Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vanessa_-_

Dni płodne a ciąża, jaka szansa

Polecane posty

Gość Vanessa_-_

Witam! Chciałam zapytać czy ktoś może mi dokładnie wytłumaczyć jak to jest z tymi dniami płodnymi bo sama chyba nie jestem w stanie tego zrozumieć. Ostatni okres dostałam 24 kwietnia, cykl mam w miare regularny co 27/28 dni i teraz moje pytanie jak obliczyć dokładnie kiedy wypadają dni płodne? Temat o tyle stresujący bo przez ostatnie kilka dni uprawiałam stosunek z partnerem i teraz niewiem czy jest sens się stresować Prosze o pomoc

Gość junn
dni płodnych się nie wylicza a obserwuje. możesz zobaczyć sobie w kalkulatorach dni płodnych jak tam u ciebie wychodzi ale to tylko teoria a praktyka jest często inna. dlatego jedynie obserwacja szyjki, śluzu i temp. może dać wiarygodne informacje o dniach płodnych.

Dokładnie tak jak napisała osoba wyżej. A według bezsensownych obliczeń dni płodne zaczęły Ci się ok. 3. maja i trwają nadal.

Gość Vanessa_-_
Czyli rozumiem że uprawiając stosunek z partnerem zakończony wytryskiem w środku mam duże szanse zajścia w ciąże ...

Gość bfcbcvbcvbvc
a mi te kalkulatory zawsze dobrze pokazuja, jeszcze nigdy mnie nie zawiodly, nie musze obserwowac ani sluzu, bo i tak mam przez cale dni plodne wlacznie z owulacja taki sam sluz,wodnisty przezroczysty klejacy, temperatury tez nie mierzylam i zaszlam w ciaze wlasnie z pomoca tych kalkulatorow

Gość nikol23
jesli przy pełnym stosunku w dni płodne szansa na ciążę są 25% to przy przerywanym są miejsze czy takie same??

Gość agiew
Obliczanie dni płodnych jest bezsensowne. Jest to bardzo nieskuteczne z tego względu że dni płodne się WYZNACZA a nie LICZY. Możesz to określić np na podstawie śluzu, temperatury, bólu. Jak nie umiesz tego robić to mogę Ci polecić mikroskop owulacyjny bo sama stosuję afrodytę. Zawsze wiem dzięki temu w jakiej fazie cyklu jestem

Gość gfghfghfg
A uprawianie seksu codziennie?to co?

Gość zakopanka
Na jakiej zasadzie działa taki mikroskop? ma jakieś odczynniki chemiczne w sobie?