Nicola1999 0 Napisano Maj 5, 2012 Hej! Mysle ze mi pomozecie. Spoznia mi sie okres juz caly miesiac. Mam dopiero 13 lat nie mialam zadnych stosunkow i nie kreci mnie to. Pierwszy raz dostalam okres dopiero w tym roku w styczniu 2012 r. W marcu skonczyl mi sie 03.03 2012 r. Nie dostalam okresu w kwietniu. To caly miesiac czekam teraz moze w maju bede miala ale to juz 05.05.2012 r a ja jeszcze nie dostalam. Nie mam sie czego bac bo nie mialam zadnych stosunkow. Ale chce wiedziec czemu mi sie spoznia pomozecie. ? ?.wielkie dzieki za przeczytanie czekam na odpowiedz. Pa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia_91 0 Napisano Maj 5, 2012 W jakim wieku zaczęłaś miesiączkować? Czy wcześniej się zdarzało, że nie dostałaś miesiączki? W tym wieku nieregularne miesiączki są normą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grey Eyes :P 0 Napisano Maj 5, 2012 masz 13lat i dopiero zaczelas miesiaczkowac wiec to normalne ze cykle sa nieregularne czasem sa co dwa tyg a czasem nie ma pol roku;) nie martw sie;) tak juz jest! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała56 0 Napisano Maj 5, 2012 W twoim wieku nieregularne miesiaczki sa norma-w razie watpliowosci idz z mama do ginekologa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicola1999 0 Napisano Maj 5, 2012 Ja mam teraz 12 lat, i dostalam miesiaczke w styczniu i tez mialam 12 lat. Teraz mi sie spoznil. Nie wiem co robic a zadnych stosunkow nie mialam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Leal Price-Charlston 21 0 Napisano Maj 5, 2012 Spokojnie :) to nic takiego :) okres powinien się unormować do 16-18 roku życia. Jeśli tedy będziesz miała dalej nieregularnie to idz do ginekologa :) a teraz sie nie martw. Oczywiście jak chcesz to mozesz i teraz isć! ja mam 22 lata i mam do tej pory co 2-3 miesiące bo mam PCO. I Zyje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicola1999 0 Napisano Maj 5, 2012 Dzieki ze pomagacie. Ale sie boje bo mam isc do ginekologa. Ale nie mam sie tez z drugiej strony bac bo nie mialam zadnych stosunkow. Myslicie ze kiedy dostane miesiaczke w maju czy w ogole dostane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicola1999 0 Napisano Maj 5, 2012 Dzieki ze pomagacie. Ale sie boje bo mam isc do ginekologa. Ale nie mam sie tez z drugiej strony bac bo nie mialam zadnych stosunkow. Myslicie ze kiedy dostane miesiaczke w maju czy w ogole dostane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia_91 0 Napisano Maj 5, 2012 Aha:) to znaczy, że dopiero zaczęłaś miesiączkować. Nie martw się , wszystko musi się "unormować" i nie jest to nic dziwnego. Przygotuj się na to, że możesz dostać okres w każdej chwili, więc najlepiej noś ze sobą do szkoły podpaskę. Możesz też iść do ginekologa ale to raczej nie jest konieczne bo lekarz powie Ci to samo - wiem co mówię :) a z tymi stosunkami - masz 13 lat. Myślę, że nikt nie podejrzewa osobę w tym wieku o "stosunki" - no chyba, że świat tak bardzo się zmienił. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicola1999 0 Napisano Maj 5, 2012 No tak ale moja mama sie mnie pyta ciagle o stosunki Gosiu. Ale ja jeszcze ich nie mialam mnie to nie kreci. Tobie tez sie spoznil kiedys Gosiu. ? ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia_91 0 Napisano Maj 5, 2012 Tak , u mnie spóźniał się wielokrotnie.Nieregularny okres miałam prawie do 18 roku życia. Mogę Cię zapewnić, że jeszcze wszystko się u Ciebie unormuje. Porozmawiaj ze swoją mamą - powiedz jej, że masz ważniejsze rzeczy do roboty niż seks i to w tym wieku :) Jesteś bardzo młoda, na wszystko przyjdzie czas. Na pewno podstawówka/gimnazjum nie jest dobrym momentem na to :) Powiedz jej o tym jeśli podejrzenia Twojej mamy są bezpodstawne :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicola1999 0 Napisano Maj 5, 2012 Bardzo dziekuje ci za pomoc p. Gosiu. Oczywiscie porozmawiam z mama. Jak bede miala jakis problem czy moge sie do pani odezwac. ? Jeszcze raz dzieki kamien spadl mi z serca. Mam nadzieje ze to wszystko sie unormuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia_91 0 Napisano Maj 5, 2012 Tylko nie Pani :) Jestem młoda, więc mów / pisz do mnie po imieniu :) Podaję adres mailowy : gosia_91@op.pl Jeśli będziesz potrzebowała pogadać albo coś innego to śmiało pisz na ten adres. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicola1999 0 Napisano Maj 5, 2012 Super :-). Bardzo dziekuje. Wlasnie teraz boli mnie brzuch. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia_91 0 Napisano Maj 5, 2012 Nie denerwuj się :) Okres może się zacząć w każdej chwili. Najlepiej zrobisz jeśli się położysz spać i odpoczniesz albo obejrzysz jakiś film i zapomnisz o stresie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicola1999 0 Napisano Maj 5, 2012 Ja ci bardzo dziekuje. Piszesz jak na dojrzala osobe. Jestes w moim wieku czy starsza. ? Oczywiscie jak moge wiedziec. ? :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia_91 0 Napisano Maj 5, 2012 starsza, 21 lat :) więc czas dojrzewania mam za sobą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia_91 0 Napisano Maj 5, 2012 Mam nadzieję, że jutro albo za jakiś czas napiszesz mi maila jak udała się rozmowa z mamą. Pisząc z Tobą aż mi się łezka zakręciła, przypominam sobie jak miałam 13 lat :):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicola1999 0 Napisano Maj 5, 2012 Mialam teraz czas porozmawialam z mama. Mama powiedziala ze bardzo pani dziekuje ze mi pomoglas. Ze jeszcze nie wie co zrobi. Ale powiedziala ze jeszcze jutro pogadamy. Gosiu to taka stara nie jestes. Zycia jeszcze jest przed toba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia_91 0 Napisano Maj 5, 2012 hahah cieszę się, że tak mówisz :) Mam nadzieję, że wszystko z mamą już będzie w porządku ! Okres dojrzewania jest trudny - poznajemy swój organizm i często płata on nam "figle". Nieregularne miesiączki mogą Ci jeszcze dokuczać przez długi czas. Organizm dopiero przygotowuje się abyś w pełni osiągnęła dojrzałość płciową ( wiem jak to poważnie brzmi). Jeśli będziesz jeszcze potrzebowała rady starszej koleżanki to pisz śmiało na maila a postaram się w miarę swoich możliwości rozwiać Twoje wątpliwości ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicola1999 0 Napisano Maj 5, 2012 Jutro ci Gosiu odp na maila. Dobranoc I jeszcze raz ci dziekuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia_91 0 Napisano Maj 5, 2012 Dobranoc ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach