Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zrozpaczona233

rtg ciaza 19 tydz !!pomozcie !

Polecane posty

czesc wszystkim ! bylam wczoraj z narzeczonym u ortopedy,na przeciwko jest gabinet rtg i siedzialam tak pod tym gabibetem pare godzin,czy jest to grozne? jestem w 19 tyg ciazy ! czy promieniowanie ma taki daleki zasieg ? na koniec weszlam na chwile do tego gabinetu jak babka oddawala zdj mojego narzeczonego i omawiala ,ale nie robili wtedy nikomu zdjecia ,czy to grozne ? pomozcie !!

Gość pooollllllllll'
normalna to ty raczej nie jestes... Szkoda dziecka, ze bedzie mialo tak glupia matke...

Gość pot
szkoda dziecka naprawde...

ale co to znaczy ??? ze to grozne ?? czy ,ze jestem glupia ,bo wmawiam sobie ,ze grozne ?????pytam ,bo z tego co wiem to nawet jak Cie nie przeswietlaja tylko z dzieckiem wchodzisz to tez pytaja ,czy nie jest sie w ciazy ...w ogole nie mozna byc w poblizu podczas ciazy !! a ja pod gabinetem bylam dlugo ,a moze to promiwniuje stamtad !!! pomocy prosze !!!!!

Gość blelelelel
wydaje mi sie że nic sie nie stanie w ten sposób spokojnie nie denerwuj sie zadzwon do swojego lekarza lub położnej i spytaj jak cie to uspokoi

Gość lalalum!
laska, jak ty taka panikara jesteś to może myśl wcześniej, co? nie widziałaś, gdzie siedzisz?

Gość fslkdbkm pksdfksbmsg a
idź się zbadaj do jakiegoś fachowca od zaburzeń psychicznych. Kolejna zwariowana przewrażliwiona przyszła mamusia swojej małej fasolki. \

matko ale odpowiedzi!!! nie mogę :O autorko myślę, że możesz być spokojna, nic się dziecku nie stanie :)

Gość ijjkk
taka j. - odpowiedzi na poziomie pytania wiec co sie dziwisz... wez autorko zamknij sie w bunkrze az do porodu to bedziesz miec pewnosc, ze nic ci sie nie stanie. Chociaz dla twojej inteligencji jest juz za pozno

tam na korytarzu byla klimatyzacja wlaczona to tak jakby jednak to pomieszczenie bylo napromieniowane !! dopiero teraz tak wszystko analizuje !!

nie wiem.co o tym myslec !! czy tylko tam w srodku jest to napromieniowanie ,czy w poczekalni tez !!

Gość kobieto,,,
skoro wiedzialas ze promienie "przechodza"przez drzwi to po co tam siedzialas????idz do lekarza z tym pytaniem. dodam tylko ze moja kolezanka miala przeswietlenie rtg zeba w ciazy(6tc-nie wiedziala,ze ejst w ciazy,bo miala nieregularne cykle)i dziecko urodzilo sie zdrowe.ma juz ponad rok.

nie wiem ,czy promienie przechodza przez drzwi..tego probuje sie dowiedziec !!! to sa tylko moje spekulacje !!

Nie masz co się martwić promienie nie przechadza w taki sposób i nie ma zagrożenia dla dziecka. Ja miałam praktyki w szpitalu i asystowałam pacjentom przy rtg po zakończeniu praktyk się okazało że jestem w 10 tyg. Ciąży nic się nie stało i z ciążą było ok i dzieci (trojaczki) są zdrowe

Berbec..gratulacje trojaczkow;-) potrojne szczescie;-) a jak weszlam na chwilke do gabinetu jak nie robili.zdjecia to tez spoko ?nie bylo napromieniowane to miejsce ? ps.jakie moga byc skutki promieniowania ? wady wrodzone i uszkodzenie centealnego ukladu nerwowego ,tak ?

i w jakim celu ta klimatyzacja na korytarzu i to na przeciwko drzwi w ktorych wykonje sie przeswietlenie ,czyli pod gabinetem ortopedy wlasnie ta klima sie znajduje ,a na przeciwko jest pracownia rtg !!

Gość zglupiec mozna
Stara dobra zrozpaczona233 powrocila. Z kolejnym nurtujacym problemem. Pamietacie historie z patrzeniem w ogien na ognisku i panika, ze dziecko bedzie mialo naczyniaki. Glupota ludzka nie zna granic. Jak urodzisz dziecko oddaj je. Niech ma normalne zycie.

Miejsce klimatyzacji jest przypadkowe. Nawet jeśli byłaś w gabinecie rtg to nie było już promieniowania.

Gość sadfghj
aaaaa to znowu zrozpaczona!!! kiedy ty w koncu urodzisz? i przestaniesz zadawac glupie pytania?

ale przechodza promienie przez drzwi ,czy nie ? jak myslicie ??? niebezpiecznie jest siedziec w miejscu w poblizu pracowni rtg ???

Gość lksjdks
nie, nie wierze... prowokacja? nie mozesz byc az tak głupia

Gość Paulinka Kowalik
Czytam i skręcam się ze śmiechu:D Kobieto wyluzuj! Panikara z ciebie niemiłosierna:D DZIECKU NIC SIĘ NIE STANIE!

Gość Paulinka Kowalik
TEż uważam że takie idiotki nie powinny mieć dzieci:D No padaka:D

Gość sadfghj
juz myslalam ze ogniska nic nie przebije. czekamy na dalsze paranoje zrospaczonej223. czeka nas jeszcze 20 tygodni smiechu... ale na serio mam nadzieje ze to prowo. bo to dziecko bedzie mialo przejebane....

Weź Kobieto wrzuc na luz. Już ci napisałam co i jak. Jak ci się nudzi to załóż mądrzejszy topik

ale skad wiecie ,ze napewno nie promieniuje na poczekalnie ? niepokoi mnie ta klima ,bo w pozostalych miejscach przychodni nie ma !! ps.z ogniem mi juz calkiem przeszlo juz sie nie boje ;-) ale teraz to mnie niepoki

zlakobieta a jak tam dowiedzialas sie juz czy plemniki z recznika taty badz brata Cie zaplodnily?? Oj musi sie komus nudzic zeby takie bzdury pisac..Dziwi mnie tylko ze jeszcze nie wymyslilas/les tematu dotyczacego picia herbaty z cytryna i omylkowe polkniecie pestki :) przeciez tez mogloby zaszkodzic..ej przemysl to :D to nie glupi pomysl na kolejny topik :D zal

taaakkkkkkk tamta famaberia z recznikiem tez mi przeszla juz !! ale teraz nie o tym !! pytam ,czy zasieg promieniowania moze wychodzic poza pracownie ? i byc wtedy szkodliwy ,czy tylko w srodku jak jestem przeswietlana badz towarzysze komus przy przeswietleniu ??? wy balybyscie sie ??? boli mnie dzis strasznie glowa i zastanawiam sie ,czy nie od tego promieniowania!!!!!!!!!!!!!!!pare osob w koncu bylo przeswietlonych zanim stamtad poszlam ..