Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

effaclara

LD!!

Polecane posty

witam, zainspirował mnie inny temat. Poza tym interesuję się tym od jakieś czasu, pragnę miec świadome sny. Jest tu ktoś kto również sie interesuje, praktykuje i takie miewa? jak efekty i jak dlugo nad tym pracujecie? :)

Gość mialam chyba
kiedys, moze ze dwa razy, ale lekko, nie w jakims duzym stadium, doswiadczylam za to falszywego przebudzenia i mam nadzieje ze pierwszy i ostatni raz, radze sie za to nie brac, ryje psyche

Gość mialam chyba
naprawde zastanow sie dobrze zanim w to wdepniesz, to nie jest prosta i lekka sprawa

Gość SHITHEAD
Ja tam kiedyś dużo o tym czytałem, ale rzadko mam świadome sny, tak około raz na rok, lub dwa. Nie wiem jak je ogarnąć, by występowały częściej.

Gość SHITHEAD
Ale dlaczego to ryje psyche jak ktoś wcześniej wspomniał ?

Gość SHITHEAD
I czemu radzicie się za to nie brać ? Co w tym złego ?

Gość ertyx;
"doswiadczylam za to falszywego przebudzenia i mam nadzieje ze pierwszy i ostatni raz, radze sie za to nie brac, ryje psyche" a ja miewałem kiedyś często fałszywe przebudzenia

Gość SHITHEAD
o co chodzi z fałszywym przebudzeniem ? Ktoś wyjaśnij.

Są całe stronki poświęcone temu. Jednak to jest męczące. Ja nic nie praktykuje, mam je bo mam. Moje pierwsze w dzieciństwie polegały na przewijaniu snu, nie miałam kontroli nad tym co występowało we śnie, ale mogłam cofnąć sen jeśli sprawy układały się nie po mojej myśli.

Gość dfsdfsfds
LD jak i OOBE jest przecież niegroźne, o czym ty piszesz? :O

Gość mialam chyba
ogolnie zabawa ze snami ryje psyche, jak pisalam, doswiadczylam falszywego przebudzenia i boje sie teraz zeby sie to nie powtorzylo, wkrecam sobie ze czuje jakas nieczysta moc wokol siebie, nie polecam, na nieszczescie falszywe przebudzenie nie zalezy od nas, niektorych to bardZo czesto dotyka, mam nadzieje ze mnie pierwszy i ostatni raz

Gość ertyx;
ja w dzieciństwie mogłem tak jakby przełączać sny będąc w stanie zawieszenia pomiędzy snem, a jawą

Gość mialam chyba
falszywe przeb udzenie - twoj umysl jest juz przebudzony a cialo jeszcze spi, strasznie mi sie w glowie krecilo, mialam wrazenie, ze cos mnie przekreca na lozku, chcialam zawolac matke ktora spala w pokoju obok ale nie moglam wydusic z siebie glosu, chcialam zadzwonic z komorki ktora mam przy poduszce ale nie moglam ruszyc reka, ogolnie uczucie ze dzieje sie cos strasznego, ja np mialam uczucie ze umieram ale nic nie mozesz zrobic z tym, swiadomy raczej jestes (wiedzialam kogo chce zawolac i gdzie mam komorke] ale nic z tym nie zrobisz bo cialo spi

Gość mialam chyba
ertx jak miewales je czesto to wspolczuje, ja mialam tylko raz i mam nadzieje ze sie to nie powtorzy

No fałszywe przebudzenie zabawne bywa:P Trzeba umieć odróżniać jawę od snu to raz, bo czasami moze mieć problem. Dwa, jak pisałam mnie np. fizycznie strasznie to męczy, cały dzień potem jestem padnięta. Paraliż senny też nie jest ciekawy. A osoby wierzące są podatne na różne wtręty że to jakieś złe moce itp

Trzeba nauczyć się wyluzować, podobno niektórzy doradzają wyrwanie się stamtąd, ale ja wolę uspokoić, nie panikować bo wiem, że minie. Ale z początku miałąm wrażenie, że się duszę i umrę.

Gość mialam chyba
to pomylka, ja nie doswiadczylam falszywego przebudzenia, tylko paralizu sennego, sorry, pomylily mi sie te dwa pojecia

Gość ertyx;
oprócz stanów, kiedy nie mogłem się ruszyć, miewałem jeszcze tak, że niby wstałem, wszystko normalnie, aż tu nagle okazało się, że to nadal sen

Fałszywe przebudzenie juz miewałam, teraz kręcą mnie świadome sny, duuuuzo o tym czytam, prowadzę dzieennki snów, słucham specjalnych nagrań i dalej nic. Zle to na penwo nie jest, bo we śnie mozna robić wszystko, spełniać marzenia, to musi byc piękne, a niebezpieczne staje sie pewnnie dopiero gdy ktos ni odróżnia snów o rzeczywustośi, ja nie mam raczej z tym problemów, poza tym sa rożne sposoby. C

Ale Ty masz na mysli właśnie paraliż senny. Fałszywe przebudzenie jest wtedy gdy generalnie wszystko wygląda jak w realu, ta sama piżama itp i czujesz się jakby to był nowy dzień i po prostu wstałeś a tak naprawdę śpisz.

Gość mialam chyba
juz sie zorientowalam, pomylilam te dwa pojecia :)

Gość mialam chyba
tez sie kiedys zastanawialm czy tego nie sprobowac, ale zrezygnmnowalam, mam slaba i podatna narozne dziwne wkrety psyche

Gość ertyx;
to ja miewałem i jedno i drugie, paraliż senny obecnie także mi się zdarza i to nie tak rzadko, ale trwa bardzo krótko

To jest ogólnie dośc skomplikowane i jak na pewno sami twierdzicie, trzeba się w tym mocno zagłębić żeby dobrze to rozumiec i móc wykorzystywać. Myslicie, ze może to być przyjemne, czytałam, ż dzięki takim snom, mozna się doskonalić, motywować, zmieniac na dobre i to wszystko jest naturalne, bez żadnej chemii więc co w tym złego?

wlasciwie to jakby ktoś chciał o tym (i nie tylko :) ) pogadać to niech pisze na gg co mi tam 2540151 to moj numer, choc pewnie nikt sie nie odezwie, jednak mało tu ciekawych ludzi. pozdrawiam i dobranoc

Gość bbbbbbgffgfdf
zobacz sobie jak wygląda twój pogrzeb.