Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalamala

problem z karmieniem 5 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość lalalamala

moje dziecko ma 5 miesięcy. od pewnego czasu mam problem z wieczornym karmieniem. pije mleko modyfikowane. w dzień je bez problemu a wieczorem zaczyna się koszmar. gdy próbuję go nakarmić zaczyna strasznie wrzeszczeć. nie wiem czemu nie chce jeść bo na pewno jest głodny. próbowałam już różnych butelek i smoczków, próbowałam dawać mu same mleko, mleko z kaszą, mleko z kleikiem kukurydzianym i ciągle to samo. w rezultacie wygląda to tak ze muszę się namęczyć żeby zasnął głodny i przez sen dać mu mleko. już nie wiem co mam robić:(

Gość lalalamala
miał ktoś podobny problem? tylko nie mówcie że ma iść do lekarza bo na razie nie mam takiej możliwości.

Gość jasasjala
Ale nie rozumiem dokładnie. O co chodzi? Że dziecko woli jeść podczas snu czy nie chce jeść wcale?

Gość chyba zwariuje z niewyspania
moze zabki wychodza? moja mala od jakies czasu nie chce z kolei pic nic innego oprocz mleka. Ani wody, ani herbatek i soczkow. takie upaly byly i sie troche martwilam. w miedzyczasie zauwazylam zabek i mysle, ze to bylo powodem. moze sprobuj przed wieczornym karmieniem posmarowac dziaselka jakims zelem na zabkowanie?

Gość lalalamala
w dzień je normalnie, nie ma żadnego problemu z karmieniem. a wieczorem strasznie krzyczy jak chce go nakarmić.

wieczorem z zebami jest najgorzej :( moja mala wieczorem przez te zeby zasnac nie moze. Sprobuj z zelem :)

Gość lalalamala
będę musiała kupić ten żel przy najbliższej okazji. a czy nie lepszy był by syrop przeciwbólowy? a jak nazywa się ten żel? i który syrop jest najlepszy bo też zamierzam kupić.

Gość hmmmh
Według mnie albo nie ma jeszcze ochoty jeść, albo dajesz za późno i jest tak zmęczony, że już mu się nie chce wysilać nad ciągnięciem ze smoczka. Zrób albo dłuższą przerwę po ostatnim posiłku, albo podaj butlę pół godziny wcześniej. :)

Gość tikal
podaj kleik lyzeczka

Gość lalalamala
zmęczony na pewno nie jest bo po karmieniu jeszcze około godziny leży tzn. leżał jak jeszcze jadł normalnie. a głodny jest bo od ostatniego karmienia mija zawsze jakieś 4, 5 godziny..

ja przetestowalam juz bobodent i jeszcze jakis zel ale nie pamietam jaki- slabo sie sprawdzily. Mam tez krople camilia ale tez nie daja za bardzo rady :O jak juz bylo bardzo zle, to podawalam paracetamol w czopku ale ostatnio tez nawet to nie pomoglo. Wczoraj kupilam zel dentinox i jak na razie jest ok-moze nie zupelnie ale na pewno jest lepiej niz po poprzednich specyfikach :D mam tez ibufen ale to tak w razie czego- jak juz bedzie naprawde ciezko. Ja na twoim miejscu sprobowalabym najpierw z zelem, no chyba, ze masz pewnosc ze to zabki, to podaj ten syrop

Gość hmmmh
Wychodzisz teraz częściej lub na dłużej na spacery, dziecko jest bardziej aktywne? Sprawdź naprawdę czy nie powinnaś wcześniej go kłaść i szykować do spania. Zimą dzieci tak się nie męczą jak wiosną i latem, kiedy są aktywniejsze. A za tym idzie, że jak zmęczone to rozdrażnione i ostatnią rzeczą na jaką mają ochotę to jedzenie.

Gość tikal
jesli to zeby,to sprobuj z zimnym mlekiem

Moj maly wyczynial takie cyrki jak szly mu pierwsze zeby-dzieciak ewidentnie glodny,padniety ale co wsadzilam mu butelke to wrzask,i tez czesto konczylo sie ze jadl na wpol spiaco,a w rezultacie usnal,nie dojadl ile mu bylo potrzeba i za niedlugi czas budzil sie z krzykiem bo glodny..Lekka ulg przyniosla mu masc Bonjela wtarta w dziasla chwile przed karmieniem.