Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhghjjghjgj

Jeszcze nie zaczęłam pisać prezentacji maturalnej

Polecane posty

Gość jhghjjghjgj

:o ludzie, porażka jakaś ze mnie. Chyba zacznę, 10 dni mi zostało żeby napisać i się nauczyć 😭

Gość jhghjjghjgj
wizje przyszłości w literaturze

Gość buhjijnm
Jeżeli przeczytałaś lektury, których użyjesz w prezentacji i sama napisałaś ramowy plan wypowiedzi, to i bez pisania może się obejść. Ważne, żebyś wiedziała, o czym mówisz, a zawsze masz pod ręką RPW, żeby sobie pomóc. I bez stresu, a dasz radę :)

Gość dghrf
trudny, ja mam o pięknie kobiet. w malarstwie i literaturze.

Gość popierdolilo cie chyba
ja swoja napisalam bodajze dzien wczesniej i przeczytalm kilka razy, lektur nie przeczytalam nawet co mialam w wypracowaniu i zdalam to na chyba 75 czy 85 procent i bylo to rok temu,, matura to bzdura :O:O

Gość popierdolilo cie chyba
ale ja jestem inteligentna, nie wiem jak u ciebie

Gość jhghjjghjgj
no czytałam książki, a temat taki wzięłam, bo lubię. :) Niby mogłabym nie pisać, coś bym powiedziała ale jednak wolę to uporządkować żeby się potem nie plątać. :P

Gość jhghjjghjgj
łaaał, ale jesteś zayebista... :D

Gość co panikujesz?
Ja też jeszcze nie zaczęłam pisać prezentacji. Zabiorę się za to dwa dni przed. Napiszę i od razu "na świeżo" to zdam. Nie ma co panikować ;)

Gość jhghjjghjgj
oj no ja się nie sram jakoś bardzo tylko mam egzaminatora do dupy :o straszny cham, zadaje najbardziej złośliwe pytania jakie wymyśli... 😭

Gość a ja jutro zdaję
ustną z polskiego, dzisiaj poszło mi świetnie, na ustną też jestem przygotowana:D ale matury i tak pewnie nie zdam przez matematykę😭 przeraża mnie ten przedmiot.

Gość co panikujesz?
@ poznanski kwiatek polny Masz całkowitą rację. Zamiast trochę wyluzować, wszyscy się spinają, jakby od tego miało zależeć ludzkie życie. Moja koleżanka 5 minut przed wejściem do sali nerwowo studiowała jakąś księgę. Uśmiechnęłam się i poleciłam jej odłożyć to ch*lerstwo. Nakrzyczała na mnie, że nie obchodzi jej to, że ja podchodzę do tego na lajcie, bo ona będzie robić co chce. Cóż... ok :). Po egzaminie wyszła z sali wkurzona i nie chciała z nikim gadać. Jej sprawa. Niech się spina jak tak lubi. Tylko to wcale jej nie wychodzi na dobre. Dopiero na studiach zobaczy, że matura była niczym mała kartkówka.

Gość jhghjjghjgj
no przecież taki mam zamiar. :o Czy ja tu gdzieś napisałam, że nie mam zamiaru tego pisać albo się uczyć? Wręcz przeciwnie.

Gość jdhd
Mogę pomoc tym, którzy jeszcze nie zaczęli. Jak ktoś chętny, niech da znac

Zdążysz :) mi tworzenie prezentacji zajęło 5 godzin, więc spokojnie dasz radę :) tyle że wcześniej miałam już zebrane materiały i przemyślane mniej więcej co i jak :)

Gość student9876
"Dopiero na studiach zobaczy, że matura była niczym mała kartkówka." dla mnie matura ustna z polaka była gorsza niż sesja na studiach :o

Tak moze napisać tylko kujon, który kazdy jeden egzamin, obojętnie czy maturę czy inny, okupuje godzinami kucia i walenia łbem o ścianę i znowu kucia i o ścianę...:D u mnie na studiach też są takie jednostki co to nikt sie uczyć nie musi tylko oni :p

Gość student9876
są przedmioty, które wkuwam i są takie, które rozumiem i wkuwać nie muszę

E nieee student :) ja miałam na myśli ten Twój cytat z kogoś powyżej

Gość maturzystka87443
a odnośnie tej ustnej z polskiego, mam pytanie: od razu mówią jaki wynik czy trzeba czekać aż wszyscy powiedzą i dopiero ogłaszają wyniki?

Gość jhghjjghjgj
trzeba czekać :o Jak ostatnia osoba wyjdzie to potem wołają po kolei i mówią wynik

Gość mnmnmnm
a ja rok temu miałam temat o podróży w czasie w książce i filmie, jak dla mnie to prosty, w ogóle nie musiałam się uczyć, a komisja nie była w temacie i mi proste zadawali pytania, hehe dziwie się,że niektórzy biorą jakieś trudne tematy:-P

Gość maturzystka87443
no nie:o zwariuję:D

Gość jhghjjghjgj
no właśnie ja mam temat przyszłości a okazało się, że mój egzaminator to wielki fan historii 😠 moje lektury (o ile ma facet zamiar je czytać) raczej mu się nie spodobają :D

Gość maturzystka87443
oj chyba przesadzasz. Jakby to miało wyglądać gdyby tematy prezentacji maturzyści wybierali zgodnie z zainteresowaniami egzaminatorów?:o

Gość szz
pomoc ci ?