Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usialala12345

Test ciążowy!!!

Polecane posty

Gość usialala12345

Kiedy najlepiej jest go robic rano czy nie ma znaczenia kiedy sie go zrobi??:)

Gość pełna-nadziei
Najlepiej zrobić rano , kiedy stężenie HCG w moczu jest największe.

Gość usialala12345
martwi mnie jeszcze to iz zostalam wyrejestrowana z urzedu pracy i nie mam ubezpieczenia ginekolog mnie na nfz nie przyjmie :///

Gość tescik
ponoć rano jest większy poziom hcg , przeczytaj ulotkę...

Gość pełna-nadziei
Niektóre poradnie fakt pytają o zaświadczenie czy to ze zakładu pracy czy z PUP. W moim przypadku przy każdej wizycie muszę okazać sie zaświadczeniem, że jestem ubezpieczona. Radziłabym Ci popytać. Ale duże prawdopodobieństwo jest takie, że za wizytę będziesz musiała zapłacić. Zrób test jeśli wyjdzie pozytywny. Udaj się do poradni i spytaj jesli Ci odmówią. Przestaw sytuację w UP. Ile zostało Ci czasu do możliwości następnej rejestracji?

Gość usialala12345
musze czekac 6 miesiecy teraz zeby mnie zarejestrowali znowu bo juz raz sie wczesniej nie stawilam do nic i tez bylam wrejestrowana niestety tym razem nie dopatrzylam daty i znowu nie poszlam a mialam 27 kwietnia sie stawic ehh;/ a tydz temu powinnam miec okres testu jeszcze nie robilam boje sie:(

Gość pełna-nadziei
Szkoda, że tak późno napisałaś na forum. 27 Kwietnia miałaś termin podpisania listy w UP od tego dnia masz 7 dni na przedstawienie zwolnienia lekarskiego, że w tym dniu nie mogłaś się pojawić by podpisać listę. Niestety czas na dostarczenie l4 już przepadł. Ale nie ma się co martwić. Miesiąc temu też miałam taki przypadek, miesiączka spóźniała mi się kilka dni zrobiłam test i był negatywny. Po tygodniu okres przyszedł. Dla pewności zrób test i nie zamartwiaj się na zapas.W przypadku wyniku pozytywnego zrób to co napisałam wyżej. Pozdrawiam.

Gość usialala12345
tak zrobie pojde dzisiaj albo w poniedzialek kupie test i najwyzej bede placic za prywatnego ale z tego co wiem to pieniedzy sie wyda mase;//

Kobiety ciężarne mogą korzystać ze świadczeń medycznych w ramach NFZ nawet jeśli nie są ubezpieczone.

Gość FalllOutGirllll
Jeśli jesteś mężatką, to mąż mógłby Cię "podpiąć" pod swoje ubezpieczenie.

Kobieta w ciąży MA PRAWO korzystać ze świadczeń w ramach NFZ, nawet jeśli nie posiada ubezpieczenia. A co do stawiania się w urzędzie-jeśli jesteś zarejestrowana jako osoba bezrobotna to deklarujesz gotowość do podjęcia pracy w dowolnym momencie, a niejako formą udowodnienia tej gotowości jest stawianie się w urzędzie w wyznaczonych terminach. Terminy są z reguły wyznaczane z dużym wyprzedzeniem i można sobie tak wszystko zaplanować, żeby nic z tym terminem nie kolidowało. Z tego co pamiętam to w przypadku kilkudniowego wyjazdu można to zgłosić w urzędzie wcześniej i nie ma wówczas problemu. Wypadki losowe, chorobę usprawiedliwia się odpowiednim dokumentem. 🖐️

najlepiej zrobić test z krwi jest najbardziej wiarygodny

W zwykłej przychodni laboratoria w niedziele są raczej nieczynne. Może jakieś prywatne laboratorium albo gdzieś w szpitalu, ale nawet w szpitalu wydaje mi się, że też wykonują tylko badania na cito.

zdecysowanie rano, gdyz stężenie hormonów przy pierwszym moczu zwłaszcza w początkowej ciąży jest wieksze. W przeciwnym razie może wyjść ujemny ;]