Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarmata1397

Zasilacz do laptopa - kto sie zna?

Polecane posty

Gość sarmata1397

Kupiłam nowy zasilacz do laptopa. w sklepie mi powiedzieli żeby ustawić w tym nowym napięcie takie jakie jest w starym. w starym miałam 85V a w nowym nawet nie mam takiego do wyboru :o mam tylko 12V, 15V, 16V, 18V, 19V, 20V i 24V i nie wiem które wybrać :O znacie się na tym?

Gość sarmata1397
a dlaczego 19 akurat?

Gość ewfewfwef
ustaw najwyższe i zobacz co się stanie :classic_cool: czekamy na relacje :P

Gość sarmata1397
dobra najwyżej rozpierdole komputer :classic_cool:

Gość ech.............///
Nic jej nie rozwali... Nie mogłaś mieć 85V mogłaś mić 85 w WAT!! Przy 3woltach w tą czy tamtą nic się nie dzieje. Sprawdź to napięcie na starym jeszcze raz a jak nie to na lapie u dołu pisze. Jednie leonovo ma 20 v Hp 19-16,8 Toshiba 19 Asus 14,4 oczywiście zależy od modeli. 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Gość inzynier serwisowy/...........
No i chyba jej zjebałeś kompa :) 85W to popularne ładowarki hp tc4200 4400 nc 4200 itd 16v W starym kompie te 3v może dawać niestabilność tak że toruchpad będzie wariował. Skąd sie twój pomysł wzioł to ja nie wiem. Ale różne przypadki w życiu widziałem.

Gość Dziabaducha
85V a gdzie ty taki zasilacz masz??

Gość to jest moc czyli
iloczyn napiecia i natezenia . sprawdz natezenie jesli nie masz napiecia podziel i wyjdzie ci ile ma miec volt. moim zdaniem 24v to bedzie ale sobie sprawdz.

Gość skad inzynierze
WZIOLES swoj dyplom :D ?

Gość Dziabaducha
Jakie to społeczeństwo jest niedouczone. Wpisujesz nazwę laptopa (opcjonalnie model) w Google z dopiskiem napięcie zasilacza i wywala ci kilka tysięcy wątków.Wystarczy poczytać co najmniej 4 i już wiesz na 100% jaki zasilacz Ps Co to za zasilacz do laptopa z regulacją????? Chińska oryginalna podróbka uniwersalnego badziewia?? Ile zaoszczędziłaś 15zł

Gość taki z ciebie inzynier jak
i polonista.

Gość te zasilacze co sie ustawia
ile V sa zupelnie do doooopy trzeba szukac firmowego po sklepach internetowych ja takie załatwiłam dwa,do niczego sie nie nadawaly

Kolejny maniak polskiego Co według ciebie ma poprawność ortograficzna do studiów.. A no widzisz jak się używa jednego lapa nie wytłumaczysz że lepiej kupić orginał albo dedykowany tylko kupują wielofunkcyjny. I np ustawiają 14 czy 15v zamiast 14,4 a po roku stabilizator leci. I czemu to nie działa....

Gość Dziabaducha
albo dlaczego bateria nie trzyma A szkoda gadać. Pozdrawiam kolegę po fachu

Gość nie nadaja sie bo maja
uniwersalne natezenie pradu czyli tak male ze laptop laduje sie wieki. mogloby byc duze bo odbiornik pobiera tyle pradu ile potrzbuje ale koszt wyprodukowania zasilacza bym byl wyzszy stad ten badziew uniwersalny ma takie natezenie pradu ze trzeba laptopa ladowac pol dnia.

To nie tak .. Dawniej jak u koleżanki lapy wymagały dużych zasilaczy np 105W czy 85W Obecnie 99% lapów używa 30w - 65W max. Te tańsze regulowane mają 50w. I w miarę nowy a dobry lap je kończy jeśli będzie bateria rozładowana i chcemy jednocześnie ładować baterię i grać. Sam mam 2 uniwersalne samochodówki w domu ale 90W. Po prostu kupuje się taki jaki ma być!!!

Gość ArturBarubar
Przy całym szacunku ale na kafeterii nie znajdziesz ekspertów w tej sprawie :) Jeżeli chcesz dowiedzieć się, jaki zasilacz będzie dobry do danego modelu laptopa to zapytaj na http://www.ebaterie.pl/contact_us.php Sprzedają tam zasilacze więc będą najlepiej zorientowani w tym temacie....

Gość qwe2222
Jeśli nie wiesz co zrobic to warto skonsultowac sie z kims, kto po modelu pomoze ci w doborze zasilacza lub innych akcesoriów do twojego laptopa - ja jak wymieniałem swój to poszedłem do http://www.satland.pl/ssi/w,PAGE-MENU_GORNE-Start.html doradzono mi jeszcze kupić podstawke i nie żałuje zadnej swojej decyzji, ludzie w sklepach na prawdę znają sie na rzeczy

Gość gość
Jak były burze latem to mi się spalił zasilacz do mojego Lenovo. Dobrze że laptop nie ucierpiał jakoś. W każdym razie musiałem sobie poszukać nowej kostki i udało się znaleźć na stronie www.lispol.com Sprawnie prowadzony sklep z dobrym kontaktem mailowym. Można było o wszystko dopytać, zasilacz działa tak samo jak ten co miałem poprzednio a może nawet i lepiej, bo się jeszcze nie spalił, a były po drodze też jakieś nawałnice, gdzie te natężenie prądu wariowało.

Gość Ronanni
Będą ok, maxforpower ma akurat dobry sprzęcik, kupowałem tam baterie do laptopa kiedyś to mocno podniosła długość użytkownika sprzętu.

Gość eryko
Ja kupowałem właśnie stąd https://www.maxforpower.pl/ , mają generalnie dobre zasilacze, w dodatku tanie. Jak się zepsuł/psuje to kupujcie sobie z tej strony bo sklepach stacjonarnych koszmarne ceny mają.

Gość Eryczka521
Dobry artykuł z tej strony, przydany. Ja za bardzo się nie znam na komputerach i laptopach, zasilacz i baterie do laptopa kupowałam właśnie z tego sklepu, ale pomagał mi Pan z obsługi :)

Gość Kajtus

Kolego, tam u góry Ci dobrze napisali. Podrób się nie kupuje, to pozorna oszczędność. Ja swojego czasu zamawiałem zasilacze do pracy od firmy Enan i zawsze wszystko śmigało bez problemu, a jakoś szczególnie zorientowany w tym temacie też nie jestem.