Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paola276

Do mam miedzy 20 a 25 tc.

Polecane posty

Gość Paola276

Hej . Witam kolezanki. Mam termin na sierpien - jestem teraz w 23 tc. I mam takie pytanie, moze dziwne i niejednoznaczne. Zastanaiaja mnie ruchy mojej corci. Czy mozecie w jakichs przedziala ch sprecyzowac ile w ciagu dnia wyczuwacie ruchow dziecka? Moja Klaudia to chyba jakas leniwa jest.. I czy to normalne, ze nie czuje nic gdy siedze? Mam lozysko na przedniej scianie. Wiem, powinnam zapytac lekarza, ale to dopiero za 2 tyg. Odczuwam dziennie tylko od 5 do 20 kopnieć.

Gość junn
sama sobie odpowiedziałaś -masz łożysko na przedniej ścianie macicy więc właśnie z tego powodu nie czujesz ruchów jakbyś je czuła przy łożysku na tylnej ścianie.

Gość Paola276
Dziekuje za komentarz. :) Wiem, ze przyczynia sie do tego lozysko, ale i tak zastanawialam sie czy mimo to nie odczuwam za malo tych ruchow..

Gość wiedenka
Hej , witam:) Ja też jestem w 23 t.c i oczekuję córci tak jak ty i dziennie dośc sporo tych ruchów wyczuwam ale są fazy snu dla dziecka i każde dziecko ma je kiedy indziej więc niewarto panikować. Jak siedzisz to dziecko się bardziej przyciśnięte i może to je jakoś zniechęca do rozpychania się?

Gość junn
wyluzuj. dziecko ma jeszcze sporo miejsca więc normalne że nie czujesz jego wszystkich ruchów. zobaczysz że gin powie ci to samo. Zresztą zauważ że kartę z oceną ruchów płodu prowadzi się dopiero po 30tyg. -wówczas ma to sens. A teraz jeśli tylko daje znaki to jest ok. :)

Gość Paola276
Dzieki, daje znaki. :) Ale sa dni, ze kopnie 8 razy, a sa takie, ze kopnie 40. Macie racje, nie ma co nad tym myslec :)