Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadzieja mówi ŻYJ

Suche plamy na twrazy i na ramieniu

Polecane posty

Gość nadzieja mówi ŻYJ

Witam, już po prostu wysiadam. To, co wyprawai moja cera sprawia, ze chce mi sie płakać. Od dłuzszego czasu (około miesiaca) na twarzy wyskoczyła mi taka czerwona (teraz ju znormalnego koloru) plamka-najpierw jedna, myslałam ok jakoś to nawilżę, kupiłam Bambino-na plamke pomagał ale taki wysyp miałam,że szok. Odstawiłam, potem zauwazyłam kolejne takie suche place na twarze, nie sa one czerwone a w kolorze cery, tyle że mega suche i szorstkie w dotyku. jkaby tego było mało na ramieniu wyskoczyła mi również taka plama - jest sucha, czerwona. Nie wiem, czy to jakaś alergia, azs, liszaj czy już Bóg jeden wiec co. Coprawda stosowąłam ostatnio rózne kremy na twarz, ale wszystkie te nowosci odstawiłam już. W poniedziałek ide do dermatologa, tyle że widaomo, jak z nimi jest, nie kazdy z dermatolog to dobry dermatolog:/ Eh, ryczec mi sie chce:(

Gość lalunia.,.,.,
ja mam to samo, zawsze po zimie wychodzą takie suche plamy na buzi.. trzeba to dobrze nawilżać najlepiej tłustym kremem z apteki np. Emolium

Gość nadzieja mówi ŻYJ
Lalunia - a na ciele tez masz? I pomaga Ci ten emolium? Ja postanowiłam, ze bez konsultacji z lekarzem już nic nie kupuje na własną rękę. A, i wydaje mi sie, ze w poprzednich latach ja niemiała takich plam, chyba pierwszy raz:(

Gość anulka kochana
idź do lekarza, bo to mogą być początki łuszczycy.. trzeba to sprawdzić i najlepiej jak najszybciej zastosować jakiś preparat

Gość lalunia.,.,.,
na ciele nie mam. te plamy są z wysuszenia, więc spróbuj je natłuszczać maksymalnie. ten krem nie jest drogi więc możesz spróbować. dermatolog zaraz da ci sterydy albo inne świństwo tak jak mnie kilka lat temu

Gość nadzieja mówi ŻYJ
jak natłuszcam, to mam wysyp na twarzy bo kremy zapychaja mi pory i takim sposobem mam kilkanaście małych krost na twarzy.

Gość meliposa
jak na melipie ci się nic nie zrobiło to jeszcze nie jest tak źle!

Gość lalunia.,.,.,
to lepiej idz do lekarza. ja aż takich problemów nie mam

Gość nadzieja mówi ŻYJ
No pójdę... dzieki laluniu za odpowiedzi!

Gość prędziej AZS jak łuszczyca
łuszczyca pojawia się najpierw na tułowiu

Gość nadzieja mówi ŻYJ
Ale przy azs swedzi, prawda? mnie nic nie swedzi.