Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość będę mamusią 1989

Ruchy dziecka !!!

Polecane posty

Gość będę mamusią 1989

Jestem w 19 tyg, od ok tyg czuję ruchy dziecka. I mam pytanie, czy na początku czuje się je nieregularnie ??

Gość zaciekawił mnie temat:P
no pewnie,ze nieregularnie. przecież maluch ma duzo miejsca,zeby wierzgać nózkami i rozpychac się,nie kopiąc mamy:P Gratuluję dzieciątka;)

Gość cnocncdec
tak, oczywiscie ze tak, chyba nie beda co 45 min i 17 sek

Gość KAROLCIA22
tak,na poczatku radzko bedziesz je czuc ale z kazdym dniem beda sie nasilac coraz bardziej,ja jestem w 28 tygodniu i mała kopie niesamowicie,prawie bez przerwy czuje ruchy,ty teraz zazwyczaj powinnas czuc wieczór jak sie polozysz albo zjesz cos slodkiego

Gość będę mamusią 1989
trochę się zmartwilam bo od tyg czułam je prawie codziennie, a od wczoraj chyba nic nie czuję... ale widze, że to normalne ;)

Gość MamaZuzkiii
A sie wtrace, ja np czuje ruchy seriami. Pierwsza seria byla rano okolo 9 - poczulam z 9 ruchow, pozniej nic, chodzilam, gotowalam itd, okolo 16 druga seria - z 10 ruchow i teraz o 19 trzecia seria - 53 ruchy. Zawsze wieczorkiem sie rozkreca i jest ich sporo. To normalne? 23 tc.

Gość ja myję co drugi dzień
jak chodzisz i ruszasz się to dziecko jest kołysane i przeważnie śpi, więc to normalne ;)

Mozna je odczuwac jako nieregularne.Ja pamietam jak pracowalam ruszalam sie-maly widocznie musial spac bo nie ruszal sie,jak tylko kladlam sie spac-on zaczynal przedstawinie:) Raz dziecko mozodzine kopac ciagle a innym razem cisza moze trwac wiele godzin.Jesli cie niepokoi zbyt duzo godzin bez ruchow poloz sie na lewym boku i zjedz cos slodkiego,powinna byc reakcja ze strony dziecka w niedlugim czasie.

Gość Viviana1982
Potwierdzam - nieregularnie. Ja czasem czułam raz na kilka dni i wariowałam, że nie kopie. Jakoś po 22 tc zaczęłam czuć częściej. Około 27-28 tc już kilka razy dziennie.