Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturamaturaaaa

Matura 2012 JAKI BŁĄD?

Polecane posty

Gość maturamaturaaaa

Na wczorajszej maturze napisałam, że Henryk był uczniem Joanny (tzn. dokładnie brzmiało to mniej wiecej tak, że bardzo przejmowała się losami swoich uczniów co np widac na przykladzie Henryka jak bardzo przezywa jego niedostanie się na politechnikę). Czytam teraz,że mogą mi przez to przekreślić całą pracę i uznać to za błąd kardynalny? Gdzie indziej jednak piszą, że to błąd rzeczowy. A czy wy wiecie cos na ten temat? Bardzo proszę o pomoc, bo nie wytrzymam do wyników...

Gość pararirarira
Uznaja to za bład rzeczowy jeżeli napisałaś to tylko jako informacje. Chyba, że cała praca jest na ten temat. To wtedy faktycznie mogą Ci ją przekreślić

Gość maturamaturaaaa
Niee,napisalam o tym tylko jedno zdanie, pozniej pisalam juz o czym innym ;). Uff, to dziekuje :) Wszyscy tak mi mowia,ale wiadomo - lek jest ;)

Gość karoooolka
Jeśli napisałam ze Joanna byla zakochana w Henryku, bedzie to blad kardynalny czy rzeczowy? Pomylilam go z Judymem ;/

Gość okokokokokok
a jesli napisalam ze joanna wspolczuła tym ktorzy pracowali( a to nie jest prawda chyba) to odejma mi punkty czy cala praca do d?

To są błędy rzeczowe, ludzie już kiedyś przecież pisałam czym się różni kardynalny od rzeczowego :O

Właśnie, tak mnie to wkurza, że ludzie nie rozróżniają:O Czy wy naprawdę nie rozumiecie, że błąd kardynalny to o wiele bardziej poważna sprawa?

Gość jdgł;
ja pisałem maturę 2 lata temu i nie wiedziałem w ogóle że istnieje coś takiego jak jakiś tam błąd rzeczowy czy kardynalny, dopiero w tym roku z tego forum się dowiedziałem, że jest coś takiego :o

Gość maturamaturaaaa
nie no,z tym, ze wspolczula ludziom ,ktorzy pracowali to wydaje mi sie,ze napewno bedzie rzeczowy. I skoro to, ze henryk jest uczniem a nie bratem to rzeczowy to pewnie z tym,ze jest ukochanym tak samo jest rzeczowy ;). Naczytalam sie w internecie, ze zeby byl blad kardynalny to naprawde musi byc cos MEGA MEGA bzdurnego i jeszcze musi sie to ciagnac przez cala prace...