Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wołam o pomoc

bardzo problematyczna cera

Polecane posty

Gość wołam o pomoc

Domyslam sie, że malo na tym forum dermatologów i kosmetyczek, ale może ktoś coś poradzi. już nie wiem, co robić ze swoją cerą. Mam cerę suchą, wrażliwą, naczynkową, ale tłusty nos z wągrami:/ Wczesniej jako tako sobie radziłam. Ale pojawiły się such skórki na twarzy, które po nałozeniu korektora było widać (nakładam tylko korektor pod oczy).Postanowiłam coś z tym zrobić. Kupiłam Bambino z tlenkiem cynku, dodatkowo tez ziaja med na naczynka na noc, krem bioaleosowy z ziaji na dzień. Do oczyszczenia zakupiła piankę pharmaceris. I zaczeły sie cyrki. Najpierw sucha czerwona plamka niedaleko oka - prawdopodobnie po ziaja med. I wysyp pryszczy - tak, jak nigdy nie miałam wyprysków na policzkach, to sie pojawiły:/ I mam po kilka pryszczy na brodzie, na nosie, na skroni. Naprawde zyc mi sie odechciewa, z kasą krucho ostatnio stoję, chciałam wesprzeć moją cerę a ta tak mi dziekuje:P Wszystkie kosmetyki ww. odstawiłam. Te suche skórki i plamkę smaruje na noc Nivea - troszkę pomaga. Ale pryszcze są i nie wiem, jak je usunąć:/ Teraz stosuje babydream z rossmana (od ok. dwóch lat go stosuję na zimę i dobrze sie sprawuje, nie robia się po nim pryszcze), a do oczyszczania krem-zel AA help do cery atopowej. Miał ktoś kiedyś takie problemy? teraz chodzi mi o pozbycie sie tych wyprysków.