Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemmmo

co może być dziecku co ma 1,5 roku a wyglada jak 7 miesieczne dziecko?

Polecane posty

Gość niewiemmmo

dziecko ma 1,5 roku ale nosi ubranka co moj synek nosił jak miał 8 miesiecy, dziecko jest malutkie ma buzie jak taka małpka kapucynka i dziwne oczka małe wypukłe.. to dziecko mojej siostry ciotecznej ale głupio mi się spytać co to może byc za choroba? ale to chyba nie zespol downa bo było by już widać w tym wieku? może jakaś karlowatość?

Gość Sasankaaaaaaaaa
moze byl wczesniakiem dlatego tak wyglada albo ma taka budowe ciala ubrania o nicym nie swiadcza

Znam też takie dziecko. Zniekształcona twarz: ogromne wypukłe czoło, nos w zaniku, maleńka broda i wielkie oczy. Do tego strasznie małe jak na 18 m-cy. Mamusia tego dziecka kopciła papierochy, piła kawę i colę, odchudzała się - przez całą ciążę. Dziecko urodzone przedwcześnie, z niską masą urodzeniową.

Gość zonaKraka
A nie było po prostu wcześniakiem? Skojarzyło mi się z sytuacją w szpitalnym punkcie szczepień- mój synek miał 3,5 mca, dziewczynka ponad 6 mcy jak się okazało, ręce i nóżki jak patyczki i właśnie buzia jak u małpi- chudziutka, aż kości policzkowe wystawały, usta i szczęka wysunięte do przodu, wypukłe oczka, nosek maleńki, dużo drobniejsza od mojego... Babcia dziewczynki powiedziała że była sporo przedwcześnie urodzona.

Gość mojej kolezanki
coreczka-lat prawie 4,a wyglada jak 1-1,5 roku.ma kilka wad genetycznych,w tym jakis zespół9kilkoro dzieci na swiecie to ma),malo przybiera na wadze ,bo ok.200g na m-c,do tego zespoł turnera itd,taz ma taka mala buzie i wogole malenka jest,problemy z jedzeniem przede wszytskim,wada serca-duzo tego,ale jest kochana-slicznie mowi,spiewa,wogole jest poza wygladem jak inne dzieci w jej wieku.jest lek na jej zespoł,ale kasa ogromna,bo ok 100tys miesiecznie-wtedy zaczelaby rosnąc...ehhh

Gość niewiemmmmautorka
to ja autorka- nie byla wczesniakiem ma 1,5 roku i waży 6kg..

Gość u mnie wyglada to tak ze coz
ja bym stawiala na FAS

Gość to powiem Wam dziewczyny
A może to jakaś choroba metaboliczna?? skoro dziecko ma 1,5 roku i waży 6 kg. Moja córcia ma 7 miesięcy i waży ponad 8 kg.....

Gość 13 luty
nie wiem