Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Permanicca

Jak odbieracie ludzi na pozór przesadnie miłych?

Polecane posty

Gość Permanicca

Jednakże nie mówię tutaj o osobach, którzy rzeczywiście są fałszywie mili i tylko udają miłych i uprzejmych, by coś przez to zyskać a o takich, którzy po prostu tak się naturalnie zachowują. Czy nie denerwuje was po pewnym czasie taka przesadzona uprzejmość i powiedzmy dodatkowo jeszcze opanowanie? Ja przyznam szczerze , że moje pierwsze wrażenie jest zwykle takie, ze taka osoba jest "podejrzana". :D I ostatnio się nieźle na tym "przejechałam", bo osoba, o której myślałam, że jest fałszywie miła a jej uprzejmość jest wymuszona, okazała się być całkiem spoko. :)

Gość Permanicca
Halo?

Gość i sie wyda
Ja nie znosze takich ludzi ,zwłaszcza jak słyszę ...kochaniutka ,jak serwuje wszystkim wokół ;)

Gość Permanicca
Ale objawia się to tylko tym wymienionym przez Ciebie dystansem i podejrzliwością ale przy tym traktujesz tę osobę "normalnie" czy może już tak bardziej negatywnie, "na minus"?

Ja też podejrzliwie :) pewnie to niesprawiedliwe ale takie osoby uważam za fałszywych lizusów

Gość Permanicca
i się wyda ---> A jeśli ta osoba nie urzywa takich dziwnych zdrobnień, a tylko przesadnie używa zwrotów typu "proszę" za każdym razem, gdy zwraca się z błahymi prośbami typu "podaj mi cośtam, proszę" etc, lub dziękuję i przepraszam, nawet wtedy, gdy nikt tego nie oczekuje, to odbierasz taką osobę w miarę w porządku?

Gość fararia
mam takiego szefa :O miły, usmiechnięty, służy mi , nawet obiad mi fundnął nie wiem o co mu chodzi fakt że dużo na mnie zarobił i poświęcam się dla pracy ,nadgodziny , dlatego taki uprzejmy bo chce wyciągnąć kasiore ze mnie fałszywe to i podejrzane

Gość Permanicca
Lisabet S. ---> Ale od razu skreślasz taką osobę i przyklejasz tabliczkę "lizus" czy starasz sie mimo wszystko dać szansę tej osobie? Czy moze dystans Ci to uniemożliwia?

Gość Permanicca
fararia ---> A może Cię po prostu bardzo lubi? :)

Gość fararia
mój szef mówi do mnie tak : proszę mi wybaczyc, niechciałabym być nachalny ale mam prośbę rozumiecie coś z tego ? albo jak mi zwraca uwage to mówi : z całym szacunkiem ale.... dziwny koleś :O

Gość Permanicca
Najmądrzejszy na świecie --> w takim razie, dziękuję za odpowiedzi. :)

"mam takiego szefa miły, usmiechnięty, służy mi , nawet obiad mi fundnął nie wiem o co mu chodzi fakt że dużo na mnie zarobił i poświęcam się dla pracy ,nadgodziny , dlatego taki uprzejmy bo chce wyciągnąć kasiore ze mnie fałszywe to i podejrzane " w twoim przypadku mozliwe jest tez inna opcja

Gość Permanicca
fararia --> Jak dla mnie to w tych powiedzonkach nie ma nic dziwnego. :)

Gość hghjgkhghghgfgh
na takich to trzeba uważać ja mam taka teściowa i bardzo dziwnie się zachowuje

Gość MakaPakaOneOneFaka
Mnie tacy ludzie denerwują -.- . Jeszcze jak się ciągle śmieją z byle czego to już całkiem porażka -.- i te zdrobnienia imion ...... nie mogę -.-.

Gość Permanicca
Ale, ale, ale! Teściowe są z założenia dziwne i trzeba do nich z dystansem podchodzić! : D Żartuję oczywiście.

Gość Permanicca
Mnie takie zdrobnienia imion też wyjątkowo denerwują. :)

Gość MakaPakaOneOneFaka
... właśnie ja też mam taką teściową :/ ta jej uprzejmość jest mega wkurwiająca.

Gość fararia
zdrabnianie imion to koszmar

To nie jest tak, że skreślam, ignoruję, odzywam sie albo unikam :) po prostu sie nie zaprzyjaźniam i rozmawiam tyle ile muszę.

Gość no ekstraa
moja ost wyżywa się na moim dziecku boje sie ze mu cos zrobi od kiedy mieszkam z nią moje dziecko wymiotuje

Gość Permanicca
Czyli ogólnie to mimo wszystko tacy ludzie nie są zbyt przyjaźnie odbierani przez innych, prawda?

Gość no ekstraa
moja teściowa właśnie udaje jest fałszywa

Gość MakaPakaOneOneFaka
Ja mam już tak, że nie chcę nawet do teściowej jeździć. Jak tylko słyszę jej śmiech to nerwa mnie bierze :/ Zawsze taka miła, pomocna, zawsze zdrabnia moje imię a ja tego tak NIE ZNOSZĘ!!!!!! Przesadnie mili ludzie to .... masakra.

Gość Permanicca
no ekstraa ---? że niby co? O.o

Gość fvd
ja jestem zawsze az przesadnie mila.. bo jestem b. niesmiala wiec uprzejmoscia nadrabiam zeby zdobyc czyjas sympatie

Trudno powiedzieć, innych jest bardzo wielu :) ja sie tylko za siebie wypowiadam.