Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jlkjgkdjgljdogjdfkg

Facet niedacznik...

Polecane posty

Gość jlkjgkdjgljdogjdfkg

Nie wiem co mam zrobic z moim facetem. W szkole sredniej kiblowal. Teraz jest na3 kierunku studiow(zaden niedokonczony) i chce skladac papiery na 4... Obecnie jest na 2 roku i nie ma zaliczonego ZADNEGO semestru;/ Za studia placi i to dosc spore sumy a wszystko jak sie okazuje na darmo. Do tego zaczal swoje nowe hobby-silownia i nie ma czasu na nic. Postanowilam mu troche pomoc i zaczelam pisac prace z nim, dyktowalam mu egzam przez telefon a on nadal nie moze dac rady. Co robic?

Gość obserwator34l
prokrastynacja - poszukaj coś o tym temacie

Gość jlkjgkdjgljdogjdfkg
Prokrastynacja tyczy sie wiekszosci studentow:) Ale zajzwyczaj kazdy potrafi sie "spiac" i zaliczyc egzaminy a on nie... i tak mija kolejny rok...

Gość obserwator34l
Ale większość problemów na różne stadium zaawansowania. Opisujesz wariant patologiczny. Też kiedyś byłem na trzech kierunkach. W efekcie skończyłem jeden - i to po reaktywacji, gdy na rok przerwałem. Ale tam było trochę co innego. Było wszystko pod kontrolą. Świadomie coś przełożyłem do warunku. I przejechałem się na tym. Różnice progr. Spirala zaległości

Gość jlkjgkdjgljdogjdfkg
Moze masz racje. Bo takie " zwlekanie" przeklada sie tez na inne dziedziny. np. prawo jazdy robi juz 5rok..

musi wybrać co uważa na najważniejsze i najpierw to zrobić. Inaczej to będzie niekończący się temat. Mnie latem znajoma namawiała na dwa kierunki podyplomowe jednocześnie. Ale już znam swoje wady. Zacząłem jeden. W październiku zacznę drugi. Lekcję dostałem. Twój facet musi zaliczyć zażalenie wszystkiego by zaczął nad sobą pracować. Ale może uda Ci się pomoc mu w uniknięciu tego

Gość jlkjgkdjgljdogjdfkg
Tak tylko w tej chwili najwazniejsza jest silka...Kurcze facet ma 25 lat i zamiast wziasc sie w garsc cale dnie spedza na silowni a noce w pracy. I tyle z tej nauki...

czyli musi się wszystko zawalić, by z gruzów wyszedł człowiek doświadczeniowo naprawiony lub frustrat. Na razie starał się rozmawiać

Gość jlkjgkdjgljdogjdfkg
Jak dla mnie to juz dostatecznie duzo zawalil. Rozmowy nie pomagaja- pokiwa glowa"tak, tak masz racje" a i dalej robi swoje. Hmm tylko to zaczyna byc juz przykre kiedy zawala wazne rzeczy innym osobom, a te skarża sie do mnie.

Gość //////////////
Dziewczyno czy Ty nie masz innego problemu olej go

tu oprócz psychologa nikt Ci w radach nie pomoże. Tacy Ludzie tak mają. Muszą dostać nieprzyjemna i mocną lekcję od życia. Jak problemy będą się nawarstwiać, to rozważ odejście. I daj mu to do zrozumienia. Jak jesteś młoda to ceń czas. Później nigdy nie będzie tyle szans do miłości co w młodości

Gość jlkjgkdjgljdogjdfkg
"nigdy nie będzie tyle szans do miłości co w młodości"- Dobrze powiedziane;) Dzieki za rady, ale z tym problemem nie uda sie mi wygrac-on juz taki jest. Chyba bede musiala to wszystko dobrze przemyslec.

Później nikt Ci nie zwróci tych lat i tego wieku. On będzie mieć łatwiej bo faceci zawsze mają kilka lat więcej na te sprawy. I pamiętaj, że mężczyźni sukcesu szybko znikają z rynku matrymonialnego. Życie później wygląda zupełnie inaczej niż w komediach romantycznych. A on może kiedyś po upadku przejdzie zmianę (jak np ja) albo się ztoczy (też niejednych, takich się znało).

ps: to w razie czego - powodzenia w nowych poszukiwaniach (Ale najpierw daj mu ostatnie ultimatum). Pozdrawiam