Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no powiedzcie jak....

jak się pozbyć natrętnej osoby która..........

Polecane posty

Gość no powiedzcie jak....

Witam, poradźcie mi. otóż mój mąż ma kolegę i jego żona ma dziecko w wieku mojego dziecka ale ja nie mam ochoty się z nia spotykać, dzwoni do mojego męża żebym przyszła na plac zabaw z moim dzieckiem co mamy jej odpowiedzieć. jakby tego mało było oboje lubią sobie wypić i namawiają nas na imprezy ja nie lubie alkoholu i imprez

Gość jytuyiuyii
Ty nie masz obowiązku robić tego samego i w tym samym czasie, do ktoś inny. Ona jest na placu zabaw i chce żebyś przyszła? Odpowiedz "nie dziękuje, właśnie wychodzimy do mojej mamy/babci/przyjaciółki", albo "dziękuję, ale właśnie robimy coś innego i na razie nie wybieramy się na plac zabaw". Nie musisz być niegrzeczna, jak za każdym razem bedziesz odmawiać, ona w końcu zrozumie :)

jytuyiuyii ma rację, jak będziesz odmawiać to ona w końcu się znudzi i da Ci spokój. Uzbrój się w cierpliwość i spokojnie poczekaj. Na 100% znajdzie sobie inny obiekt zainteresowania i wtedy Ty odetchniesz z ulgą. Niestety w życiu zawsze spotykamy takich natrętów ale po co przez to tracić nerwy? Nie warto! Cierpliwości życzę ;)