Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gośka222

CHCIELIŚMY WZIĄŚĆ ŚLUB ZA ROK- ALE CHYBA SIĘ NIE UDA...naprawdę to mało czasu???

Polecane posty

Gość Gośka222

DZIEWCZYNY, w święta wielkanocne się zaręczyliśmy... w weekend majowy nigdzie nie wyjechaliśmy, postanowiliśmy znaleźć sale na ślub, może porozglądać się za orkiestrą wesele będzimey mieli na 90 osób i chcieliśmy zorbić z poprawinami, bo duża częśc rodziny męża przyjedzie z niemiec ... myśleliśmy o poczatku sierpnia... znaleźliśmy piękną sale, obok jeziorko, marzenie- najbliższy wolny termin (sobota i niedziela) to... 2015!!!!!! i to nie sierpień i lipiec , a wrzesien! na 2014 jedna sobota w lipcu wolna, na 2013 NIC i w kliku innych TO SAMO! a już były dużo brzydsze sale... jestem w szoku nawet nie wiecie jak jestem zła na siebie... już kobinowaliśmy na wszytkie sposoby, że ślub będzie we wrześniu, że trudno najwyżej jedne dzien imprezy a z poprawinami coś pokombinujemy... ahhh w końcu znaleźliśmy sale- sama ładna- ale dookoła same pole, ani jednego drzewa...ale trzeba mieć swoje kucharki (???) ...powiedzieliśmy, że się zasnanowimy... byłoby to na pierwszy weekend wrzesnia 2013...własnie teraz zadzwonila do mnie pani z tej sali, ze juz maja inna rezerwacje i ktos wplacil zaliczke... czy naprawde aby ślub był ładny, w pieknym miejscu musi byc zaplanowany na 2-3 lata wczesniej?

Gość bxfhs
moja przyjaciolka zorganizowala sobie slub w 3 m-ce. miejsce bylo ladne, nie jakies wystrzalowe, ale ladne, przyjemne jesli chcesz cos wyjatkowego to faktycznie ciezko bedzie.. ale mysle ze jak poszukasz to znajdziesz cos na przyszly rok :)

Gość w moim regionie
jest tyle sam że nie ma problemu, jakbym chciała to w tym miesiącu , za 2 za 3 za pół roku za rok mogłabym mieć wesele. Wszystko zależy od regionu. Koleżanka mieszka 60 km dalej a tam już sale trzeba rezerwować z 2 letnim wyprzedzeniem co dla mnie jest porażką bo niektórzy ludzie poznają się, są razem rok i biorą ślub

Gość w moim regionie
jest na tyle SAL :) sorry za błąd

Gość Palomaaa
Tak, to już od dawna wiadomo. Nie myślałaś o tym, żeby zrobić wesele poza swoim miastem?

Gość nie martw sie przez ten czas
sie jeszcze pozwalnia.

Gość nie martw sie przez ten czas
jedz tam gdzie chcesz miec weselezostaw swoj nr telefonu i popros o wiadomosc jak sie cos zwolni, a wierz mi zwalania sie.

Gość karolciaoko
u nas w Łodzi również ciężko o sale. Albo ma się szczęście albo poza miasto trzeba szukać sali ale i tak na za rok czy dwa lata,... ciężko jest... te lepsze to dopiero za 3 lata wolne terminy...

Gość Gośka222
hmmm, oczywiście my nawet chcieliśmy sale za miastem celem była taka nad jeziorkiem, a tam juz możemy zapoznać szukaliśmy dalej, nie grymasiliśmy, np. na kamienną drogę ... ciężko coś znaleźć, a nie chce na ostatnią chwilkę załatwiać ;( chcieliśmy już wyzyanczyć date ślubu, i powoli do tego zmierzać, a tu dupa

Gość Gośka222
zależało nam mieć sale na dwa dni- sobote i niedziele o dojazd się nie martwimy, możemy jechać i 30 km jak miejce bedzie ładne, a autobus fajny dla gości nie bedzie problememe dla nas :(

Gość Gośka222
jak sobie pomysle, ze podobne "jaja" beda z orkiestra, fotografem czy innymi dupsami to mi sie płakać chce... dwa lata przygotowywac slub? to chyba troszke długo:(

"CHCIELIŚMY WZIĄŚĆ ŚLUB ZA ROK" Chyba raczej WZIĄĆ ślub, co? :-o "podobne "jaja" beda z orkiestra, fotografem czy innymi dupsami" Kulturka pełną gębą :-o Bez tych dupsów wesele ci się nie uda.

Gość Gośka222
Damascenka przepraszam za błędy, jak jeszcze raz przeczytałam , znalazłam ich jeszcze więcej wybacz, ale to naprawde z nerwów...i takiej rezygnacji... sama już nie wiem co sie ze mną dzieje, ale masz racje, ze poziom okropny:( po prostu bardzo sie zmartwiłam :(

Gość przykro mi że taki problem
z salami :( U mnie na szczęście nie trzeba załatwiać tyle wcześniej. Może spróbujcie poszukać w kwietniu, maju. Wiele ludzi jest przesądnych i nie chce brać ślubu w miesiącach gdzie nie ma literki R. Dla mnie to głupota ale jak jeździliśmy oglądać sale to tak nam mówiono że młodzi na to zwracają uwagę :) Czasem nawet październik jest ładny to może poszukajcie w innych miesiącach Życzę szczęścia w szukaniu

Autorko my zareczylismy sie w Wigile zeszlego roku, pod konie lutego zdecydowalismy ze w czerwcu sie pobieramy i zarezerwowalismy termin w urzedzie. Slub odbyl sie w czerwcu i na dodatk organizowalismy go z odleglosci 300k. Rok to duzo czasu.

Gość młoda żona ułożona
my zorganizowaliśmy wszystko w 3 miechy :) i nie byłam w ciąży :P

Gość dorociczka
to może zrób wesele w tygodniu

Gość taka jedna z wrzesnia
jak masz kase to i w miesiac ogarniesz temat;-) takie sa realia;-(

Coraz popularniejsze są wesela w piątki. Teraz inna sprawa: gdzie mieszkasz, bo nie doczytałam. Tutaj są ogarnięte babki, może znajdą odpowiedź :)

Gość Gośka222
jesteście kochane , dziewczyny:* dziekuje Wam za każdy pościk problem polega w tym, że chcemy mieć dwa dni zarezerwowane na sali... bo jeśli byłby to jeden dzień - to była wolna jedna niedziela we wrześniu, lub jedna sobota w czerwcu... ale wiecie, mamy baaardzo dużo rodziny przyjezdnej , w zasadzie to będzie tak 60% przyjezdnych z bardzo daleka..więc fajnie byłoby gdyby można było pobyć razem te dwa dni...

Gość stara mężatka
a niedziela i poniedziałek to już by były 2 dni a gościom przyjezdnym to nie ma znaczenia

Gość Gośka222
Damascenka ojjj, marzyło mi się plenerowe;) byłam kiedyś na takim, ale było to w Portugalii...u nas jest to mało popoularne, a przez to kosztowne! ponieważ nie odważyłabym się postawić byle jakich namiocików (wiadomo jak to u nas jest z pogodą) , a wynajęcie takich porządnych, fajnych to duże koszta! do tego problem z łazienką- musi być to i tak przy jakiejś sali gdzie są media, ale czasem dodatkowo jeszcze jakieś toitoie muszą dojść:) wiecie , chyba postawimy na tą niedzielę plus poniedziałek:)

wiecie , chyba postawimy na tą niedzielę plus poniedziałek No i super :) Trzymam kciuki :)

Gość Mario Bolucci
Kolega zorganizował ślub z przyjęciem na 30 osob w miesiąc ;]

Gość Gośka222
dziewczyny, ja wiem, że teoretycznie się DA , zorganizować w krókim czasie- przecież czasem dziewczna jest w ciązy, czy inne takie przypadki:) ale mi chodzi o to, ze przez rok ja myslalam, ze bedziemy wybierac i przebierac w salach, i ze bedzie wszystko idealne...sala nad jeziorem, piekne zdjecia, dogodny dla wszystkich termin (dlugi weekend sierpniowy) a tu ... zonk! dlatego chcialam sie pożalić

Gość dorociczka
Wiem o czym piszesz,ja tez myślałam że rok przed to znajde odpowiednią sale na sierpien,niestety musi byc wrzesien

Gość helga3333
To chyba jakiś żart... moim zdaniem da się zorganizować w pół roku. Jak to w ogóle możliwe- przecież ciągle trąbią że coraz więcej dzieci rodzi się w konkubinatach, że ludzie coraz rzadziej się pobierają... To kto bierze te śluby? Chyba jakieś durne pały rezerwują termin, a potem się kłócą i rozchodzą i tydzień przed zwalnia się sala- a w tydzień nikt ślubu i wesela nie zorganizuje. Więcej myślenia! Nie rezerwujcie sali jak za miesiąc się możecie rozmyślić!

My chcielismy slub w plenerze ale sie nie zgodzili. Moze wesele w plenerze byloby ok? Tu w Niemczech mozna wynajac specjalne namioty-pavilony do imprez pod golym niebem. Moze poszukajcie nie restauracji a sali , ktore sa wynajmowane na imrezy okolicznosciowe? Mysmy slub i wesele na 70 osob zorganizowali w 3.5 miesiaca wiec rok to jest duzo czasu.