Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lakorsaaaa

dlaczego dziewczyny ze wsi traktowane sa jak wiesniary

Polecane posty

Gość Jasnowłosa Venus
ale są tacy, którym to odpowiada tzn. to że one są tylko do prania, gotowania itp

Gość Jasnowłosa Venus
jest coś w tym, że dziewczyny ze wsi są bez ambicji.. nawet jak skończą jakieś tam studia to i tak większość na wieś wraca męża szukać

Gość projekt_jakich_wiele
niech żyją ,,gwiazdy kafe '' !

z tym wieśniarstwem raczej chodzi o sposób bycia niż o miejsce zamieszkania, znam wiele osób z miasta które sa "wieśniakami"

Gość nazachodzie
Mieszkałam i na wsi i w mieście i wybrałam wieś - spokojnie, miło. A ludzie są wspaniali - pomocni, życzliwi. Bo to są "wsiury" z wyboru, nie z pochodzenia :P

W mieście można znaleźć takie same wieśniary jak na wsi. Nie mówię oczywiście, że wszytskie dziewczyny ze wsi to wieśniary. Ale je łatwo poznać po wyglądzie, stylu ubierania. Tłuste, granatowoczarne lub blond włosy, nastroszone jak u pawiana lub ulizane, tandetny makijaż (oko obrysowane kredką, zle dobrany podkład, błyszczące cienie), ubiór na imprezę to zwykle spodniczka jeansowa, do tego czarne leginsy (gdy jest zimno), jakis blady top :D a no i buty, zwykle jakieś wytarte baleriny albo "szpilki" z czubem :D

Gość GdzieJesteśPolsko?
Ale Wy jesteście tępi, matoły. Jestem z Warszawy i zakochałem się w polskiej wsi. Mój ojciec - rodowity Warszawiak, kupił działkę na wsi, takiej "zabitej dechami", zbudował piękny drewniany domek, jednopiętrowy, na skraju niewielkiego lasku. I wiecie co? Kocham tak jeździć i odpocząć od Warszawskiego smogu, tłumów ludzi, miejskiego hałasu itd. Gdy tylko jest okazja, zabieram się tam z dziewczyną i starszą siostrą ze szwagrem. Co więcej, sąsiadem naszym jest również Warszawiak, który obecnie jest na emeryturze i zajmuje się ogródkiem itd. (tak na marginesie ma tytuł profesora). Czasem nas odwiedza i można z nim porozmawiać na wysokim poziomie, a właściwie posłuchać i wiele się nauczyć. Inni mieszkańcy to ludzie niezwykle życzliwi itd. Może nie dbają tak o wygląd, strój, nie przestrzegają podstaw savoir vivre, ale są za to znacznie bardziej życzliwi niż ludzie w Warszawie. I jeszcze raz, mówię to jako Warszawiak: KOCHAM POLSKĄ WIEŚ I SZANUJĘ LUDZI OD URODZENIA MIESZKAJĄCYCH NA WSI. I jeszcze jedno, największym wieśniakiem jest ten, kto źle się wypowiada na temat ludzi wiejskiego pochodzenia. Wstyd mi za was.

Gość K. dziewczyna ze wsi. ;)
Fan filigranowych laleczek - Grubo sie mylisz z tym swoim poglądem : ''Czy dziewczyny ze wsi mają być traktowane jak miastowe? To bez sensu. Człowiek może wyjść ze wsi, ale wieś nie wyjdzie z człowieka.'' LUDZIE MAJĄ PRAWO, KAŻDY BYĆ TRAKTOWANY NA RÓWNI, TRZEBA NAJPIERW POZNAĆ i nie to, że poznajesz 1 czy kilka osób i oceniasz całą grupe ' tych ze wsi ' każdy jest inny... Czy to tak trudno zrozumieć?!? A czy Azjatki ładniejsze od Polek? KWESTIA GUSTU! :) Każdy sądzi inaczej, a czy to dla tego gorzej Polki je traktują? Nie sądze, zresztą to nie jest wiadome... I skoro nie wiesz, to lepiej sie nie wypowiadaj. :) GdzieJesteśPolsko? - Dziękuje Ci za te słowa, oby jak największa liczba osób przeczytała Twój komentarz...;) Bo masz całkowitą racje i zgadzam sie z Tobą. :) Jasnowłosa Venus - NIE WSZYSTKIE DZIEWCZYNY ZE WSI SĄ BEZ AMBICJI ! Nie wiesz to nie gadaj. Rensolma - to nieprawda że każda ze wsi jak to ujęłaś 'popuszczają szpary' ;] Jest wiele wsi w Polsce... ale i za granicą... Przecież każdy jest inny. Może zrozumiecie to w końcu? Poznajecie 1, 2 lub kilka osób ze wsi i na podstawie ich zachowania oceniacie całą tą grupe społeczną ze wsi? To jest z Wami coś nie tak. Każdy jest inny... Może są ludzie podobni, ale nikt taki sam!! Lilith66 - Nie sądze by tak większość dziewczyn/kobiet ze wsi to jak to chamsko ujełaś 'rozpłodowe maciory' .. Przecież jest mnóstwo wsi i nie na każdej jest tak, że większość jest taka.. Są też wykształcone, dbające o siebie, rodzine, dom ale również mające prace, swoje zainteresowania,hobby... I jest o czym z nimi porozmawiać. PAMIĘTAJCIE ŻE NIKT NIE JEST TAKI SAM ! I jeszcze jedno... to nie jest tak, że wszystkie ' lochy ' zostają we wsi tylko też osoby którą wolą spokojniejszy tryb życia... i na pewno nie tylko z takich powodów. Możecie pomyśleć, że jestem głupia.. Heheh... Ale taka jest prawda, że nikt nie jest taki sam...

No i to że odpowiadam na ten temat, a raczej pisze co sądze o odpowiedziach innych tu osób wypowiadających sie i sądze iż oni nie mają racji... i tu widze, że rok po tym pytaniu ;) ale jak zobaczyłam te odpowiedzi to normalnie musiałam odpowiedzieć, bo co niektórzy nie mają racji. Pozdrawiam. ;)

Odpowiadam widzę rok po tym pytaniu... ale normalnie gdy zobaczyłam te odpowiedzi co niektórych osób.. to musiałam odpowiedzieć. ;) To tyle, pozdrawiam. ;)

Dwa komentarze powyżej z tym dlaczego dodałam swój komentarz.. to te 2 przypadkiem, żeby nie było...;) ;P

Gość cycyrydza
To Ja też odpowiem mieszkam na wsi mam własny domek mam 2 dzieci które mają ogródek mogą się wybiegać można zrobić grila w ogródku , natomiast mój mąż całe życie mieszkał w bloku ,powiedział że nie zamienił by tego co ma na 4 ściany w bloku a i żone ma ze wsi nie mam trwały nie jestem gruba i mamy o czym rozmawiać jesteśmy 15 lat razem .

Gość cycyrydza
trwałej

Gość gość
Zanizaja stawki prostytutkom w Warszawie bo przeciez za 200 zl to one sobie nakupia szmatek u siebie na wsi :D:D:D

Gość gość
Uważam że każdy człowiek który żyje na ziemi zasługuje na ludzkie traktowanie niezależnie od tego czy jest kobietą a mężczyzną Bogaty biedny ze wsi z miasta obojętnie z jakiego kraju jakiejkolwiek karnacji skóry wyznania i tak dalej odmienne traktowanie kwalifikuje się do takiego samego worka jak rasizm który jest według mnie brakiem tolerancji zrozumienia empatii zarozumialstwo i bezduszność i tak zwana znieczulica które to przyczyniają się do złego nie zdrowego podejścia do drugiego człowieka a kiedy to zdarzy ci się być tak źle traktowany jak traktujesz źle innych jak się wtedy czujesz kiedy tobie przydarzy się to Co czynisz źle innym czy to jest dobre właściwe rozsądne podejście do sytuacji kiedy to ktoś gnębi drugą osobę a nie daj Boże znęca się fizycznie a ty na to patrzysz to tak jak się zgadzasz a jeśli się zgadzasz to sytuacja odwrócona jak będziesz się czuł kiedy to ciebie będą gnębić i inni starsi silniejsi nad tobą będą się znęcać fizycznie czy to jest zdrowe nie więc kiedy będzie taka sytuacja po raz kolejny Zastanów się dwukrotnie Pomyśl i pomóc drugiej osobie jeśli nie osobiście to Wyzwij odpowiednie służby porządkowe które zarazem tej sytuacji znieczulica popularna A jakże bardzo nie jest niezdrowa Obejrzyj film dziewczyny z przemytu i Zastanów się jak wygląda sytuacja kiedy to ciebie będą tak traktować w przypadku mężczyzn zamiast gwałtu bicie znęcanie się psychiczne fabuła daje dużo do myślenia wart obejrzenia. Polecam gorąco.