Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cati424

Skuteczny szampon przeciwlupiezowy nie z apteki!?

Polecane posty

Gość cati424

Doradzcie mi prosze jakis skuteczny szampon przeciwlupiezowy, ale nie z apteki bo te same skladniki sa w szamponach takich jak np z rossmana, tylko apteka wiadomo zarobic musi. Mam lupiez tlusty, jak myje elseve tym granatowym co zawiera selen znika na kilka tyg ale pozniej znow powraca jesli uzywam innych szamponow. Uff juz mam dosc tego lupiezu i swedzacej skory glowy...

Gość lemijink
A próbowałaś stosować Salicylol i oleje? Ja stosuję dopiero od niecałego miesiąca (wcieram na noc, raz w tygodniu Salicylol, raz mieszankę jojoby, tamanu i lnianego, rano zmywam łagodnym szamponem, takim dla dzieci Babydream) i już widzę znaczną poprawę :) O sposobie wyczytałam tu: http://lojotokowaglowa.blogspot.fr/2012/03/uska.html Wcześniej też kombinowałam z szamponami, przerobiłam chyba wszystkie możliwe, z efektem takim, jak u Ciebie.

Gość cati424
Oh dziekuje wam bardzo!!! na pewno te oleje wyprobuje, uzywasz oczywiscie na 1-2 godziny przed myciem?

Gość cati424
ty na cala noc, a jak wetrze na kilka godzin przed myciem? tez powinno dzialac..

Gość lemijink
Możesz i na parę godzin przed myciem :) Ja myję włosy rano, więc tak jest mi łatwiej :)

Gość cati424
lemijink czym nakladasz olejek na skore glowy? ja mysle platkiem kosmetycznym, i wetrzec palcami dokladniej wiadomo. Planuje dzis wieczorem, mam w domu olejek arganowy.

Gość ja gniję w łózku;P
Nizoral próbowałaś? to jest szampon leczniczy,nie zmywa oznak,tylko zwalcza przyczynę

Gość SAME SŁODYCZE
U mnie ten problem zwalczył head&shoulders. Moi faceci (40-latek i 15 latek) zwalczyli nim skutecznie łupież...:D Od dłuższego czasu nie mają nawet jednego płatka, a kiedyś sypało się im z głowy za kołnierz...:O

Gość cati424
jak w tytule nie szukam szamponow z apteki, nizoral dziala na jakis czas pozniej powraca! a po heden shouders mi sie zrobil jeszcze wiekszy lupiez, widocznie zalezy od skory glowy, kazdy ma inna.

Gość cati424
lemijink dziekuje:) swietny pomysl! ja dzis tez tak polewalam na skore glowy arganowym z 5 h tak z tym siedzialam w domu, i umylam, skora nie swedzi:) bede tak robic 1 raz albo 2 razy w tygodniu.

sprawdzona metoda na sobie : żółtko jaja+trochę soku z cytryny +trochę dobrego oleju-razem wymieszać i nałożyć(wmasowywać) na głowę na ok 30 min po czym zmyć zwykłym szamponem ,

Gość gość
No niestety, u mnie szampony drogeryjne kompletnie się nie sprawdziły i nie byłam w stanie pozbyć się łupieżu. Sprawdził się dopiero pirolam. Już po kilku myciach łupieżu było mniej i w końcu zniknął kompletnie

Gość zonnie90
To ma być skuteczny, czy nie z apteki? :) mnie jeszcze żaden drogeryjny nie pomógł, więc kupuję szampon pirolam, leczniczy. Używam kilka tygodni i mam spokój na długi czas, a włosy zdrowo wyglądają po nim i ładnie się błyszczą. No i cenę ma przystępna, a jeśli stosuje się go na skórę głowy, a nie całe włosy to na długo wystarcza.