Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ccoountt

Cholernie mocno wrażliwy facet, jak sobie żyć dalej ?

Polecane posty

Gość ccoountt

Większość pewnie mnie wyśmieje no ale liczę się z tym.Mam 27 lat i jestem bardzo wrażliwy.Niby zgrywam spoko gościa twardego radzącego sobie w życiu i szczerze mówiąc radzę sobie i potrafię dostosować do każdej sytuacji ale, w środku jestem bardzo wrażliwy.Mam czasem takie dołki że płaczę, w sumie w miłości sporo razy mi nie wyszło, ciągle miałem jakieś nie powodzenia w życiu.W ogóle najchętniej to życie bym przeszedł w inny sposób niż przechodziłem, dopiero teraz wychodzi że ludzi których darzyłem szacunkiem i zaufaniem nie byli tego warci przez co sporo mnie zranili.Kurcze taka ofiara losu czasem ze mnie jest, naiwny głupek a dobrze wiem że nie powinienem.Nie wiem co ze mną nie tak, ludzie się mnie boją, czują się prze ze mnie dominowani mimo tego że wcale nie dominuję i jestem raczej człowiekiem który ma swój świat i do nikogo nie pije.Jak sobie poradzić z nadmierną wrażliwością ? są jakieś leki na to ? nie mówię o antydepresantach bo nie chcę tego stosować.

Gość a czy to wazne . . .
kazdy jest w jakims stopniu wrazliwy, niektory bardziej niektory mniej.. lepiej byc az nadto wrazliwym niz byc znieczulonym.. ja sama jestem wrazliwa, przezywam wszystko az za bardzo.. a moje zachowanie, sposob bycia jest zaprzeczeniem mojej wrazliwosci. i nauczylam sie jednego.. nie pokazuje mojej wrazliwosci osobom ktorych dopiero poznalam, poznaje.. bo z reguly tacy ludzie wykorzystuja slabosci drugiego czlowieka :o i nie ma na to lekow, bez przesady :P to nie jest wada tylko zaleta. w koncu doczekasz sie osoby ktora pokocha ciebie i uzna wrazliwosc za cenny atut. tego ci zycze. dobranoc

Gość RomantycznyPan
taki los facetów nic tylko sie zabić......

Gość niestety ale Polska to
poprostu zyc ..sprobuj..nie pozostaje ci nic innego.. moze tylko ogranicz wylewnosc,szczerosc i dobroc dla ludzi ktorzy moga cie wykorzystac,ktorych nie znasz :O jest trudno to fakt ale ja np uciekam w swiat muzyki ,ksiazek i ogolnie ograniczam i dobieram sobie znajomosci ..zawsze ktos cie moze zranic,calkowicie nie da sie tego pozbyc ale trzeba starac sie tak ulozyc sobie swiat ,by takiej opcji bylo jak najmniej :)

Gość moj facet taki jest
i ja go bardzo kocham za to, tylko przykro mi że tak wszystko przezywa :(

Gość ccoountt
mam 39 lat,co robic ?

Gość glupota kota
Mój facet tez tak ma i uważam ze to jego wielki atut. Nie. Wyobrażam sobie życia z kimś kto nie ma łączności ze swoim sercem

Gość doremmi
"moze tylko ogranicz wylewnosc,szczerosc i dobroc dla ludzi ktorzy moga cie wykorzystac,ktorych nie znasz " Tego nie radzę robić - to jest nic innego, jak chowanie sie do skorupy z lęku orzed zranieniem. A czemu ludzie Cie ranią? Bo są tacy źli i złośliwi? Nie, bo Ty jesteś bardzo na wszystko wyczulony i nie umiesz patrzec z dystansem na niektóre sprawy - za bardzo sie wszystkim przejmujesz. Skoro to tak Ci w życiu codziennym przeszkadza, proponuję wizytę u psychologa. Mnie terapia postawiła na nogi.

Gość niestety ale Polska to
ja tez ,....no metryki juz nikt nie zmieni :O juz zawsze bedziesz wrazliwy,ale to nie wada ,raczej zaleta,jak ktos tu napisal .. Trzeba chyba nabrac dystansu do siebie,ludzi i swiata :) Nie brac sobie tak wszystkiego do serca,a przynajmniej probowac :) Ludzie to wyczuwaja i niektorzy beda chcieli to wykorzystac .

Gość skóra nosorożca
chodź do mnie, pod skórę :D