Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ariza86

Mam problem

Polecane posty

Gość Ariza86

Moja roczna córeczka nie chce zasypiać sama w łóżeczku, koniecznie u mnie na ręcach podczas bujania. W nocy śpi dobrze- przesypia całą noc no chyba że jest chora wtedy śpi z nami. Dziś próbowałam metody 3,5,7 ale nie wytrwałam wzięłam ją na ręce i uśpilam. Teraz aż łysa a ją czuje się jak zwyrodnialec. Znacie jakieś metody na dobre usypianie ? śpiewam jej, glaszcze, przytulam... Czasem zdarza się że nawet na ręcach nie chce zasnąć. Śpi dwa razy dziennie.

Gość Ariza86
Czy jakąś mama ma doświadczenie tej kwestii ? Proszę o radę

Gość Ariza86
Up up up up up up up up

Gość Ariza86
Nikt mi nie pomoże ???:-(

Gość Ariza86
A tak generalnie córka jest bardzo wyrywna i nerwowa, wszystko chciałaby już i teraz natychmiast czy wasze dzieci również tak mają ? Już kilka razy martwiłam się czy wszystko jest ok czy aby nie jest nadpobudliwa...

Gość Ariza86
To nasze pierwsze dziecko. Proszę o radę

Odłóż ją do łóżeczka i posiedź przy niej, potrzymaj za rączkę, pogłaszcz. Bądź z nią w pokoju po prostu, kładź, tłumacz że czas na spanie itp. Tylko najważniejsze żeby wszystko spokojnie i bez nerwów, cierpliwości. Jak mocno płacze to weź ją na chwilkę, przytul i odłóż z powrotem. Ja tak robiłam z synkiem i się nauczył. Później jak zasypiał juz jak byłam przy nim to nie trzymałam go juz za rączkę, nie głaskałam tylko byłam w pokoju, później zaglądałam co chwilka i tak się wycofywałam powoli. Teraz też nie zawsze od razu chce zasnąć jak ma gorszy dzień i troche z nim posiedzę.

Gość effver
Jak sobie wychowasz tak bedziesz miec

Gość Ariza86
Próbowałam odkładać ją do łóżeczka ale od razu wstaje i zabawa w najlepsze. Kiedy położę ją spowrotem jest okropny płacz, mówię że idziemy aaa albo ziuziu- przy tym glaszcze po pleckach włoskach, śpiewam. Absolutnie nie daje rady, nie chce nawet myśleć o tym aby położyć się a kiedy wyjde to już jest płacz na całego, wtedy czuje się okropnie wracam biorę ją na ręce i bujam żeby zasnęła- czasem muszę tak bujać godzinę i jeszcze po odłożeniu do łóżeczka radosny uśmiech oczy jak pięć złotych i po spaniu. Kiedyś tak ładnie sama zasypiała dopóki nie odkryła że w łóżeczku można chodzić i stawać.

Gość Ariza86
Ja już nie wiem co mam robić, może zmienić jej łóżeczko na większe ze szczebelkami żeby nie wypadła ale takie żeby nie było czego się złapać do wstawania...

Gość Ariza86
Proszę o radę!

myśle że to taki okres w życiu dziecka, mój też tak miał, moja obecność była dla niego sygnalem do zabawy. A może za późno ma 2 drzemke ?

Gość Ariza86
Druga drzemkę ma w okolicach 15 i śpi wtedy maksymalnie do 16 czasami kilka minut po więc to nie jest za późno.

Gość lpapapapa
zrób sobie drugie, to to pierwsze samo się wychowa, a jak drugie będzie takie samo to trzecie i tak do skutku

Gość Kropka i przecinek
Na rękach!