Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opryszczkowamama

opryszczka przy niemowlaku-pomocy

Polecane posty

Gość opryszczkowamama

dziś rano obudzilam się z opryszczką na wardze mam w domu miesięczne dziecko jestem podłamana co powinnam zrobić myje ręce przed kazdym podejściem do małej, nei całuje ale boje się że juz moze za późno i mała się zaraziła w ciąży miałam opryszczkę kilka razy wogóle często mam :( powinnam iść do lekarza czy obserwowac małą?

Gość jijijikoooooooooooooooooo
Koniecznie obserwuj dziecko i pod żadnym pozorem nie ałuj, nie próbuje mleka jesli karmis zbutelka... najlepiejej, gdyby w jak największej ilości czynności, wyręczał cie ktos inny. Takze mam często opryszczke i zaraziłąm dziecko ( z tym,ze 2,5 roczne)- było płaczliwe ,marudne, nie chciało jeśc, mówiło ze go ząbki bola;( koazało sie,ze to poryszcza migadalków-mały miał zaatakowaną całą buźke w środku;( a na sam koniec wywaliło mu opryszczke na wardze (po wewnętrznej stronie)- obudził sie następnego dnia z opuchnnięta buźka;( najlepiej zadzwon do zaufanego lekarza lub położnej o porady- bedziesz sie czuła pewniej

Gość jijijikoooooooooooooooooo
aha!dodam,ze zaraziłam syna (lub, co mniej prawdopodobne, ktos z domownikó), nie wówczas, gdy sama miała opryszczke,ale po jakims czasei. Wiadomo,dziecko sie przytula, caluje.. w dodatku z takim wiekszym maluchem wspólnie je, mały podpijał z innych szklanek. Od tej pory jest zupełny zakaz.