Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alamakotakotmaalealeale

Jadłospis 6 miesiecznego chłopca

Polecane posty

Witajcie. Proszę o pomoc doświadczone mamy czy jadłospis mojego dziecka jest dobry dodam ze jest alergikiem i ma AZS. ok 5,6 mleko nutramigen 120(więcej nie chce pić) ok 10,11 kleik kukurydziany nestle -zasatanawiam sie czy dodawać do niego jabłko??jak myslicie? 13,14 zupka-czasem sam zmieniak z dynia,lub z marchewka a dzis dostal z krolkiem 17-kleik ryzowy 18.30-deserek 20-150ml mleka nutramigen Co myslicie??

up up

a moze jakas mama napisze menu swojego 6 miesiecznego bobasa:)

??

zadna mama sie nie wypowie:(:(

Gość Może zajrzyj przez google
i wpisz w wyszukiwarkę "jadłospis 6 miesięcznego niemowlęcia" - na necie można naprawdę znaleźć duzo ciekawych artykułów na ten temat , nie tylko poradami na kafe ludzie żyją a wręcz jest tu sporo mało kompetentnych porad.

Gość mama 7 mieś chłopca
Jadłospis mojego syna : ok 7-8 pierś ok 9 pierś potem sen ok12 próba podania zupy (mały je kilka łyżeczek dosłownie) zapija wszystko piersią 0k14-15 deserek je znowu tylko kilka łyżeczek zapija piersią ok 17-18 pierś ok 20 kaszka I to wszystko mój mały nie chce jeść zup i obiadów ze słoiczka,je po kilka łyżeczek tylko za to pierś chętnie pije. Dodam,że mój to też alergik i też ma AZS.

Gość mama wszystkorobiąca
Moja mała ma 6,5 miesiąca i też jest alergikiem... ok. 7.00-8.00 210 ml nutramigenu z łyżeczką kleiku ryżowego 12.00 - 13.00 obiadek - lubi warzywa, mięso mniej, ale je. Maksymalnie wielkość małego słoiczka. 15.00 - 16.00 180 ml nutramigenu 18 - 18.30 - owoce 20.30 210 ml nutramigenu z kaszką manną (odrbina kaszki ugotowanej osobno na wodzie i dodanej do mleka) lub kleikiem. Nutramigen mieszam dwa rodzaje - zwykły i lipil.

Gość moj ma taki jadlospis
moj syn ma obecnie 8 mcy, ale odkad zaczelam podawac mieso jego jadlospis wyglada tak: 7- mleko 120ml (przyklady mleka sa gdy mial 6mcy, teraz ilosc mleka jest wieksza) 10- mleko 120ml 12-obiad-mieso + 120 ml mleka 14-owoc/jogurt,/serek 17- warzywa + 120 ml mleka 20- kleik 22-120 m mleka