Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomasz90456

Ktoś mi grozi w internecie

Polecane posty

Gość tomasz90456

Mam problem - sprowokowałem kogoś (bez używania wulgaryzmów, po prostu ktoś się spiął i wziął za poważnie ostrzejszy żart) w internecie. Dostałem za to odpowiedź zwrotną z dużą ilością bluzgów i groźbami: sądem, znajomym prawnikiem i dzieckiem informatykiem. Na portalu o którym piszę jestem niemal w pełni anonimowy (mam konto, ale żadnych danych osobowych nie podałem). Coś mi zrobi naprawdę? Jaka jest szansa, że moje dane mogą zostać przekazane policji?

Gość gadsgdfgdfsgdfs
Myślę, że szansa na to, że coś z tym zrobi jest mała. Najlepsze wyjście - nic mu nie odpisuj - nie prowokuj trolla.

Gość tomasz90456
dodam, że jestem prawiczkiem

Gość fiolka z kupa
myślę że nie będzie się kłopotał ze sparwami z neta bo duzo zachodu, nie odpisuj mu nic to sobie odpusci, n chyba ze jakis zjeb ktoremu sie nudzi to dopinie swego.

jeśli groził - zgłoś na policję...to tzw. stalker ...w Anglii był przypadek, że doszło do zabójstwa...zapomniałam jego nicka :( [coś od falcon lub eagle] ...dla relaksu moja piosenka http://youtu.be/-xP4r8h33Ro

Gość IwIna
gdyby policja się tym zajmowała, to nie miałaby czasu na inne sprawy, nic się nie bój, spójrz chociażby tutaj - bez przerwy padają tekstu "dziwko, kurwo, szmato" no i co policja by się miała tym zajmować :D

Gość Petronela z pipidówy
tomasz90456 Jestem tylko ciekawy jak bardzo ten ktoś musiałby się postarać, żeby wydobyć moje ip od admina portalu. tomciu, w necie nie jesteś anonimowy WCALE a zdobycie twojego ip dla fachowca to pestka i nie potrzebuje do tego admina :)

Gość tomasz90456
Dzięki za odpowiedzi:) Po prostu mam konto (zero danych, jak mówi regulamin portalu: "Administrator nie przechowuje adresu e-mail użytkownika. Potwierdzony adres e-mail jest konwertowany do postaci odcisku cyfrowego, który pozwala na potwierdzenie jego identyczności z adresem zadeklarowanym przez Użytkownika w procedurze odzyskiwania zapomnianego hasła lub w innych podobnych sytuacjach, nie pozwala jednak na jego odczytanie." ) na pewnym portalu od wielu lat a nie mam ochoty go kasować przez jakąś psychopatkę. Na sprawach związanych z prawem za bardzo się nie znam. Czyli nawet jakby coś dalej poszło, to obronię się tym co ona do mnie wypisuje? Bo pisze, że mi "zasra mi papiery" i że ma brata w krakowskiej kancelarii...

Gość Tatiana 95
Takie coś to trzeba olać! Przecież ten koleś co Ci niby groził to pewnie ma coś z głową albo lubi straszyć ludzi,wyluzuj stary.

Gość tomasz90456
Ale się boję, że pechowo trafiłem akurat na tę jedną osobę na milion, która się nie odczepi a nie mam za bardzo teraz głowy do takich akcji.

Gość kb000494
olej , za jakis czas komus sie znudzi ;]

Gość tomasz90456
@Petronela z pipidówy mówię o sposobach legalnych, w ten sposób sama na siebie zaostrzy patyka.