Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna z problemem :/

gęsta biała wydzielina w pochwie

Polecane posty

Gość dziewczyna z problemem :/

Witam serdecznie od stycznia borykalam się z dolegliwością, któymi były upławy. Moja ginekolog na początku przepisała mi leki przeciwgrzybiczne promafucin plus maść, gdy to nie podziałało maxmiror 500, objawy nie ustąpiły. po zrobieniu posiewu z pochwy wyszły bakteria e.coli plus paciorkowiec. po leczeniu antybiotykiem zanninat i nystaltyną dopochwowo trwającym tydzień i ponownym wymazie pochwa okazała sie niby czysta.pisze niby bo objawy zmieniły barwę z żółtej na gęstą białą wydzielinę która nie spływała na majtki tylko zostawała na wejściu do pochwy..bardzo niekomfortowe uczucie :/ po ponownej wizycie u gin przepisała mi dopochwowo kapsułki z florą bakretyjną gynophilius powiedziała że najprawdopodobniej po tak długotrwałym leczeniu - 4 miesiące!!- mam zachwianą folrę bakteryjną pochwy i naruszoną śluzówkę..objawy ustąpiły na tydzień-do wczoraj..od wczoraj to samo..jestem załamana..nie wiem już co robić..nie wiem już co robić.. może któaś z pń miała coś poobnego po zapaleniu bakteryjnym i się z tym borykała? dziękuje za jakiekolwiek porady i przepraszam za tak długą litanię

Gość agula8
może ta kuracja probiotykami była za krótka-nie dziwię się że po takim intensywnym leczeniu masz problemy.Ja łapię grzybicę po jednym antybiotyku.Powinnaś przyjmować probiotyki-najlepiej doustne przez dłużej-np.3 m-ce.ja biorę przez 20 dni provag.Do tego wit.b wspomaga działanie probiotyków.i jeszcze jogurty itp, może dieta przeciwgrzybicza.A po tym zrobiłam czystość pochwy żeby wiedzieć ile jest tych Lactobacillusów.

Gość lady bronka
autorka pisze, że miała robioną czystość... może faktycznie za krótka ta kuracja probiotykami, bo po tak długim braniu leków pochwa musi być bardzo wyjałowiona. można tez spróbować dopochwowo lactovaginal, może to okaże się skuteczniejsze.