Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakazanyowocboski

Czy wierzycie w Boga?Modlitwy o które prosiliście spełniły się?

Polecane posty

Gość zakazanyowocboski

jak w temacie.

Gość Myszka Miki w pantalonach
zawsze :) zwłaszcza że moje się kończą "ale nie moja ale Twoja wola"

Pomyliliście Boga ze Świętym Mikołajem. To Święty Mikołaj tak działa, że o coś się go prosi, a potem znajduje się to pod choinką. Poza tym jest takie powiedzenie, że jak Bóg chce kogoś ukarać, to spełnia jego marzenia, bo ludzie często modlą się o rzeczy, które nie są dla nich dobre (np. wygranie w totka, to nie jest kwintesencja szczęścia).

Gość st.kaw36
Poza tym jest takie powiedzenie, że jak Bóg chce kogoś ukarać, to spełnia jego marzenia, bo ludzie często modlą się o rzeczy, które nie są dla nich dobre ----np. o męża abstynenta jak któraś z przedmówczyń zamiast o dobrego męża poprostu to wymyślają cuda niewidy, może zrozumie że niepijący niekoniecznie oznacza dobry

Gość edabrowska
Wierze.mam w Bogu oparcie. I nie jest Boh tylko od spelniania zyczen. Wszystko ma swoj cel. Tez mam prosby ale statam sie ufac ze razem damy rade:) ale lekko nie jest:)

A co do męża abstynenta, to cóż ... Każdy ma wolną wolę, żeby mógł wybrać dobro. A jak ktoś wybiera źle (np. nadużywa alkoholu), to Bóg też na to pozwala, bo na tym polega wolność. Więc jak dziewczyna ma męża abstynenta, który w pewnym momencie postanawia zostać alkoholikiem, to tak się dzieje i tyle.

nie spełniły się :D jak byłam dzieckiem to modliłam się o powołanie zakonnem a tu chuj bomki strzelił :D

Gość bluebell88288
Wierzę. Spełniło się wszystko, czego Bóg dla mnie chciał :) Musisz tylko uświadomić sobie, że nie zawsze to, czego my chcemy, jest zgodne z tym, co On ma dla nas zaplanowane. A to, co On dla nas planuje jest o wiele lepsze niż to, czego chcemy sami :)

Gość to ja to ja to jaaaaaaaaaaaaaa
nie wierze chyba, bo tak sobie myslę, że ktoś np w Afryce modli sie o życie albo jedzenie i co?????? najczesciej umiera.

Gość różowa porzeczka
nigdy się nie spełniły i oczywiście nigdy mi nie chodziło o rzeczy materialne, tylko najczęsciej sprawy zdrowotne w rodzinie ale byłam mała i glupia!!! teraz już nie mam problemów dorosłam i nie wierze w baśnie, legendy, i wierszyki

Ludzie modlą się o jedzenie i umierają, modlą się o zdrowie i chorują - pewnie, że tak. Jeśli Bóg dopuścił do tego, że jego Syn został ukrzyżowany, to dlaczego miałby nie dopuścić też do tego, żeby inni ludzie umierali z głodu, chorowali, byli zabijani. Dlaczego ? Pewnie po to, by każdy mógł mieć wątpliwości i miał rzeczywisty wybór, czy chce wierzyć. Gdyby nasz świat był rajem, w którym nie dzieją się złe rzeczy, dobrych ludzi spotyka tylko dobro, to ludzie nie mieliby rzeczywistego wyboru, bo bycie złym byłoby niemożliwe. Bóg chce od człowieka miłości, a żeby człowiek mógł kochać musi być wolnym i dlatego oprócz dobra istnieje też zło, żeby człowiek mógł wybrać. To że dzieje się zło nie zaprzecza więc istnieniu Boga.

Gość różowa porzeczka
a ja wam mówie Boga nie ma dla mnie i tyle, nie szanuje żadnego katolika za to, że wierzy w bójdy wymyślone do sterowania masami...

Gość różowa porzeczka
najlepszy agrumetn katolików i innych bajkarzy jak czegoś nie widzisz to nie mozesz udowodnić że tego nie ma ;D hahahaha

Gość różowa porzeczka
chyba chlanie wyrządziło szkody w twoim mózgu skoro wierzysz, ze jakas wyimaginowana postac pomogła w tym!!!

Gość różowa porzeczka
hehe po prostu ci sie przejadło??

Gość Oficjalny chuligan J.CH.
Zdrowie to drobiazgi? Bóg wysłuchuje moich modlitw nawet tych niewypowiedzianych. Dał mi miłość a nigdy nie sądziłam że jestem zdolna żeby pokochać obcego faceta.A teraz tworze normalny związek z "widokiem na przyszłość" Proście a będzie Wam dane. Bóg jest wielki! Nawet jeśli Wam coś zabiera albo czegoś Wam nie daje to to jest zgodne z Jego planem. Szykuje dla Was coś lepszego jeśli tylko jesteście gotowi w Niego uwierzyć i służyć Mu.

Gość różowa porzeczka
piszesz to chyba sama do siebie :D

porzeczka a wierzysz w istnienie powietrza? Na jakiej podstawie? Widzisz je?

Gość różowa porzeczka
wierze w tlen, a dlaczego bo tak!! (naukowcy, wykorzystanie go na codzień, chemia i te sprawy)

Gość różowa porzeczka
dajcie sobie spokój z tymi waszymi bojdami!! możecie sobie wierzyć w co chcecie, ja jako dziecko nie dałam sobie zrobić wody z mózgu i teraz mozecie sobie tylko pomarzyć o tym :D

nikt za dzieciaka nie tłukł mi nic do glowy. Wiara to moja dojrzała dorosła decyzja. Wierzę w Boga, Widzę Jego działanie w moim życiu więc dlaczego mialabym w Niego nie wierzyć?

Ja wierze ze Bog istnieje. Czy moje modlitwy spelnily sie ? NIE , choc modlilam siie wiele lat....

Czy wierzycie w Boga?Modlitwy o które prosiliście spełniły się? wierzę i moje modlitwy zostały wysłuchane - lecz muszę niestety złożyć kolejne prośby- jeśli będą odpowiednie , zostaną wysłuchane i spełnione...