Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaMOnika1

Powiedzcie mi czy moj prawie 2latek dobrze je?

Polecane posty

Gość mamaMOnika1

Rano,po południu i wieczorem butle kaszy manny(300ml) Codzinnie jabłko,gesta zupa z warzywami,co drugi dzien jajka,nalesniki,kasze,ziemniaki. To jego glówne posilki.Nie je chleba,kanapek,kotletow,suróweksłodyczy nie lubi,ewentualnie jakis serek homo. Zastanawiam sie czy nie za duzo tego mleka,nawet po gestej zupie na obiad przed spaniem mleko musi byc... Co sadzicie?

Gość greentree
Dlaczego nie je kanapek? Moje dziecko w tym wieku akurat kaszki juz nie tknelo. Mleko pilo raz dziennie. Jadlo obiady, takie jak my-mieso z ziemniakami, sosem, wszystkie zupy-surowek nie lubi, jedynie ogorki kiszone.

Gość greentree
Dlaczego nie je kanapek? Moje dziecko w tym wieku akurat kaszki juz nie tknelo. Mleko pilo raz dziennie. Jadlo obiady, takie jak my-mieso z ziemniakami, sosem, wszystkie zupy-surowek nie lubi, jedynie ogorki kiszone.

Gość mamaMOnika1
Nie chce obiadów,jak go posadze z nami to podziubie ziemniaki,kotleta pomiele i wypluje,wola zupe. Ze wspolnych posiłkow to spagetti i nalesniki.

Gość i ja coś powiem
moja po odstawieniu piersi (karmiłam 19miesięcy) sama z mleka zrezygnowała. Jadła normalne śniadania, obiady kolacje. Mleko w grę wchodziło tylko raz dziennie i to z wielkim trudem. Może zacznij już powoli zamieniać mleko na coś bardziej treściowego. Kanapki na śniadanie a mleczko tylko na kolacje?

Gość mamaMOnika1
A moze to mleko jest zbyt tresciwe? To gesta kasza manna(z gotowych kaszek zrezygnowal juz dawno)

Gość mleko-to-alergen
Uważaj na mleko. Narażasz tym dziecko na niebepiewczny alergen. Dziecko homo sapiens powinno pić mleko matki homo sapiens. Nie krowie. Polecam zaznajomić się z tym,co to jest tzw. "skaza białkowa".

Gość kasia marysia
a ja uważam że ok, mój też pije dużo mleka, kakao uwielbia. Naleśniki, spagetti (rozumiem że z jakimś mięsnym sosem) to tez obiad.

Gość to i ja cosik powiem
Akurat 2 latek to zazwyczaj ze skazy już wzrasta. Autorko jak dla mnie ta butla trochę nie bardzo. Nie da się go przestawić na jedzenie łyżką? I więcej owoców w diecie. A tak poza tym to chyba ok.

Gość mamaMOnika1
Jak mial 18nascie miesiecy,odstawilam go od cyca(jestem znow w ciazy) i od tego czasu dostaje mleko,teraz mieszkamy u babci na wsi,nie kupuje w kartonie bo mam tu prosto od gospodarza. i codziennie litr idzie... Zalozylat temat bo byla wczoraj kuzynka z dzieckiem w wieku mojego i on WCALE mleka nie pije,ale jest strasznym niejadkiem i nie je prawie niec(wczoraj przez caly dzien zabawy ugryzl kotleta) moj w tym czasie to swoje mleko,talerz gestego krupniku z miesem,serek i jablko....

Gość to i ja cosik powiem
Super,że pije mleko,gdyby miał się uczulić,to już na początku jak je zaczął jeść. Tyle,że ja bym do diety dodała inne owoce-melony, mango,gruszki,śliwki,banany, winogrona itd.