serio was te szyje bola (i to oboje choc uderzenie bylo od strony pasazera) czy chcecie po prostu wyciagnac kase ile sie da?

Ja byłem pasażerem a moja kobieta siedziała za mną z tyłu. Już wiem wszystko. Muszę iść u nas do lekarza i z dokumentacją lekarską występuję do polskiego ubezpieczyciela (złodziei) który ma podpisaną umowę z litewskim ubezpieczycielem i oni występują w mojej sprawie.

chyba ktos tu niezle klamie@ tak bo ty tak robisz non stop (kłamiesz) więc wszyscy to muszą robić?? Prowadzę firmę w Polsce i nie muszę oszukiwać żeby się wzbogacić. Chcę jedynie to co mi się prawnie należy. Ciekawe jak ty byś się zachował?????

Gość nie dostaniesz kasy
od ubezpieczyciela z Litwy czy tam Lotwy :D Czlowieku, opanuj sie i pohamuj chciwosc :-) Ubezpieczyciele w UK biora wyzsze skladki bo sa przyzwyczajeni do placenia za bol szyi :D przy kazdej stluczce ale...w zyciu nie wyszarpiesz nic z tej Litwy czy tam Lotwy. Chcesz sie szarpac, szarp sie ale to nie da nic! Nastepnym razem pakuj sie pod tira z tablicami z UK :D:D:D:D Litwa placaca za bol szyi :D:D:D:D:D:D:D

Gość titumitu
wypłaca mi kase na naprawę auto, czy jak biore HB to musze to zgłosic jako przychód?